Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kéne, hogy működjön, de jani@ nem írta meg, hogy mekkora mennyiségű ónt szeretne egy szippantással eltávolítani. És ez az 500 ft szippantó nem egy bajnok szerkezet.
Én azt hittem, hogy ez jó, ezért vetettem meg. Az a vas csúszik ki, ami a szippantó végében van, amivel ki lehet nyomni az odaszáradt ónt.
Na de nem alá tetted a rugót? Vagy a dugattyúból esett ki?
Nem tudom, hogy hol volt, mert mikor kivettem kiesett.
Aham köszi, de nekem nem olyan hosszú, de majd próbálkozok
Na végre rájöttem, azt hiszem Nobel díjat kapok... :pirul:
Hogy lehet olyat építeni, hogy pl : 7x20 LED tábla,és azt számítógéppel irányítod, hogy mit írjon ki ? !
PIC vagy AVR-t kellene használni szerintem, de annyira nem tudom. Ja és mátrix (multiplex) vezérlés. Mindössze 27 lábat kellene vezérelni. (Amúgy lehet venni programozhatót)
Na , jó, akkor erről lemondok :pirul: Valami egyszerű hőmérő kapcs. rajza? Olyan kéne , ami PIC-AVR nélküli, és kis kijelzőt lehet rárakni.
Szerintem ide is kéne, de viszont ezt is olcsón lehet venni. Én sem tudok programozni, (még).
Hát, de énnekem semmi égető , semmi nincs, és szerintem biztos lehet ezek nélkül is valamit összedobni!
Mindent meg lehet PIC nélkül. Több száz nyák összekötése helyett szerintem egyszerűbb lenne megtanulni programozni bár nekem nincs szükségem rá, de innen tanulhatsz.
Üdv! Olyan kérdésem lenne már másik témába beszéltünk róla hogy, van egy pc ventilátorom 12v 0,25a és rákötöttem a kedves kis adapteremet ami 12v . Rákötöttem a ventilátort szó szerint "porszívó" ként működöt kicsit gyanús volt megmértem voltmérővel és 19 v mutatott , vissza rákötöttem és nem működött. Ezért lenne olyan kérdésem hogyan lehetne kivenni belőle azt a kis elektronikát szóval egy villanymotor készíteni belőle. Rajta van a tekercs körülötte meg a mágnes és a tekercsre rá kötöm akkor akkor zúg és ide-oda mozog mint ha valami lefogná.Elég lenne ha a tekercs mentet számát lecsökkenteném ?
Az adapterből szeretnéd kivenni az elektronikát vagy motorból?
Az nem jó ötlet, mert ezek e számítógép-ventilátorok elektronikus kommutációjúak, ezért a működésükhöz feltétlenül kell az az elektronika.
De akkor hogy lehetne megcsinálni hogy működjön megint ?
Biztosan kinyírtad az elektronikát a tápegységgel. Nem érdemes javítgatni.
Üdv
Még csak nemrég kezdtem el komolyabban foglalkozni az elektronikával, és amikor megépítettem az első erősítőmet azon gondolkodtam hogy kéne egy olyan kapcsolás ami megakadályozza hogy a bemeneten megjelenjen a tápfeszültség ha valami probléma van. Bárki ötletét szívesen fogadom! Köszönöm előre is.
A bemeneten?? Ott sose szokott megjelenni semmilyen tápfesz, mivel mindig csatoló kondival kezdődik !
Sziasztok vettem magamnak egy szép lakatfogós műszert266 clamp meter) valaki tudna segíteni melyik állásban tud ampert mérni lakatfogón mert 2 amper rész van 200 és 1000A de egyikkel sem csinál semmit
(terhelés egy porszívó és egy mosgép volt) meg se moccant
Szia!
Csak egy szál vezetéket tégy a lakatba. Ha az egész kábelt teszed bele, akkor a fázisvezetőben folyó áram kioltja a nullában folyó áram elektromágneses terét és így nem mérhetsz semmit sem.
Szia Akkor olyat nem is lehet hogy a hosszabító kábelét beleteszem mert úgy csináltam de semmit nem mért
akkor csak a fázist bele kell fogni és kész?
grat.Kár h 3000-ből megcsináltad volna
|
Bejelentkezés
Hirdetés |