Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
3,5/0,35=10. Tehát tíz szálat kell összefogni.
Aha szóval úgy meg hogy két szál az 0,7es és így tovább.Oké.Köszi.
Az leenne a problemam hogy szeretnek egy 250W os erositot epiteni de sajna nem kapok bele egy 40 V os trafot !( Nem tudjatok hogy miben nezhetnem meg vagy vegsoesetben mivel tudnam helyettesiteni a trafot ?
Nem az 2 ledes de nekem nem kell semmi csak légyszi rajzoljátok be hogy hová kössem a tranzisztort. Amúgy a 100k-s ellenállás már többszörösen újrahasznosított és csak vagy 75k a többi minden jó.
Az apróban pont van egy.
Bővebben: Link
250W nál elég ritka hogy nem szimmtrikus kéne...
Hat az igazsag az hogy a szimetrikus lenne a legjobb de a sima is elmegy de inkabb szimetikus de a leheto legegyszerubb mert nem vagyok annyira nagy asz!
Kösd a lámpa helyére a LED-et a soros ellenállásával együtt. Tranzisztornak valamilyen kis teljesítményűt használj (BC182).Bővebben: Link
Ez egy jó erős szimmetrikus: Bővebben: Link
Jó akkor bc 546 van a bázisa a led + lába helyére a collector a gnd re az emitterre pedig egy ellenás után a led a másik lábával a + ra kötve?
Egyébként látod a linkelt rajzot? Ott minden rajta van.
Ja igen akkor jól gondoltam mingyár megcsinálom.
Éppen nem jól gondoltad, mert az emitter megy a GND-re, nem a kollektor. Sikeres moddingot!
Ja bocssi akkor.
1)Tegyel az 5 os labra 10-100nF es kondit a masik fele a foldre
2)A 4 labat osszekotheted a 8 assal es ugy fela a VDC re
Na megeszközöltem a nagy moddingot: bekötöttem a led anódját .
ezt szerintem szét fogom szedni csak azért dobtam össze mert amit szép nsákon öszeraktam az nem akart működni.
Nekem lenne még egy kis agyfárasztóm a profik számára:
Mi az a triak? Mire jó? Hogy működik? és miben különbözik a tranzisztortól? Ezek a kérdések vonatkoznak még: n/p fet/mosfet tirisztor.Köszi. A wikipédián csak nagyon kevés és számomra érthetetlen anyagot találtam. És még egy kérdés az 555-ös kapcsolásomhoz: ha cmos ic-vel csinálom akkor működhet 3v ról? Na és még valami egy irf 540-es mosfettel tudok vezérelni kb 36 ledet stroboszkóphoz?
Sziasztok! Van itthon egy régi csöves rádió trafója, az a probléma vele hogy a szekunder oldal az 2x350V AC egy EZ80 vagy 81 csőre ment. Azt hogy lehetne megoldani, hogy lecsökkentsem a feszültséget 250V AC környékére, PL504 meghajtású teslát szeretnék vele hajtani. A segítségeket előre is köszönöm.
Hat a Fet ,Mos Fet gyorsabb a tarnyonal a Fet az nem annyira mint a Mos Fet es a Fetteknel kisebb a veszteseg
Köszi valami ilyet akartam hallani és az n és p channel között mi a különbség?
Kicsit ugykepzeld mint az NPN es PNP tranyotmas lab megy le pl a GND be es ezzel minden megvaltozik
Jó köszi így már értem.
Tekerj le belőle. Szerintem az a legegyszerűbb.
Hello!
Ha egyszerűen fogalmaznák sehogy. Pontosabban nem éri meg foglalkozni vele. De ha még is ragaszkodsz hozzá.. - Az IC a hálózati frekvenciát használja órajel gyanánt. Ha az nincs meg, nincs kijelzés de az óra tovább jár belső oszcillátoráról, de sokkal pontatlanabb. - Az ellenfázású trafójelet, a kijelző multiplexálására használja fel. - Tehát ha egyenfeszültségről akarod járatni (mert gondolom ez a szándékod) akkor elő kell állítani a pontos 50Hz-et mondjuk egy kvarc-al, majd ebből ellenfázású jelet is kell készíteni ami kapcsolgatja a kijelző tápját. üdv! proli007
Hello!
Feltéve, hogy a kolléga, a huzal keresztmetszetét adta meg. De félek nem.. üdv! proli007
Na még valami aztán megyek aluszni: valaki meg tudná nekem ezt rajzolni gyorsba Eagle tervezővel Mert szeretném odaadni a kapcsrajzot havernak de ez elég gagyi.?Még annyi kéne hozzá hogy az 5. lábhoz egy 100nF kondi. a 100uf helyett 10.Köszi
Ezt szerettem volna elkerülni, de most néztem a PL504 550V anód feszültségig jó. A 350V egyenirányítva pufferelve pedig 493V.
Ez az amit csak a csövesek tudnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |