Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Midnight Commander editorat hasznalom szerkesztesre, konsole vagy gnome-terminel alatt nyitok ablakokat, make es avr-gcc, avr-binutils, avr-lib.
Na tul lassan akartam modositani a hozzaszolast:
Szoval git-et es cvs-t nem hasznalok, viszont irtam egy ablakos konfiguratort a kernel konfiguratort felhasznalva(a make menuconfig mintajara). A uC tipusatol kezdve, a fuse bitek es altalanos szoftvermodulok(mint pl sorosport kezeles vagy crc, stb) at a fordito parameterezeseig mindent tartalmaz. Meg nincs teljesen kesz, de mar 280kbyte a forraskodja. Mellekeltem kepeket.
Tovabbi kepek.
Megnéztem az mfile-t. Ezek a beállítások nálam is be vannak állítva. PRINTF_LIB_FLOAT értéke ugyanaz.
Megjelent az AVR Studio 5. Ugy tunik, hogy eldobtak az Eclipse alapu AVR32 fejlesztoi rendszer otletet es Visual Studio-ra alapoztak a fejlesztoi kornyezetet. Ez egyben jo, mert a Visual Studio kenyelmes, azonkivul AVR es AVR32 is egyetlen feluleten fejlesztheto, azonban emiatt a Linux es Mac felhasznalok remenye megszunt, hogy megkaphassak az uj IDE-t a kedvenc operacios rendszerukre.
Atmel AVR Studio 5
Gratulálok, szép! Már ha egy menuconfig szép lehet!
Ennyire én nem vagyok programozó! Már a jelenlegi Makefile átlátása is határeset. Publikussá fogod tenni majd ha késznek gondolod?
Nállam vim a szerkesztő, terminator a terminal, a többit a make hívja, a libeket, meg includeolja a forrás.
A belinkelt git fában láthatod a blink könyvtárban a felépített fájl szerkezetet.
Szép! Akkor marad a megszokott favágós módszer. Nem bántam meg, hogy az USBasp-t építettem meg. Azt úgy sem támogatja.
Ezekkel a számokkal én sem. Kell hozzá az is, hogy az egyik változó ne azt az értéket kapja amit kellene!
Ez is Developer Error, mint az eddigiek. Átírtam a függvényt és már nekem is jó. Köszönöm a segítséget!
Koszi. Lehet, hogy publikus lesz, de az elkovetkezendo 1 evben nem lesz idom fejleszteni.
Uhh, a vi-t de utalom. Akkor mar inkabb konzolbol grep, sed, awk segitsegevel szerkesztek
Nem szeretni kell, hanem hasznalni Kb 2 het mre az ember megszokja es meg masik 2 het miutan mar mas szovegszerkesztot nem akar hasznalni... legalabbis programozasra.
A vim + highlighting nagyon bejön. Fekete háttérszínnel a szememet se vakítja agyon!
Sziasztok.
Ha az st-500 clonnal nem lehet debuggolni létezik valahol egyéni kapcsolás vagy valami olcso debugger amivel a chip memoriáját tudom müködés közben olvasni?
En 12 ev linux/unix alatt nem tudtam megszokni.
Vannak kenyelmesebb lehetosegek is, pl. gedit "menuconfig", functionbillentyukkel ellatva
Ezek nalam mar a tehetsegpotlas kategoriaba esnek
A tehetseget ertelmes dolgokra kell(ene) hasznalni
Alapvetoen nem szeretem az IDE-ket. Mondjuk az AVR Studio 32 egesz jol sikerult, meg ott van is ertelme mert joval nagyobb kodot kell kezelni es joval bonyolultabb struturakat hasznal az ember, de a 8 bites vilagban pont az a szep, hogy megmarad az az oldschool 80as evek erzes, amikor meg az ember kezeben volt minden iranyitas. Es a parancssornal is ez van. Arrol nem is beszelve,hogy az F2 es a make
Hát lehet hogy 20 év mulva már rágondolsz a programra és a gép meg is írta de tényleg hová lessz abból az "oldschool"
Es ha akkor is konzolos parancsokban gondolkodok?
Idézet: „Hát lehet hogy 20 év mulva már rágondolsz a programra és a gép meg is írta de tényleg hová lessz abból az "oldschool"” Na ja, nekem a herotom tele van azzal, mikor valami megprobalja kitalalani en mire gondolok. Jo pelda erre a futesi rendszer: O akarja kitalalni en mikor fazom es ehhez milyen erovel kell futenie... hol van mar az a szep ido mikor ha fazom csak raadom a kakaot es 10 perc mulva meleg lesz? Ez meg itten azt mondja, hogy a homerseklet rendben, en erzem rosszul, hogy fazom... Hat tudjatok mit? Inkabb ne talalja nekem ki egy fejlesztoi rendszer milyen programra gondoltam, ha meg arra sem kepesek, hogy kitalaljak mikor fazom
Hát én se bírom a túl "inteligens" programokat...
Hello !
Mega8-as vezérlővel szeretnék vezérelni egy ULN2003-as tr. mezőt. Szükség van bázisellenállásokra, vagy összeköthetem direktbe' ?
Sziasztok a problémám a következő:van egy AT90S2313 AVR procim. Power down modeból szeretném felébreszteni INT0 megszakítással, de nem akar felébredni. PORTD2 - INT0 lábat beállítottam bemenetre, bekapcsoltam rajata a felhúzóellenállást. MCUCR - ben beállítottam hogy lefutó élre kérje a megszakítást. INT0 és általános megszakítást engedélyeztem. Szerintem valamit elfelejtettem beállítani de nem tudom hogy mit
Prell-mentesitve van, es legalabb 21ms-ig tartja az alacsony szintet?
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen "mező"! Az adatlap alapján az ULN2003 tartalmaz a bemenetén 2,7k bázisellenállást. Így szerintem bátran összeköthető közvetlenül a vezérlővel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |