Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   228 / 489
(#) revox hozzászólása Márc 4, 2011 /

Szia patexati
Ez még az első Wicsys leírásában szereplő bázis.
A kapu (gate ) nincs 100k -val földre kötve ,de ez nem is szerepel a kapcsolási rajzon. Rákötöttem a primer tekercset is de azzal csak melegedett a fet
(#) patexati válasza revox hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia! Milyen fetet használsz?? Mekkora az ellenállás mi a fet és a Gate közt van?? Ha a PIC-et kiveszed és a foglalatban azt a portot lehúzod GND-re akkor is nyitva marad? Ezt nézd meg! Milyen a tekercs? Hány menet milyen vastag? Az is lehet a kitöltés sok! A fet és a tekercs melegszik amúgy is..
(#) revox hozzászólása Márc 5, 2011 /

Szia Patexati
A fet tipusa lrl 530n ,a primmer tekercs 100 menet 0.35-ös vezeték az impedanciája 4 ohm körüli (3.9).
Maga a trafó jól működik ,mert a szekunder oldalon a propellernek meg van a táp ,a stabilizátorból stabil 5v jön ki.
Engem csak a fet melegedése aggaszt (jó forró ) abban lehet valami ,hogy kisebbre kéne vennem a kitöltési tényezőt ,hisz a bázis kikapcsolt állapotában (5-10% kitöltési tényezőnél ) is van elég feszültség a szekunder oldalon . A primer tekercs nem melegszik.
(#) patexati válasza revox hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia! Indítsd el az órát terhelve működés közben kell megnézni mennyire melegszik! 15V zener jobb a rotorban (nem tudom milyen van bent) .. Ha meleg nagyon kell visszavenni a kitöltésből..
(#) patexati hozzászólása Márc 5, 2011 /

Sziasztok! Bebizonyosodott a dolog mit gondoltam a tápátvitelről! Nem jó ha híd van bent sok a veszteség rajt melegszik vele az egész tekercs fet ,rontja jelentősen a hatásfokot! Most elkészítettem egy 886 óra tápot egy darab 6 A körüli SMD Schottky van bent (ezt találtam) tökéletes de a tekercs polarírása nem mindegy! Igen nem írtam el itt polarítása van a váltófesznek Most hajtom egy 9 Voltos router tápról max fényerővel megy 22-es kitöltésen nem melegszik semmi!! Mindenkinek ajánlom a figyelmébe ezt! Mindegyik órában alkalmazható ez a fajta megoldás! A primér tekercsen pedig a 8-10nF kerámiakondi mi rezgőkört csinál a tekercsel párhuzamosan! A kitöltéseket jelentősen csökkenteni kell mert óriási áramok léphetnek fel!! Ezekkel a fejlesztésekkel ki merem jelenteni kétszer jobb a hatásfoka az átvitelnek! Low ESR elko javít még a helyzeten kicsit.. Ja elég 100µF puffer bőségesen még sok is (ezt egy szofita terhelésével néztem szkópon olyan sima mint a bársony az egyen)
(#) Prome válasza patexati hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Hogy lehet mérni a forgótrafó átvitt feszültségét?
(#) patexati válasza Prome hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Egyenirányítás után egyent vagy szkópon .. Egy diódával egyenirányíts ne híddal! Schottky dióda kell..
(#) Prome válasza patexati hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Na de hogy értintsem hozzá a banándugót, ha forog?
(#) Hp41C válasza Prome hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia!
A trafó működik akkor is, ha a rotor áll. Kösd le a mérés idejére a motort...
(#) Prome válasza Prome hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szóval Schottky dióda az a furcsa dióda a kapcsolási rajzokon, amiken az az fura s betű van.
Én mindenféle bontott alkatrészekből dolgozom, van diódám egy marék, hogy ismerem fel a Schottky diódát? Van valami általános jelölés rajta, vagy egyenként kell megnézzni hogy a kérdéses diódatipus Schottky dióda e?
S mi az oka, hogy a normal grace macska és a kondi nem elég?

Köszi
(#) Prome válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Köszi!

Még csak az alkatrészeket gyűjtöm. Ezekszerint a tervek szerint váltóáramról megy?
Merthogy én egy wincseszter motorra akartam volna megépiteni pc táp meghajtással, de igy nekem csak egyen 12 voltom lett volna.
Jól sejtem hogy igy nem működött volna?

Még jó hogy időben kiderült...

Azt se értem, ugyanaz a feszültség lesz ha a 12 volt váltót átviszi a mindig álló tekercs a hol álló hol forgó tekerecsbe?
(#) kly hozzászólása Márc 5, 2011 /

Sziasztok

Pár hónapja azzal viccelődtem az egyik hsz.-ben ,hogy csillagkaput csinálok az órámból. Nos kicsit pötyögtettem ma a gépen és hát nem CSILLAGKAPU lett belőle , még én is meglepődtem kicsit.....

Bővebben: Link

Bővebben: Link

PICT0009.JPG

(#) janocsi válasza Prome hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Sziasztok!
Csak annyit fűznék ehhez a méréshez még, hogy ne csak StandBy állapotban legyen mérve az átvitt feszülség.
- Motor lekötve.- (1KHz-2KHz)-es astabil kapcsolással 555+tranyó)+IRLED a fotótranzisztor allatt. (Ideiglenesen lehet a "sajátja" is.)Ekkor minden led a beállíításoknak megfelelően villog, és teljes terheléssel működik az üzemi állapot is. (Célszerű a kijelzőn először mindent bekapcsolni.)
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia Kly!
Ez valóban nagyon szép grafikai kiegészítése a kijelzésnek!
- A videón láttam, először olyan volt, minha egy működő Rulett asztala volna, de (sajna) mégsem az lett. Györű, látványos egyébként az egész garfikai kidolgozása a programnak, látszik, rengeteget foglalkoztál a fejlesztésével. Gatula hozzá!
(#) Hp41C válasza Prome hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia!

A Schottky dióda nyitófeszültsége 0.1 .. 0.3V körül van teljesítménytől, megengedett maximális áramtól függően..
(#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia!

Jó ötlet, szép munka ... Esetleg a Galaktikus Időt is ki lehetne írni...
(#) titi válasza kly hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Grat!
Már vártam, hogy mikor lép ki belőle a CSK1.
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

szia

Köszi , jólesik az elismerés.
Remek ötletet adtál ezzel a rulett asztallal. 60 részre osztott asztal perc , óra és másodperc golyók szépen bele a lyukakba.......meglátjuk mit lehet kihozni belőle
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia Kly!
Nagyon várom ezt az újabb fejlesztésedet is! (Talán azért, mert azt a játékot tartom elfogadhatónak elektromos kivitelben is.)
(#) vicsys válasza kly hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Basszus! Te teljesen őrült vagy a szó pozitív értelmében! Ehhez hasonlót még nem láttam.
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

No de miért nem alt vagy tenor?
(#) kly válasza vicsys hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

szia

Köszi.
És ez mind full programból megy kimatekozva ,semmi eepromba tárolt kép vagy animáció nincs benne.Gondold meg ha pl. tényleg a CSK1 fotói lennének az eepromba akkor tényleg kijöhetnének a kapun

Küldjek eepromot, sd kártyát vagy winyót?
(#) kly válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Kérdezgetem az RTC-m !
Mondom neki "give galactic time" de mindíg azt mondja hogy 42 kicsit késik nem?

Akkor biza nem jó az RTC-d, mert ez a "Mi az élet értelme, a világegyetem meg minden"-re a válasz...
(#) kly válasza vicsys hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Látom figyelsz jó kis film az.....
(#) Prome válasza kly hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

ez hány leddel megy?
(#) kly válasza Prome hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

64 + 3
(#) pittyu2 válasza kly hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

VÁÁÓÓÓ. Ez igen !!Tölthetek valamit ?
Ha mást nem ,egy eperszem Grappát :
(#) Prome válasza kly hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Akkor attól ilyen csodálatos. Gyanus volt hogy ez nem 10 ledből van))
SMD?
Következő: »»   228 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem