Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1222 / 3998
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Jólvan, jólvan. Akkor most úgy döntöttem, hagyom a PIC-et... :S
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Nem kell lemondani róla, csak kell még egy kis idő amíg arra a szintre jutsz. Nincs ezzel semmi baj. Mindenki így kezdte.
(#) Doncso válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Én ugyan ellenpélda vagyok erre, de akkor is igazad van. Én első körbe annó, egy 300W-os végfokozattal kezdtem, pedig teljesen nem értettem semmihez, azt se tudtam mi az hogy szimmetrikus táp. Bizony az évek alatt meg is láttam a kárát, hogy nem az alapokkal kezdtem. Ma már teljesen másképp csinálnám, akkor minden érdekelt, és nem akartam tanulni, csak egyből építeni, ma inkább már csak olvasok, tanulok, és nem sokat építek, pedig kész lett "pár" készülék az évek során. Érdekes dolog ez na. De jól mondod, az alapokkal kell kezdeni, utána az ember magától is rájön mi hogy működik, egyből tudja rajz alapján miről van szó az adott áramkörben, és ez olykor, hibakeresésnél elengedhetetlen. Az "egyből a közepébe" dolgoknak általába kudarc a vége, ezt meg senki nem szereti.
(#) zolika60 válasza Doncso hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Teljesen egyet értünk.
Ezt írhattad volna janikukacnak is, hátha tanul belőle.
(#) David.zsombor válasza pucuka hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ja jó értem csak valahogy mindig a progis embereknél tapasztaltam ilyet
(#) Doncso válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Igaz, igaz. Reméljük elolvassa.
(#) benocs24 hozzászólása Márc 3, 2011 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hátha valaki tudna ötletet adni mire lehet használni! Proximity / Reflex szenzorokBővebben: Link
(#) kadarist válasza benocs24 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia!
Tárgyak közelségének és ottlétének érzékelésére lehet használni.
(#) janikukac hozzászólása Márc 3, 2011 /

Lenne egy kérdés: Holnap fizika órán beszámolót tartok, méghozzá : Almával akarok LED diódát világítatni. Egy alma nálam 0.6 V-ot ad. Azt akarnám csinálni, hogy egybekötöm, hogy megduplázódjon a feszültség, de próbáltam, s nem megy. Valami megoldás 1 led kivilágítására almával(kal). Sima kis piros ledről van szó...
(#) David.zsombor válasza janikukac hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Küldtem neked linket még régen... joule thief : Bővebben: Link
(#) janikukac válasza David.zsombor hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Jaja, tudom, de se ferritem nincs, se 2nxxxx tranyóm...
(#) David.zsombor válasza janikukac hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

bc 546 ferrit nélkül meg max cmos 555-el megy... A fizikatanár meg lehet h jobban örülne neked ha 3 kg alma helyett csinálnál 1 áramkört
(#) MaTe193 válasza janikukac hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Milyen elektródát használsz?Próbáltad már sorbakötni őket?Ha nem menne akkor egy tipp:Vágj félbe egy citromot,így lesz cca.8db kis cellácskád,ami egyenként is egy-egy elem.
Máté.
[OFF]Ilyenkor kell házit csinálni?!

Akkor köss sorba néhány almát, amíg jó nem lesz.
(#) janikukac válasza MaTe193 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Mi az az elektróda? :pirul: Úgy csinálom , hogy egy kanalat és egy ón darabot dugok bele ( nálam az vezet legjobban ) és ugy kapok ekkora feszültséget. Ha Zsombor ötletét készítem el? BC 547 + tekerek körbe egy drótot ferrit helyett?
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Kötöttem én össze-vissza. Az egyik kiálló izét a másikkal, + fordítva, de nem megy.. Amúgy nem házi, csak szorgalmi...
(#) MaTe193 válasza janikukac hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Akkor is,ha szorgalmi! Elektróda az az,amit az almába dugsz.Próbálkozz rézzel és forrasztóónnal.
(#) janikukac válasza MaTe193 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Csináltam, de úgy még kisebb. Burgonya meg csak 0.20 V... A feritt helyett mit rakhatok? Délutános vagyok..
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Nagyon zsír, köszi Zoli bácsi, holnap megcsinálom, mert ha jól tudom, nincs most itthon citrom. Az alma meg a burgonya amit megszurkáltam, kárba megy...
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Lett citromocska, csak szeg nincs...

Ezen a módon az is jó. Soros kapcsolás mint az elemnél. Emlékszel tán nem olyan régen volt.

Okés, már készül! Mindenkinek 1000 köszi !!!
(#) ifjuhorgasz hozzászólása Márc 3, 2011 /

Hello! nekem olyan kérdésem lenne hogy tudna-e ajánlani valaki olyan olvasmányt ami egészen a leggyengébb alapoktól kezdi...tehát hogy a tranzisztornak mért 3 lába van, melyikre mit szabad vezetni, ugyanígy az ellenállásnál, és hogy belül mi történik vele, tehát a lehető legalapabb dologtól kezdve olvasmányt...ha valaki tudna ilyen olvasmányt ajánlani, azt nagyon megköszönném...UI: ha megvevendő könyvről van szó az nem érdekel...csak weboldal, vagy pdf formátumú oktatóanyag érdekel...előre is köszi...
(#) vilmosd válasza David.zsombor hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Hasznalhatnek, de az enyem pl spanyol billentyuzet, es amugy is altalaban angolra van allitva. Ez egy alapveto dolog mikor valaki programot ir. A kulonbozo nemzeti billentyuzeteket igen kicsavartak, es altalaban nem hasznalhatok program irasra. Aki meg arra hasznalja az az o baja.
(#) kadarist válasza ifjuhorgasz hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia!
Ezt a könyvet ajánlom.
(#) janikukac hozzászólása Márc 3, 2011 /

Megcsináltam, és csupán 0.83 V feszültség jön. Rézdrót, amit a pisztolypákába teszek, meg forrasztóón, ami kínai vacak, és nem használom. Esetleg pároztassam őket almával?

Hogy értve várjak vele. Hagyjam, úgy ahogy van, és várjak, hogy " feltölsön"?
(#) ifjuhorgasz válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

okés köszi...de a djvu formátumot mivel lehet megnyitni...ezt nem ismerem...szval mivel lehet megnyitni?
(#) kadarist válasza janikukac hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Leeszi a sav a oxidos réteget a drótról és utána jobb lesz. Na meg nem ártana zsírtalanítani a fémeket.
(#) kadarist válasza ifjuhorgasz hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

A google mit mond? Bővebben: Link
Következő: »»   1222 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem