Fórum témák
» Több friss téma |
Az ECC 82-essel biztosan működik. Kipróbáltam én is mindennel ami itthon akadt. ECC 83, ECC 82, ECC 81, ECC 85, E88CC, 6N1P, 6N23P, 6N2P-EV. Utóbbival tetszett a legjobban ezért ezzel terveztem a végeleges verziót, ami beépítésre került.
Minden csőnek más hangja van, más-más anomáliára hajlamosak, egyik mikrofoniásabb, másik kevésbé... de hát a csövezés az egy ilyen játék ![]()
Azt azért tegyük hozzá hogy ez a nyákterv az nem mindegyik csőhöz jó mert az eltérő csövek más és más fűtés bekötést igényelnek arra figyelni kell .
Persze ez természetes. A következő csövekhez jó:
6N2P, 6N1P, E88CC, ECC85, és a többi hasonló. ECC 83, ECC 82, ECC81-nél pl a 9-es lábat nem szabad a testre kötni, és 12,6V fűtés kell neki. 6N2P-EV -vel érdemes megcsinálni, mert olcsón beszerezhető és azzal szól a legjobban. (szerintem)
Szép munka, az enyém nyákos verzióban soha nem készült még el.
![]() Nos, én jártam a Marshall gyárnál Milton Keynesben, és az Öreg Marshall könyve szerint Fenderről kezdett el koppintani helyi zenészek tanácsai alapján. Akkoriban huzaloztak mindent, és és manapság is a kézi huzalozott erősítő a legdrágább termékük. Nekiállatm elhaladni ezen az úton utánépítésnél, de a forrfülezés külön világ. ECC83 El34 az elterjedt Marshall csövezés, de persze van más végfokjuk is. A mikrofónia típus és válogatás kérdése is, de az átlagos otthoni csövek kisérletezni teljesen jók. Használtam EAG110 et koncertezni is... Nézzétek meg ezt a honlapot, szerintem sokat segíthet, és mindent kapni arany árban a készülékekhez: Eza koma összerakott már pár klónt! ![]() Bővebben: Link
itt van egy csomó rajz isBővebben: Link
Nagyon ügyes nyákot rajzoltál. Érdekes a kapcsolás, én nagyon szeretem a csöveket
![]()
He-he... látom jól átnézted
![]() Nos az ott szintén egy bufferelt kimenet, de nincsen rajta volume poti. Azért csináltam olyanra, hogy két csatornás végfokkal is használható legyen (két hangfalhoz) külön hangerőszabályzással. A kombóm egy csatornás, így azt a kimenetet nem használom, be sem ültettem az 1u-s kondit. A szimmetrikus XLR kimenetet azonban minden bulin használom, nagyon jól szól keverőre dugva is. Semmi zaja nincsen. A hangszínszabályzás benne van az XLR-ben, a volume azonban nincs, tehát ha lehalkítom a kombót, a PA rendszeren tovább szól. Ezért raktam rá mute kapcsolót. A kép jobb alsó sarkában látszik is.
Jó kis oldal... eddig hogy hogy nem találtam ide?
![]() Köszönjük ![]()
Nagyon ügyes!
![]() A mute funkciót, hogyan alakítottad ki? 2 bemenet van, gyengébb illetve erősebb jelszint miatt, személy szerint szimpatikusabb az egy bemenetes megoldás ahol egy pad kapcsoló segítségével illesztjük a jelszintet, valószínűleg én úgy fogom megcsinálni. Amúgy is Marshall tone párti vagyok, nagyon szépek a közepei, pont az a "röf" ami nekem tetszik ![]()
Köszi. Jól viselkedik a TDA és a táp is, kicsit visszafogva 150W -ot tud tisztán szinuszban 8 Ohm-ra. Az Eminence Beta 10A-nak ez elég is, sosem kellett még csutkára feltekerni mert elég hangos. A mute egy sima billenőkapcsoló, ami rövidrezárja a jelet a hangerő potin, tehát olyan mintha letekernéd.
Az 555-ös booster táp nem valami jó, elég zajos és hallhatóan fütyül, a TL494 booster szintén kerülendő, nehéz jól megcsinálni, hiába egyszerű. Ha a főtápot trafósra akarod csinálni és van rajta 12V/1A, akkor a Charger torzítóm tápját tudom ajánlani ami 12V-ból 300-at csinál és pici fazékmagos, de ha van kedved ferritet tekergetni, akkor csináld inkább az egészet kapcsolóüzeműre, megvan a LAY. :yes:
A Marshallnak az úgymond "rossz minőségű" kimenő trafója miatt is egyedi hangja van. Elég kicsik a vasak, ezért alul fölül brutálisan torzítanak, amit a megrendelő kiváló Marshall hangzásként értékel
![]()
Szeretném jelezni, hogy a Lomexben lehet kapni kész kimenő trafót több méretben baráti árban, ha valaki csöves kombóra adná a fejét.
Tökölön lehet kapni üres vasat is, csévéstől, szóval hajrá! ![]()
Megnéztem a Charger tápját, szép, gratula
![]() ![]()
Nem kell félni a kapcsolós dolgoktól
![]() Az átalakításokkal kapcsolatban mire gondoltál?
Konkrétan erre:
Idézet: Mit értettél ezalatt?„de ha van kedved ferritet tekergetni, akkor csináld inkább az egészet kapcsolóüzeműre, megvan a LAY” Tudom, nem félni, hanem meg ijedni kell! ![]()
Sok előnye van a kapcsolótápnak. Jóval olcsóbb mint a trafó, minél nagyobb teljesítményre csinálod, annál gazdaságosabb. Sok bontott cuccot fel lehet használni hozzá, ami tovább csökkentheti a költségeket.
Az alatt amit tőlem idéztél, azt értettem, hogy van bevált nyákom kapcsolótáphpz, olyan amilyen a kombómban van. Tényleg nem nagy kunszt, ha mindent jól csinálsz, röccre indul, viszont jó ha van kéznél frekimérő, induktivitás mérő és ha netán szkópod is van, az már nagyon király :yes:
Értem már. Hát ezek pont nincsenek kéznél, de nem megoldhatatlan dolgok, beszerezhetőek vagy kölcsönkérhetőek! Biztosan rengeteg előnye van a kapcsolóüzemnek, én hiszek bennük, jó a hatásfokuk és könnyűek. De én még kezdő vagyok, várok a dologgal
![]() ![]()
A jcm-800 kapcsolásirajzát nem teszed közzé? Tudom, hogy fent van az eredeti, de én a te verziódra lennék kíváncsi. Esetleg Eagle-ben nincs meg, mert az lenne a legjobb
![]()
Nekem akad műszer háztájon. Tudnál segíteni egy egyszerű táp rajzzal? Ferritem van, tranyóm is, de eddig soha nem próbálkoztam ilyennel.
Csak nem gyullad ki ![]() [OFF]most nézem mindenki tőled kér rajzot ![]()
Hali!
Sajnos még nem csináltam róla kapcsolási rajzot, az ilyesmiket egyből LAY-ban tervezem ![]() Az ícés része sima bufferkapcsolásokból áll.
Hali!
EZ a kombóm tápja, a szekunder részt át tudod rajzolni igény szerint, de a meghajtást ne nagyon változtasd. Van egy újabb, átgondoltabb nyákom is rezonáns tápra, de azt még nem teszteltem, talán a hétvégén kiderül hogy milyen lett.
Alakítottam egy kicsit az előfokomon, már egészen jól szól, hangerő is van bőven ide a szobába gyakorlásnak. A vitrinesszekrényt át kell rendeznem mert mindig zörög benne valami üveg, és baromira zavaró
![]() A Conductor végfok tényleg nagyon jó, de azért tettem rá egy ventillátoros hűtést. Egyenlőre csak egy "deszkamodel", majd be kell dobozolnom, feliratoznom stb... , de amig nincs rendes hangsugárzó, nem tudom a dobozt megépíteni hozzá. Kipróbálom a jövő héten a Bassmester féle csöves előfokot is, jelenleg csak ECC82, és PCC88 csövekkel, de most elfogyott a nyákom is..
Sziasztok!
6n2p mehet minden módosítás nélkül 12AX7 helyére gitár előfokba??? (Nem tudom , hogy ugyanakkora-e a fűtésük feszültsége, ettől most tekintsünk el.) Köszi! ![]()
Hali!
Mehet persze, meg is táltosodik tőle ![]()
Ha nem testelem a 9. lábat az mit dob?
Hali!
Nem változik semmi ![]() Nem lesz elárnyékolva egymástól a két trióda.
Szia! Mi újság az N-MOS -al? Sikerült tesztelgetni? Mit szólt a többi tranyóval?
Hali!
Sajnos csak +/-40V-os táppal tudtam eddig tesztelni, időhiány miatt nehezen jutok vele előre. Hétfőtől lesz pár ráérősebb napom (remélhetőleg)... ha új eredményeim lesznek, akkor úgy is eldicsekszem velük ![]()
Hát már várom ,hogy "eldicsekedj" vele mert abból mi csak tanulhatunk!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |