Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 282
(#) viezer hozzászólása Márc 3, 2011 /

Van egy Extensa 5620 ami saját képernyőn nem ad le képet csak egy pillanatig, de akkor sincs megvilágitva neonnal.
Külső képernyőn ad le képet az elejétől de csak amíg a Windows logó töltődik és utánna elmegy a kép ott is, de a HDD dolgozik és szerintem be is tölti az OP rendszert, csak nem látszik egyik képernyőn sem. Mi lehet a gond?
(#) Kari55 válasza viezer hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Helló! Bocs, nem voltam itt, mert melegítettem újra, most kb. 2-3 cm-ről és elmentem 208°C-ig, kipróbáltam külső monitorral, semmi javulás. De a CD meghajtót sem látja.
Szerintem ez a chip, kukára érett.

Idézet:
„ujra kell golyózni.”
Ezen még töprengek! Ha netalántán, neadj isten sikerülne, mekkora esélye lenne,hogy működjön?

Ezen még töprengek!
Addig is köszönöm a segítségeteket, pláne a türelmet.
(#) patexati válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia! Lehet a chip rossz de lehet alatta rohadás mit nem javít meg a melegítés sem.. Golyózás az nem könnyű ha nincs mivel.. Golyó kell hozzá mindenképp addig neki se állj.. Sablon elhagyható ha jó a szemed van hegyes csipeszed és türelmed egy óra alatt felrakható rá egyenként (én már csináltam így is)..
(#) Kari55 válasza patexati hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia! Azokat a golyókat lehet valahol kapni?
Láttam pár videót, ahol valami folyékony forraszanyagot?! kentek rá kis spaklival, az micsoda?
(#) patexati válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Az e-bay-n lehet venni,fluxot kennek alá..
(#) viezer válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Tapasztalatom szerint az esetek többségében nem megy meg a chip hanem csak eltávolodik az alaplaptól. Először hősugárzóval próbáltam, de mindig elgörbült az alaplap és azután már nincs hogy érintkezzen minden láb.
(#) Kari55 válasza viezer hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szerintem meg próbálom még egyszer, mert itt ezt olvastam:
Idézet:
„A megbízható forrasztáshoz az egész áramköri lapkát a nyáklemezzel együtt 210-220 fokon (ólommentes ú.n ROHS forrasztásnál, pedig 230-240) kell tartani legalább 10-12”
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

A profik lehetőségei nagyobbak. Ezért javasoltam az elején is inkább próbáld ott. Persze most sem reménytelen még a helyzet, de egyre inkább az lesz.
(#) Swedhart hozzászólása Márc 3, 2011 /

Sziasztok kaptam egy NEC versa 450c laptopot vin98 fut rajta ugy ahogy vettem hozzá pcmc hálokártyát de nem akar müködni.A pcmc ajzatot nem akarja aktiválni valaki nem tudja hogy kell? Segitségeteket elöre is köszi üdv Tamás
(#) sensei_ válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Az a gond, hogy 32 bites a kártyád, a notiban lévő pcmcia aljzat viszont még csak 16 bites. Sajnos már évekkel ezelőtt is művészet volt 16 bites kártyát találni.
(#) bbalazs_ válasza viezer hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

A kulso kepernyon allitsd le BIOS -nal, ott megnezheted van-e valami videobeallitas eltekergetve.
A windowsnal pedig nyomd az F8-at betoltes kozben, csokkentett modban kapcsold ki a videodrivert.
Aztan bootolj ujra, normal modban, itt telepitsd ujra a videodrivert a lemezerol.
A hattervilagitas hibaja pedig a kepernyoben levo panelen keresendo, hosszukas, az LCD alatt rogton.
Lehet biztositekhiba is.
Persze, ha kap vezerlojelet. Ha nem, akkor visszafele kellene kovetni. Elso korben kontakthibat neznek az atvezeto szalagkabelben.
(#) didyman válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szólj rám privátban, elvileg van valami ősi picimaci lanom itthon.De nem lesz olcsó, kincstári darab
(#) didyman válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Általában szó nélkül hagyom, amit írsz , de ezt a metodikádat nem tudom hova tenni. Fn+F5 vált képernyőt üzem közben, első, vagy második próbára az asztal képe megjelenik külső monitoron (amíg az asztal/kurzor nem jelentkezik, addig lesz külső monitor, ekkor veszi át a VGA illesztője, ami viszont a saját beállításaival dolgozik).
(#) Kari55 hozzászólása Márc 6, 2011 /

Sziasztok!
Változás történ a netbook ügyében. Ugyan is még egyszer felmelegítettem, most 210°C-ig mentem, majd 10mp után lekapcsoltam és vinyó, flopi, CPU cooler, cd meghajtó is megy, csak az LCD nem akar működni (igaz külső monitorral sem), DE észre vettem, (talán más szögben néztem?)hogy bekapcsoláskor az LCD-n nagyon halványan, egymástó 4-5cm-es távolságban függőleges sötét csíkok jelennek meg.
Ha újra melegíteném, azt ki bírná még a chip károsodás nélkül, -- most már 220°C-ra? (szerintem nagyobb baja már nem hiszem hogy lenne)
Az LCD-t hogyan tudnám kideríteni, hogy jó-e?
(#) Ricsi89 válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Szerintem a chip kibírja. Én már az egyik gépemben többször is melegítettem az egyik chip közepét 350°C-os pákával direktben, mert nekem a chipen belül volt kontakthiba. Már több, mint egy fél év eltelt a művelet óta és megy rendesen a gép. Tehát ki kell bírnia.
(#) didyman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Más az, ha a pákahegy kívül 350 fokos, abból a célterületre ki tudja, mi lesz, és más az, ha körbe van hevítve az egész miskulancia és így belül is eléri azt a hőmérsékletet, úgyhogy óvatosan az ilyen tanáccsal. A garantált érték a 8-10másodperc ezen a hőmérsékleten, aztán ami efölött van, az már fokozza a diffúziót erősen, ki tudja, hogy adott IC hogy reagál rá az adott gyártástechnológiájával.
(#) Kari55 válasza didyman hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Próba szerencse alapon megcsinálom még egyszer (utoljára), aztán ha akkor sem megy, feladom.
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Szerintem sem árthatsz már neki. Rosszabb úgysem lesz. Fokozatosan hűtsd vissza, ne hirtelen.
(#) hangszoros hozzászólása Márc 6, 2011 /

Tud valaki megfejtést egy IBM T21 re ?
A 0175 hiba: Bad CRC1, stop POST task—The EEPROM checksum is not correct.

Az EEPROM ellenőrző összeg hibás. A bekapcsolás utáni önteszt futtatását leállítja.
Virus okozhatta ?
(#) bbb válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

BIOS reset, illetve az elem cseréje segíthet a dolgon.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Semmi változás, VÉGE nem kínlódok vele tovább.
Láttam az ebay-en egy alaplapot hozzá, de többe kerülne mint a lapos amennyi volt.
Köszi a türelmeteket.
Üdv Kari55
(#) bbalazs_ válasza didyman hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

A legtobb VGA chip eszreveszi, ha van rajta kulso monitor es a BIOS bootkor mar oda (is) teszi a kepet.
Erre gondoltam.
Tehat a hardveres valtast, nem a szoftverest.
(#) hangszoros válasza bbb hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Köszönöm
Elemcsere volt nemrég. Bios resethez meg szét kell szedni ? Gondolom az alaplapon van valami jumper, vagy nyomógomb. De utána, hogyan tovább ?
Virus okozhatta ?
(#) bbb válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Hardver karbantartási útmutató hozzá:Bővebben: Link
Vírus nem jelemző, hogy ilyet okozna.
(#) didyman válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Eddig stimmt, de Windows asztal érkezésekor felül is bírálódik az aktuális beállítással. Ezért tűnik el a kép. Ekkor FN+F5 kétszer és megjön. Ha a VGA illesztőt lekapod, akkor a másodlagos kimeneten nem lesz kép, hacsak a noti LCD-t le nem húzod az alaplapról és az FNF5 sem fog működni, mert egy kijelző lesz. Nem feltétlenül van az összes notinál így, de itthoni Dell Studio XPS és acer 3610 kapcsán ezek előkerült bajok voltak, konzekvensen ilyen megfejtéssel.
Csak azért nem értem az egészet, mert a srácnak abszolút nincs kijelző, már a BIOS-nál sem, akkor meg szoftveresen hiába nyaggatjuk, nem onnan fog bűzleni a hal.
(#) didyman válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ez nem a CMOS elem miatt lesz. Ha az a baja, hajlandó indulni és nem fogja meg a POST-ot. Persze egy CMOS reset mindig jó ötlet. Ehhez vedd ki az elemet és hagyd magára az alaplapot 20 percre akku és táp nélkül. Jumper nincsen hozzá. Vírus nem okoz ilyet. Megfejtés hivatalosan alaplapcsere (a kód benne lesz a HMM-ben is), nem hivatalosan elképzelhető, hogy javítható, most nem nézek utána ennek.
(#) bbalazs_ válasza didyman hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Bocsass meg, de szerintem te ertettel valamit felre.
En VEGIG arrol beszeltem, hogy

1. a BIOS kepernyonel megakasztani
2. a windows betoltese kozben f8-al megakasztani
Mindkettonel kulso kepernyo, es az asztal meg nem toltodott be. Igy elvileg latszaniuk kell.

Kerlek, olvass vissza, ha valami nem vilagos. En ebben a szellemben akartam tanacsot adni.
(#) didyman válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Igen. De a srácnak már ott sincs képe. Éppen ezért nem értem, minek butuljunk be OS alá és távolítsunk el, tiltsunk le eszközillesztőt, meg telepítsünk aztán újra, ha eszerint HW-esen nem jelenik meg a kép és nem a szoftver mókázik velünk. Azt írta: A kép megjelenik egy pillanatra, de "neon" (háttérvilágítás) ott sincs már. Ez elég egyértelmű szerintem.
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ráadásul nem is biztos, hogy az jó. Egyszer már ráfáztam egy ebay-es alaplappal. Sajnálom, hogy nem sikerült.
(#) bbalazs_ válasza didyman hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ezt irta a hozzaszolasaban (tenyleg nincs messze, a lap aljan van)

Idézet:
„Van egy Extensa 5620 ami saját képernyőn nem ad le képet csak egy pillanatig, de akkor sincs megvilágitva neonnal.
Külső képernyőn ad le képet az elejétől de csak amíg a Windows logó töltődik és utánna elmegy a kép ott is, de a HDD dolgozik és szerintem be is tölti az OP rendszert, csak nem látszik egyik képernyőn sem. Mi lehet a gond?”

Bolddal kiemelve a lenyeg... Az eltunese a sajat kepernyore vonatkozott.
Következő: »»   50 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem