Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hat csinalnek 2 db 24 V os trafobol egy szimmetrikus 48 V ost
"valakitől"?
gondolod heverésznek valahol működőképes elektroncsövek párosával? Talán van ötleted, hol találhatok használtat vagy döglöttet?
Nekem nem ilyen trafom van hanem az a pakatranszformator vagy mi a rendes neve es olyanbol ket darabot parositanek de az a TDA csak 100 W ot tud? Mar olyant epitettem ezert kellene egy 150-200W os
Azzal a tegnapi trafó-felállással olyan 60W-ra számíthatsz. Amit linkeltem toroidot, azzal már ütősebb erősítőt csinálhatsz.
Akkor inkabb nem foglalkozok erositovel 60W az keves lessz de nem adok egy vagyont most mar egy troid trafoertde mondjuk ha lehetseges lenne az hogy 3db 24V os tapot kotnek ossze hogy legyen 72V es meghozza szimmmetrikus akkor mar kilehet hozni egy 150-200 W ot?
Négy izmos 24V-os trafóból már kihozhatod a megfelelő energiát, méghozzá szimmetrikusan.
Hat ahoz en is fel kell kossem a gatyam mert eleg nehez trafot szerezni meghozza izmost sajna
Sziasztok valaki be tudja nekem rajzolni hogy mit hogy kössek? egy ledet kéne villogtatni jack kimenetről és kéne egy trimmer is hogy lehessen szabályozni hogy mennyire villog vagyis a bementre kéne.Köszi
Nemtudom hogy ezt hogy lehet atalakitani de ez annak valo es jackrol megy!
bocsi ez lemaradt:
Erre multkor nem kaptam választ ! Szerintetek ez kb mi pénz lenne : Melléklet!
A múltkor az délelőtt 11 kor volt. Válsz is volt rá. nem neked való még.
Úgy látszik vak vagyok. :/ Miért nem nekem való? Ez is túl bonyolult?! Azért választ kapok, tippre? :pirul:
Olyan kérdésem lenne, hogy van bejövő 12v-om amit valami segítségével úgy szeretnék nyomógomb lenyomásával váltani mintha kapcsoló lenne. Erre létezik valami kapcsolás, mármint hogy nyomógombot kapcsolóként működtessek.
Az alap probléma az hogy az eredeti kapcsoló helyett csak nyomógombot sikerült vásárolni azonos formájú kapcsolót nem Esetleg tud ilyen kinézetű kapcsoló ajánlani (eboltban kaphatót) hestore-on csak nyomógombokat láttam.
Itt a válasz: Bővebben: Link
Ha nagyon PIC-elni akarsz, akkor elsőnek haverkodj össze az MPLAB-bal. És olvass egy kicsit utána a programozásnak. Ha ez már megvan, és tudsz írni egy olyan progit, ami mondjuk egy LED-et villogtat. És még van hozzá kedved, akkor kezdj csak programozót építeni. (Egyébként ahogy rápillantottam, mindenestől max. 1000Ft-ba kerülhet. (Bár a bolti árak között nagy eltérések lehetnek.)
1000 ft? Az nem sok érte. Ha megépíteném, az menne hogy kész fileokat felégetnék nem? Nekem nem nagy cucc égető kéne...
"Elektromos" ismerősöd nincs? Vagy felmész a padlásra (ha van) vagy lemész a pincébe (de szintén csak akkor, ha van) és szétnézel. Nem nehéz lelni régi csöves rádiót, tévét, amiből ki lehet termelni ilyen dekorációs csöveket.
Sziasztok
A köv.kapcsolást szeretném alkalmazni. Annyi változtatással,hogy a 10K-s ellenállást helyettesíteném egy 5,6K + 470R-es potméterrel így 23,9-22,2 ig kapok egy szabályozó áramkört. A kérdésem ,hogyan lehetne egy kis fesz.mérővel láthatóvá tenni a beállított feszültség értékét? Üdv.
nem, sajnos nincs ilyen ismerősöm, padlás meg pince van, de ilyesmi csak egy akad, egy Tisza rádió ha jól emlékszem, de az egyrészt nem az enyém, másrészt működőképes, így azt biztos nem fogom szétkapni
. Gondoltam rá, hogy ha az egészségem engedi, ellátogatok a pécsi vásárba, hátha az ócskásnál találok ilyesmit, bár leginkább egy masszív dobozra vadászom, ami a talapzatot alkotná, benne az elektronikával.
vég- vagy előfok csőre gondoltál? az előfok csövek jók, mert kicserélgettem őket.
kis segítséggel arra gondoltam, hogy szisztematikusan leválasztom az ECC 81-esről a többi előfok csövet és akkor talán kiderül honnan, melyik egységtől ered pontosan a zaj. mit gondolsz, kivitelezhető a dolog?
Hello!
Fogalmam sincs. (Azaz biztos van, mert kocsiban valaha volt bimetál. De hogy 35A-ra azt nem tudom..) De miért gond egy relé? A 35A fogyasztás mellett, már úgy is mindegy, viszont a nagy áram nem teszi tönkre (nem pontatlaníjta el) a bimetált idővel. Nem igazán értem mi itt a gond? Még a bazi vastag derótot sem kell elvezetni a bimetálhoz nem? üdv! proli007
Hali Skacok!
Tud valaki DC 12voltos bimetál termosztátot valahol. Én hiába keresek csak olyan van ami AC! Az a lényeg, hogy 80 celsiusnál kikapcsoljon alatta valahol pedig be, az nem fontos hogy mikor kapcsol vissza. Persze azért ne legyen valami naon drága cuccos. Aki segit és Szegeden jár van nálam egy söre.
A bimetálnak mindegy, hogy milyen áramnemet kapcsol, de a kontaktusnak nem. A kontaktus kapcsolhat egyenáramot is, csak sokkal kisebbet.
Szerintem occsón megoldható.Veszel egy régebbi autóba való "hőgombá"-t, ami a hűtőventillátort 80 C-nál bekapcsolja, egy bontóérintkezős relével megtoldod.
Hello!
Elég nehezen értettem meg a dolgot, ha ugyan megértettem. Te egy komparátor áramkört építenél, aminek komparálási szintjét állítanád, 22,2V és 23,9V között. És azt szeretnéd látni egy műszeren, hogy mekkora is a beállított komparálási szint.. Ebben a kapcsolásban ez nem lehetséges. Mert egy komparátor a feszültséget egy referencia feszültségértékhez hasonlítja hozzá. Tehát a vonatkoztatási komparálási szintet a referencián lehetne látni. Csak hogy az itt nincs kivezetve.. Ha egy olyan komparátort alkalmazol, ahol a referencia feszültséget tudod változtatni mondjuk 2,22V és 2,39V között, és a komparátor figyelő bemenetén 1:10 arányú osztó van, akkor a referencia feszültség mérésével az aktuális komparálási szint mérhető lesz. (Igaz a tizede, de csak a tizedes pontot kell máshova kitenni.) üdv! proli007
Az előző oldalon lévő PIC cuccomhoz lenne a kérdés: annak össz-vissz mekkora feszültség, és áramerősség kell???
LINK-eld be a hozzászólást, hogy ne kelljen keresgélni.
Szeritem a PIC még nem neked való.
Hali!
Ez nem igazán jó mert 1-2 fokos csökkenés, és ujból bekapcsolja az áramkört és elkezd morzézni 78-80 fok között. Bár szerintem a ventillátorok sokkal később kapcsolnak. 90 fok fölött. |
Bejelentkezés
Hirdetés |