Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Már igen régóta kínlódok egy 160x80 pixeles grafikus kijelzővel. A kijelzőn LC7981 vezérlő található. 20 tűs csatlakozó van rajta. Kiosztása mérés alapján: 1. GND 2. VDD 3. CONTRAST 4. RS 5. RW 6. EN 7. - 14. D0-D7 15. CS 16. RESET 17. VEE 18. LED - 19. No connect 20. LED + Sehogyan sem bírtam működésre. Csak teljes sötét képet ad, vagy függőleges vonalakat. Nincs valakinek egy pédaprogramja proton basic-ben vagy bármilyen nyelven amivel működésre tudnám bírni? 16F877 piccel próbálkozom.
Szertnék egy ilyen ledes villogót megvalósítani.
12f508
beégetés utan próbapanelen kipróbálva 55s után már vált a "power". És nem tudom miért. Nincs külső kvarc rajta, xtal nincs beállítva. Sgítséget szeretnék kérni
A DelayMS eljárás( függvény? ) ha csak 16 bittel dolgozik, akkor a 250000-es érték nem fér bele. Oszd fel 5 egyenlő részre!
DelayMS 50000 DelayMS 50000 DelayMS 50000 DelayMS 50000 DelayMS 50000
köszönöm szépen válaszod máris tesztelem.
Remek.
Proton ide compiler-ben próbálkozok a következő led villogtató progival:
Beégetve a picbe semmit nem csinál, tápot megkapja a pic de egyik portot sem vezérli. A belső oscillátort akarom használni. Mit nem csinálok jól?
Üdv!
Lehet, hogy a lábak elnevezése a gond. A forditó engedi portb vel is és gpio val is. Pic12F629 et szoktam használni, ott a tris* helyett trisio*, port* helyett gpio* kell. Ha van benne A/D csak akkor kell az all digital os sor.
Sajnos ez sem jó, de azért köszönöm a segítőkészségedet.
Esetleg egyéb ötleted?
Szimulálva ez megy, a gpio0 és 1 felváltva villog.
Mivel égeted?
Tettél rá külső oszcillátort? Milyen beállításokkal programozod?
Üdv!
A DEVICE=12f508 sor után tedd de még ezt a sort: CONFIG INTRC_OSC_NOCLKOUT,WDT_OFF,BODEN_ON,MCLRE_OFF Így már működnie kell!
Amúgy itt van egy nagyon jó kis oldal a Proton basic-eseknek:Bővebben: Link
szilva féle pickit2 - vel.
Nem tettem rá külső oscillátort. csatoltam a beállításokat.
köszönöm válaszod ddee sajna igy hibát talál a compiler.
Csak ennyi állítható be A 12F508 esetén. De arra még nem találtam választ hogy ha GPIO.1 és a GPIO.0-t haszálom akkor tökéletesen villog mindkét led. Ha GPIO.1 és a GPIO.2 van használatban akkor csak a GPIO.1 led működik. Miért?
Szia!
Irtam protonban egy programot mely szerint ha a gpio.1 lábat gnd-re húzom a led a Gpio.2-n 4s-ig világít.
A próbapanelen történő összerakás után nem működik a célnak megfelelően. A led a táp rákapcsolásakor 4s-ig világít hiába nincs gnd-n a gpio.1.Pedig a lefutó élre lett bekapcsolva a pulsin. 1s után újraindul a folyamat. Nekem arra lenne szükségem hogyha a gpio.1-et gnd-re húzom akkor a led 4s-ig világítson, majd csak ha ujra gndre húzom akkor ismét 4s-ig világítson.
És amúgy a GPIO.1- fel van húzva ellenállással a tápra?
Nem látok feltételvizsgálat a programodban, feltétel nélkül rámegy a LED rutinra.
nincs, de ha felhúzom akkor müködik az alábbi program.
Hogyan tudom bekapcsolni a gpio.1-en a felhúzóellenállást?
Tovább szeretnék lépni.
Ha a gomb v. kapcsoló(gpio.1) zárva maradna akkor a program csak egyszer lefut majd csak akkor induljon újra ha a gombot előbb elengedem majd ismét zárom. Ezt hogyan tudom a programban megirni?
Üdv!
Egy megoldás ha a gomb elengedéséig vársz.
Én azt szeretném elérni hogy ha lenyomom a gombot akkor a program fusson le egyszer még akkor is ha a gomb lenyomva marad, de ismét csak akkor fusson le ha a gombot előtte egyszer elengedem.
Le tudnád rajzolni a folyamatábráját?
Üdv!
PICBACIS PRO-val kapcsolatban lenne kérdésem. PIC16F88-al szeretnék egy LCD kijelzőt vezéreltetni. De sajnos sehogy se jön össze. Ezt írtam: DEFINE LCD_DREG PORTA DEFINE LCD_DBIT 0 DEFINE LCD_RSREG PORTB DEFINE LCD_RSBIT 4 DEFINE LCD_EREG PORTB DEFINE LCD_EBIT 5 DEFINE LCD_LINES 2 trisa=0 trisb=0 LCDOUT $FE,1 kezd: LCDOUT "SZOVEG" GOTO kezd END Kötések: D4-D7: porta 0-3 RS: portb 4 E: portb 5 Nem tudom miért, de nem működik. Tudja valaki, hol a hiba?
Üdv!
Protonban ha 4 bites adatbuszt használok akkor azt LCD_DTPIN PORTB.4 formában kell megadnom. Ekkor a port felső négy bitjét kell használni. Lehet, hogy neked is igy kellene. DEFINE LCD_DBIT 4
Nekem így működik egy régebbi progimban:
define OSC 4 Define LCD_DREG PORTA Define LCD_DBIT 0 Define LCD_RSREG PORTA Define LCD_RSBIT 4 Define LCD_EREG PORTB Define LCD_EBIT 3 DEFINE LCD_BITS 4 DEFINE LCD_LINES 2 DEFINE LCD_COMMANDUS 1690 'Command delay time in us DEFINE LCD_DATAUS 40 'Data delay time in us Ami biztos, hogy kell, amit lehagytál az ez: DEFINE LCD_BITS 4 |
Bejelentkezés
Hirdetés |