Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha áramszabályozásra is szükséged van akkor mindenképp ott keresgélj ahova proli007 is küldött. Kijelzés az már csak hab a tortán és rajtad áll, hogy analóg vagy digitális lesz vagy épp mi van otthon és mennyit költesz rá, esetleg kit-et veszel-e.
Akkor velem van a baj mert én nem látom ezt a kétszerezőt itt. 9VAC-ból terheletlenül ~12,5VDC lesz. Én ezeket akárhogy keresztezem ~15VDC nekem nem lesz ebből. Ő pedig szerintem nem terhelt értéket írt mivel még nem tette össze. De légyszives javíts ki ha nem látnám a fától az erdőt.
Bocs, én csak arra figyeltem, hogy 9v ac-ból hogy lehet 15v-dc. A filet nem néztem. de ha jól veszem ki a file-ban sima trafó graetz puffer táp van, ebben az esetben valóban annyi lesz a terheletlen fesz, vagyis még annyi se, 11,9v
Alap esetben,ha csak egyszer 9VAC-t egyenirányítasz,valóban 12,7DC-t kapsz.
Az én esetemben 2X9VAC-t kell egyenirányítani,a két szekundernek van egy közös pontja,az lesz a gnd.Egyenirányítás után a gnd-hez képest lesz -15,5V illetve +15,5V.Hiába próbálok többféle egyenirányítást,akár csak egyetlen szekunder felhasználásával,az elkészített szimmetrikus tápból mindig 15,5V jön ki..
A +-15,5V pedig terheletlenül ennyi.
Jaj semmi baj, inkább én ijedtem meg, hogy felejtek Én is úgy látom ahogy írtad. Jó lenne tudni mit akar megtáplálni vele. Fogadok megint ezek az érdekes számok azért jöttek ki neki mert egy olcsó műszer tárcsája, tapogatója leoxidálódott vagy mert az elem lemerült.
Illetve az egyenirányítás után lesz egy közös pont,a gnd.
Hát ehez az egyszerű problémához akkor kevés vagyok, mert még eddig én nem jártam így. Ha csak egy szekundert használsz fel akkor meg pláné nem tudom, hogy jön ki 15,5VDC. Nobel dij annak aki 9VAC-ból ezt kihozza. De még mindig nem mondtad meg mit akarnál ezzel megtáplálni.
A műszer olcsó,de digitális.Azt hittem,hogy van olyan,aki találkozott ezzel a dologgal,akkor valószínűleg marad egy feszstabos megoldás.
Egy fejhallgató erősítőt.
Szia!
Van külön topikja is ennek a témának: Bővebben: Link
Szia
ezt megtaláltam én is de ebben semmiféle megépítés nincs sajna
Hello!
Lehet,hogy sokan ezt fogják csinálni -> De azt szeretném megkérdezni,hogyha építek egy hőmérőt mondjuk a számítógéphez, pl. a processzorhoz, láttam olyan hőmérőt aminél elvileg a dióda méri a hőmérsékletet valahogy. Ez így van,vagy csak nem gyengén félreértelmeztem?
Semmi gond.Köszi.Hát akkor kénytelen leszek egy kapcsi tápot csinálni.0,7es szekunderrel mennyit bír?1-1,5A-t?
Szia!
Igen, jól értelmezted. Nézz utána a félvezetők karakterisztikájának, grafikont is kapsz róla
Pfff.Akkor a 2x28V(0,,7es drót)Elég hamar elégne 200W-os erősítőn.
Ha megépítem Ezt akkor egy hosszabb vezetéken a leárnyékolt diódát be tudom rakni a processzor hűtőjére és akkor ez pontosan fog mérni?
(bocs,ha nagyon gyenge dolgokat kérdezek,de ilyet még sohasem építettem, és elég kezdő vagyok,de mindenki volt már az )
Ha jól csinálod igen. Bár egy PC-n belül minek a hosszabb vezeték? Vagy te a szomszédból nézegeted a procidat?
Szoktam itthon "optikai tuningolni" a gépet.
Ezt a hőmérőt vagy a CD-ROM helyére szeretném szerelni, vagy pedig a monitorhoz valahová,de majd még eldöntöm,hogy fog jól kinézni.
Próbálj meg (kölcsön) szerezni egy másik műszert, és azzal is lemérni, mert itt valami nem stimmel: vagy a trafó nem 9V, vagy a DC nem 15V.
Amúgy a fejhallgató erősítő milyen: tranyós vagy IC-s, ha IC-s mivel megy? Mert ettől függ szereti-e (elbírja-e) ha több a feszültség.
Üdv!
Van két 4 Ohm-os hangszóróm. Ezeket szeretném bekötni egy hangládába. De itt a bökkenő: az erősítő 4 Ohm-os impedenciájú hangszóróhoz való. Ha sorba kötném, akkor 8 Ohm, ha párhuzamosan, akkor 2 Ohm lenne az ellenállása. Van valami módja, hogy 4 Ohm legyen az impedenciája a két hangszórónak? Üdv: Balázs
Hát megfeleződik az ellenállás, nem?
Hali! Az hogy oldható meg, hogy egy smylet kirakok ledekből, és 555 IC-vel villogtatom 4.5 V elemről? Kapcsolás valakinek?
Milyen smiley?
Sárga fej fehér szem piros száj?
Egy ledes villogót tudsz csinálni? Ezt is úgy kell, csak kell a végére (3-as láb) még egy tranzisztor és a ledeket úgy kell rákötni.
Szia!
Kotortam a fiókomból egy kis dc motort(9V,egy rádióban volt).Ezzel a terheléssel(167mA) +-12,45V volt a feszültség. Csatolom a kapcsolásomat,amit a táppal szeretnék hajtani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |