Fórum témák
» Több friss téma |
Azok más trafók voltak.Ezek mikró trafók azonos méretbe azonos primerrel.
Viszint főleg 1,5ös pálcáz használok.
1,5-2-es pálcához elég 2 szál 2,3-as huzal.
Azt neked kell tudnod. Mekkora feszültségre méreteztél és mennyi a V/menet?
Hátööö.Nem tudom.Gyári primer van a trafókon.HA jól tudom ezeknél atrafóknél a primer gyárilag olyan 230N körül van és 1,3as drót.
Ebben a topikban olvastam hogy a szekunder az 2N/V.Mondjuk akkor 40 menet és akkor akét trafóval lesz 40V a fesz.
Amit itt-ott olvasol, arra nem lehet adni.
Amivel eddig találkoztam, azokon 255-265 menet volt a primer. Ez ~1,1 menet/V. Azokon a huzalvastagság 0,95-1,0 mm volt. Abban soha nem lehetsz biztos, hogy a két trafó pontosan egyforma lesz, emiatt a szekundert célszerű sorba kötni. Ha 55 V gyújtófeszültség elegendő, akkor ez 23 menet trafónként. Ha elfér, akár 3 szál 2,3-ast is beletekerhetsz. Félek tőle, hogy nem, mert nem túl bőséges bennük a hely.
Hát örülök ha két szál elfér.DE meglátjuk.Sajna nem értek a hegesztőkhöz így nem tudom mi az a fesz ami a legoptimálisabb.Sorba lesz kötve a szekunder a fesz növelés miatt.Akkor 23-25 menet körül vagy amennyi ráfér.Lehet még a 25 nem is fér rá.De majd rátuszkolom.
23-nál nem érdemes többet rátekerni. Ha rászánod a fáradságot, készíthetnél a szekunderre néhány megcsapolást. A primeren nem tudsz kapcsolgatni, a söntvasakat kivetted, valamivel meg hozzá kellene igazítani a pálcavastagsághoz az áramot.
Nem szabad ilyen sokáig fennmaradni.
Számolgatok-számolgatok és nem veszem észre, hogy osztást nyomok szorzás helyett. Trafónként a 30-30 menet szekunder a helyes. De attól még megcsapolásokat készíthetsz.
Udv !Ahogy olvasom eszmelek ra hogy aztirja hogy mikrobol trafo mindenfele microban van transzformator ? Az ujakban es a regiekben is ? Es ha van akkor kb mekkora feszultseguek lehetnek a trafok ertem a secundernel mekkora lehet a fesz ?
~2000 V. Vigyázat, nagyfeszültség! Állítólag akadnak régiek, amiben akár 4000 V is lehet.
Hello.Akkor 30menet.Csapolást nem csinálok hely hiány miatt idővel triakos szabályzó lesz a primer oldalon.
Nemtudom mennyire talal ide a kerdes de krizisben vagyok es nemtudom miben kapok trafot ? Nekem olyan 24V-45V ig erdekelne inkabb de azallatt is meghalgatom az ajanlatokat !
Mikró trafón?Mire akarod azt a 24-45V-ot használni.MEghagyod a gyári primer és csinálsz egy új szekudenr olyan feszre amilyen kell.
Nem micro trafobol akarom kinyerni hanem miben kapok ,milyen muszerben 24-45V os trafot?
JA hogy miből tudsz oloyan feszültségű trafót.Hány ampert kell leadjon a 24-45V-on?
Erositobe kellene egy 45 V os ami lead olyan 250 W ott
,tehat annak valo !
Hello.Baj van.A 2*2,3as drótból 16 menet fér el.Mi legyen?Ha csak 2,3as drót marad 1 szál mennyi ideig bírja 2es pálcával?Esetleg hozzáfogok a 2,3ashoz egy szál 0,5öst és akkor már közel van a tescós 3ashoz.
Hely mennyire mérvadó?A trafó mérete kb mekkora legyen?VAgy mindegy mert elfér.
A meret nm lenyeg csak legyen 45V os es birjon meg egy 250W os erositot mas semmi kihagasom nincs!
Ha érdekel nekem van egy kb 500w-os trafó vasam.Ha érdekel írj pm-et.
Azt megtekered és késsz.
Ezért kérdeztük már többször is, mennyi helyed van. 1 szál 2,3-as kevés. A 0,5-ös meg mintha ott se lenne.
Hát kevés a hely.És ha 8-10 szál 0,5öst összefogok és azt tekerem fel?
42 szálat??? Ennyi ad ki ~8 mm2-t. Ez már épphogy elég a kívánt 50 A-hez. ~6 A/mm2 szakaszos terhelés.
Akkor milyen drótből mennyit hogy el is férjen meg meg is legyen a menetszám.
VAgynagy hűlyeség?Veszek 3-4es lengőkábelt egy szálat és azt fűzöm be.VAgy az még többet vesz fel.A legnagyobb gond az hogy a 2,3as már vastag és nagyon nehéz a vas/csévetest formájára hajlítani.Marad egy csomó drótüres tér.
Ez sajnos így van. A mikrotrafó kicsi hegesztőnek. Csak néhányan nem akarják elhinni.
5*1,5-ös lapos huzalból meg lehetne talán tekerni. A 3-as átmérőjűnek is csak 7 mm2 a keresztmetszete. Ha abból ráfér a 30 menet, az még megfelel.
Áhh.A hármast még nehezebb hajlítani.Ezzel is úgy néz ki mint amit ráokádtak.Az abaj hogy nincs 1,5ös drótom mert ha lenne akkor meg tudnám tekerni a két nagyobb trafót.Az egyik 25 a másik 27cm2-es.
Esetleg egy triakos szabályzót tudsz amivel tudom szabályozni a primer oldalt.Akkor ha más nincs csinlok egy olyat a bikának.
Hegesztőtrafó szabályozása címszó alatt találsz néhányfélét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |