Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1211 / 3998
(#) blackdog válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Kéne, hogy működjön, de jani@ nem írta meg, hogy mekkora mennyiségű ónt szeretne egy szippantással eltávolítani. És ez az 500 ft szippantó nem egy bajnok szerkezet.
(#) zolika60 válasza blackdog hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Tudom, használtam már olyat is.
(#) janikukac hozzászólása Feb 25, 2011 /

Én azt hittem, hogy ez jó, ezért vetettem meg. Az a vas csúszik ki, ami a szippantó végében van, amivel ki lehet nyomni az odaszáradt ónt.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Na de nem alá tetted a rugót? Vagy a dugattyúból esett ki?
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Nem tudom, hogy hol volt, mert mikor kivettem kiesett.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Aham köszi, de nekem nem olyan hosszú, de majd próbálkozok
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Na végre rájöttem, azt hiszem Nobel díjat kapok... :pirul:
(#) janikukac hozzászólása Feb 25, 2011 /

Hogy lehet olyat építeni, hogy pl : 7x20 LED tábla,és azt számítógéppel irányítod, hogy mit írjon ki ? !
(#) pcroland válasza janikukac hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

PIC vagy AVR-t kellene használni szerintem, de annyira nem tudom. Ja és mátrix (multiplex) vezérlés. Mindössze 27 lábat kellene vezérelni. (Amúgy lehet venni programozhatót)
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Na , jó, akkor erről lemondok :pirul: Valami egyszerű hőmérő kapcs. rajza? Olyan kéne , ami PIC-AVR nélküli, és kis kijelzőt lehet rárakni.
(#) pcroland válasza janikukac hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Szerintem ide is kéne, de viszont ezt is olcsón lehet venni. Én sem tudok programozni, (még).
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Hát, de énnekem semmi égető , semmi nincs, és szerintem biztos lehet ezek nélkül is valamit összedobni!
(#) pcroland válasza janikukac hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Mindent meg lehet PIC nélkül. Több száz nyák összekötése helyett szerintem egyszerűbb lenne megtanulni programozni bár nekem nincs szükségem rá, de innen tanulhatsz.
(#) morzsa15 hozzászólása Feb 26, 2011 /

Üdv! Olyan kérdésem lenne már másik témába beszéltünk róla hogy, van egy pc ventilátorom 12v 0,25a és rákötöttem a kedves kis adapteremet ami 12v . Rákötöttem a ventilátort szó szerint "porszívó" ként működöt kicsit gyanús volt megmértem voltmérővel és 19 v mutatott , vissza rákötöttem és nem működött. Ezért lenne olyan kérdésem hogyan lehetne kivenni belőle azt a kis elektronikát szóval egy villanymotor készíteni belőle. Rajta van a tekercs körülötte meg a mágnes és a tekercsre rá kötöm akkor akkor zúg és ide-oda mozog mint ha valami lefogná.Elég lenne ha a tekercs mentet számát lecsökkenteném ?
(#) kadarist válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Az adapterből szeretnéd kivenni az elektronikát vagy motorból?
(#) morzsa15 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

A motorból

Az nem jó ötlet, mert ezek e számítógép-ventilátorok elektronikus kommutációjúak, ezért a működésükhöz feltétlenül kell az az elektronika.
(#) morzsa15 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

De akkor hogy lehetne megcsinálni hogy működjön megint ?

Biztosan kinyírtad az elektronikát a tápegységgel. Nem érdemes javítgatni.
(#) baliaka hozzászólása Feb 26, 2011 /

Üdv
Még csak nemrég kezdtem el komolyabban foglalkozni az elektronikával, és amikor megépítettem az első erősítőmet azon gondolkodtam hogy kéne egy olyan kapcsolás ami megakadályozza hogy a bemeneten megjelenjen a tápfeszültség ha valami probléma van.
Bárki ötletét szívesen fogadom! Köszönöm előre is.
(#) qvasz2 válasza baliaka hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

A bemeneten?? Ott sose szokott megjelenni semmilyen tápfesz, mivel mindig csatoló kondival kezdődik !
(#) 7805 hozzászólása Feb 26, 2011 /

Sziasztok vettem magamnak egy szép lakatfogós műszert266 clamp meter) valaki tudna segíteni melyik állásban tud ampert mérni lakatfogón mert 2 amper rész van 200 és 1000A de egyikkel sem csinál semmit
(terhelés egy porszívó és egy mosgép volt) meg se moccant
(#) kadarist válasza 7805 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Szia!
Csak egy szál vezetéket tégy a lakatba. Ha az egész kábelt teszed bele, akkor a fázisvezetőben folyó áram kioltja a nullában folyó áram elektromágneses terét és így nem mérhetsz semmit sem.
(#) 7805 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Szia Akkor olyat nem is lehet hogy a hosszabító kábelét beleteszem mert úgy csináltam de semmit nem mért

Most írtam le, hogy úgy nem lehet.

akkor csak a fázist bele kell fogni és kész?

Vagy a nullát.

okés köszi
(#) janikukac hozzászólása Feb 26, 2011 /

Lett pákaállomásom. Fahrenheitos, 5000-ért Praktikerből.
(#) David.zsombor válasza janikukac hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

grat.Kár h 3000-ből megcsináltad volna
Következő: »»   1211 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem