Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   79 / 377
(#) gulasoft válasza kulzol60 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Mindegy melyikkel számolod csak maga sín 15000Ft.
(#) gulasoft válasza kulzol60 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Mondjuk azért, hogy ne legyen a vázban 0.5mm-nél nagyobb eltérés. Hogy húzol derékszögbe egy olyan kockát ahol az egyik oldal rövidebb mint a szemben lévő oldal. Vághatják 100%-ba derékszögbe ha nem stimmel a méret. Egy négyzetnél nagyon fontos, hogy a szemben lévő oldalak egyformák legyenek, persze ettől lehet még paralelogramma, ezért kell hogy derékszög legyen a vágás, és akkor tuti jó lesz a váz.
(#) Zuzmo_farok válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Ha nagyon nem jó a szög, vagy a méret, akkor adott egy lehetőség:
RESZELŐ!
Nem is drága. + Kell egy satu is hozzá.
(#) gulasoft válasza Zuzmo_farok hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Ha Te egy profilt 90 fogban tudsz reszelni, akkor csak gratulálni tudok hozzá! Próbáltad már? Próbáltál egy 30*30 miliméteres itt lukas ott lukas, 50-60 centis profilt reszelni? Nekem csak rontott a helyzeten legtöbbször, arról nem is beszélve, hogy rendre eltömi a reszelő fogait. Azért persze használtam, de kínszenvedés volt. Mi az iskolában kalapácsot reszeltünk, századpontosra, de azt 3 hétig! Ennyi időm nincs.
(#) kulzol60 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Szia

Nem bosszantani akarlak ,ha nem segiteni .

Sokkal kerativabban is lehet jo vázat épiteni és kevesebb meloval ( és igy gyorsabban ) .

Pl használj szerelöpadot amikor arra épited a csapágytartoit ( ez lehet akár az Y asztalod alja is ) és igy még váz sem kell .

Vagy nézd meg a csatolt képeket .
(#) kulzol60 válasza kulzol60 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Még valami .

Ezen a verzion tulzottan kicsit de nem egyformák az profilok de mégis akár századmiliméter pontos a váz .
(#) gulasoft válasza kulzol60 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Nagyon szépek, kár hogy minimum 50000Ft alu van bennük.

Aha, ez jó, már csak 4 pontos derékszög kell.
(#) sunraw válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

profi vinkli

vinkli.jpg

(#) sunraw válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

viszont, az skf forgalmaz profi hézagoló lemezeket is 0.05-2 mm ig. nem kell kidobni a profilt,ha véletlenül rövidebb lett.ha jobban érdekel valakit a téma, keressen meg bátran.

Igazad van .

Látom bosszantalak , bocsánat érte .

Üdv
(#) richy92 hozzászólása Márc 26, 2011 /

Hello! Ma fel telepítettem a mak3-at az egyik ismerősöm gépére de nem működik,pedig a portok is be vannak állítva.Biosban mire kellene állítani a parallel módot?Vagy hol lehet a hiba?A mak3 mappában a drivertestnél valami olyasmit ír ki hogy not "sensed paralell "vagy valami ilyesmit.Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm
(#) pipi válasza richy92 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

eszközkezelőben ellenőrizted a printerportot? azonos címen látszik?
(#) richy92 válasza pipi hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

A mak-nak a port ellenőrzőjével néztem csak meg,eszközkezelőben nincs letiltva,viszont van egy pci lan-usb kártya az alaplapon.A gép egy 2 magos 2,8Ghz procival szerelt,(ha jól láttam saját gépben,Gigabyte alaplapon,kb 150Gb winchester ami szét van osztva 15Gb-130Gb arányban,Xp sp3.Megpróbáltam mind a 2 partícióra telepíteni de semmi.Ott lesz a kutya elásva,hogy nem tudja felrakni a drivert valamiért.Holnapra kellene valamilyen megoldást találni a problémára,szóval bármilyen segítséget megköszönnék.

Dehogy bosszantasz, sőt ellenkezőleg, nagyon jó ötleteket adsz, csak azt mondtam hogy 3d derékszöget nem tudok még mindig halál pontosan vágni. 2d-ben már megy

Szia

Közben voltam pár órát Hatvanban .

Ha a profilokat belülröl , mondjuk egy derékszögbe mart 40x40 szög vassal rögzited össze és ezt minden sarokban megcsinálod akkor a profilnak nem feltétlen kell 90fokosnak lenni a lényeg hogy legalább egyponton feküdjön ( ez durva példa ) a másikprofilra .
A szögvasat könnyen lehet ( marogéppel ) derékszögüre késziteni , esetleg az épitö profiljaid között islehet ilyen kiegészitö amivel a sarkokat kivülröl rögzitik össze .

Másik verzio : mivel hogy szükséges egy munka asztal ha ahoz rögzited a profilokat akkor még az sem lényeges hogy összeérjenek azok ( a " T-nut " -nak valo profilok az X tengellyel párhuzamosan vannak egymás mellett ( jo sok ) és azokat tulajdonképpen az also ( csapágytarto ) profillal fogod össze igy az elsö és hátso profilok nem számitanak csak azért vannak hogy megtartsák az orsot ( ill csapágyházat ).

Sajnos ezeket a profilokat szinte lehetetlen ugy összerögziteni hogy ne csavarodjanak el ezért vagy a lincsapágy alatt vagy felett egy összekötö asztalt kell alkalmazni ami nem engedi a csavarodást .
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Márc 26, 2011 /

Sziasztok!
Én is egy barátom meghívására és vele utaztam Hatvanba, és igen jól éreztem megam!
És ha ott voltam készült pár kép és videó amit meg is tekinthettek! (videók kicsit később, most töltöm fel a Youtube-ra)

Leiszt Jani

Ui: Találkozhattam több HE-s fórumtaggal is!
(#) (Felhasználó 5823) válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

A link és most már látahtóegy-két videó is!
Bővebben: Link

Lhanzi
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2014
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Azért látom a klaviós géptől nem nagyon tudtatok elszakadni. Az nagyon profi kis gép, akárcsak az ára. Én az üzletben láttam.
Voltak olyan árak amire le kellett csapni?
Sir-Nyeteg gépét is lefotózhattátok volna.
(#) gulasoft hozzászólása Márc 26, 2011 /

Én meg kifúrtam egy nyákot, egész pontos lett, csak az x icipici akadozásai látszanak rajta, de az úgyis cserélve lesz, megrendeltem a 25-ös tengelyt a felfogókkal meg a kocsikkal, mert az még meg tudom fizetni.
Holnap a nyák kap egy galván ónt, utána lefóliázom, rárakom a maszkot levilágítom előhívom és rakok majd fel képet, amin talán látszani fognak a lukak is, ma nem volt időm, mert sörkollektort építettünk.
(#) (Felhasználó 5823) válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Szia!

Keresd a nyulat! Vagy nézd a videót! Valamelyik - öregszem!

Leiszt Jani
(#) sunraw hozzászólása Márc 27, 2011 /

Sziasztok!

Egy tapasztalat( a vesztemre)
Korábban írtam, hogy fogazott szíjas hajtást építek a kicsikémnek. A héten megjöttek a maradék T2,5-ös kerekek és szíjak. Neki is láttam és elkészült életem első hajtóműve. Az elgondolásom szerint, egy 10 fogas hajt egy 40 fogast, amiről szintén 40 fogas kihajtás lesz. Ez elkészült, de rá kellett jönnöm, hogy itt az áttétel nem is annyira fontos, mint a kihajtás egy fordulaton megtett útja. Átépítettem (szerencsére általában könnyen szerelhetőre csináltam) és az utolsó 40 fogas helyére egy 10 fogas tárcsa került. Így már zsír nagyon. Valaki írta, hogy gondjaim lesznek a feszítéssel is. Voltak. Próbáltam fényképezni, de ezekkel az "okos telefonokkal" azt nem lehet. A jövő héten teszek fel képeket. Van egypár (szerintem) jó és olcsó megoldás rajta, ha valaki szíjban gondolkozik. Minden hozzávalót innen választottam ki és egyik haverom beszerezte őket elég olcsón.
(#) kulzol60 válasza sunraw hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szia

Gondolkodtam hogy irjam vagy ne irjam .

Irom .

Az elsö dolog , elég sokat dolgozom fogazott szijjakkal és sikerült sok infot be gyüjtenem roluk .

" T " -s sorozatu kerekek nagyobb fordulatu áthajtásra ajánlottak ( pl : föorsok de nem a 10 000 feletti fordulat ) komoly eröket lehet átvinni velük .

" AT és HTD " -s sorozatu kerekek kissebb fordulatokon kb 3000f/min kétirányu szinkron hajtásra ajánlottak járásuk csendes és holtjáték mentes , az elöfeszités kissebb terhelést jelent a meghajtásnak .

Személyszerint csak " AT "-s szijjakat és kerekeket használok .

Ezen a honlapon amit linkeltél megkerestem azokat a kerekeket és szijjat amit én is használok és árában van illetve talán a PowerBelt kicsit olcsobb ( és beszélnek Magyarul ) naggyábol azonos a felhozatal de nembiztos hogy van akkora raktár készletük mint az Angoloknak .A posta drága ? Utánvét vagy Pay Pal ?
(#) sunraw válasza kulzol60 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Üdv!

Köszi az infót! Én is sokat dolgozom szíjakkal, csak jóval nagyobbakkal.Nem fizettem postát se semmit. Megírtam melyik kell és hozták. Megkeresem a számlát, de az tuti, hogy jóval olcsóbb volt, mint amiket eddig néztem.
(#) gulasoft válasza kulzol60 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Hány mm/percel kéne 0,2-es fogással marni egy 4-es maróval az alut?
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Hány élű? Milyen fordulatszám? Stepover, azaz "oldalirányú fogás"?
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

4 élű, a fordulatot mondjátok meg, állítható 8000-30000-ig. Nem stepp over, hanem telibe, ahogy egy alkzatot mar, 0,2-es fogásokkal.
(#) kulzol60 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Sok lessz a 4 élü szerintem a min 8000-es fordulathoz ( kevés lessz hozzá a max elötolásod ) .

Kivágásra használok átmérö 4-es marot de csak kétélüt és 0.12 vagy 0.15mm fogással ( itt még nem kell hüteni ) és 1000 és 1200mm/min-el szépen dolgozik a 10mm-es aluba .

Az MDF miatt nálam nem lehet hüteni ( esetleg valami kevés spray szoba jöhet ).
(#) Rasiel hozzászólása Márc 27, 2011 /

Sziasztok!

Van valakinek valamilyen tapasztalata Robotron NEMA17 típusú motorral? jó ez egyáltalán CNC hez? Kis 400*400as munkafelületű CNC gépet csinálok, azt kellene mozgatni vele.
(#) Sir-Nyeteg válasza Rasiel hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

A NEMA17 nem tipus, hanem tokozás: Bővebben: Link
Egy robotron szettel volt tapasztalatom, használható, de nagyon melegszik.
Következő: »»   79 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem