Fórum témák
» Több friss téma |
Nem semmi árak!
Ez itthon hozzávetőleg 5-600.-
Sziasztok!
Lenne egy Ibm laptop nem valami extra (nem szeretném szervizben javíttatni mert lehet meg sem érné) Minden működik annyi a baj, hogy a saját lcd kijelzője nagyon halvány ha megvilágítom akkor lehet látni. Rákötöttem egy monitort az oldalsó monitor kimenetre ott tökéletesen működik a kép. Kicsit olvasgattam itt a forumon és más is tapasztalt hasonló hibát. Azt írták, hogy több mint valószínű az inverter a hibás. A kérdésem az lenne, hogy az invertert az lcd képernyő mögött találom vagy a laptom alsó részén? Szétnyitottam a laptopot a kép csatolva. Hol keressem vagy már lehet is látni? Elnézést kicsit kezdő vagyok de ügyes kezem van
köszönöm a gyors választ esetleg egy boltot tudnál ajánlani ahol beszerezhető?
Lomex, HQ video... Alacsony ESR kondit kérj. Más NEm jó oda.
Ez egy remek R50-es gép. Az inverter a kijelző alatt van, nem az alsó felében. Lehet, hogy a cső hibás, lehet, hoyg az átvezetőkábel.
Köszönöm az információt.
És akkor annyi hogy ezt megveszem a régit leforrasztom aztán az újat a helyére és elvileg működik?
és az átvezetőkábel cserélhető? az inverter akkor biztos nem hibás? azt olvastam ha a cső hibás akkor nem éri meg javítani gazdaságosan igaz ez?
Cserélhető minden. A cső is. Megéri javítani is az invertert is többnyire. Mielőtt másikat veszel, mérj rajta tápot, engedélyezést, trafót. Trafó szekunderén párszáz-2kOhm lehet.
ne haragudj még egy kérdésem lenne, áram alatt bekapcsolva mérjem? vagy vegyem ki az alkatrészt és csak azon?
Szerintem rosszul közelitetted meg a dolgot. Rakd ösze és a kijelző burkolatát szedd szét. Ott van álltalában, kb ahol a ledsor van a kijelző alatt valahol ott lesz. Vagy ha beirod a gép tipusát a keresőbe akár szervizmanualt is találsz hozzá részletes sétszedési utmutatóval üdv
köszi már sikerült kiszednem a laptopbol az invertert csak azt nem tudom hogy most csak így simán kell bemérni vagy áram alatt? igazából semmi szokatlant nem látok magán az inverteren.
Ilyen ez sajnos.
Viszont az szomorúbb, h még mindig nem jó a monitor.
Sajnos? Miért? Van választásod. Tfh, vidéken lakok, ami azért sokunknál jellemző. Vidéki kisboltban egy 1500uf/6,3V-os alacsony ESR kondér darabja Yageo, vagy szemetebb minőségben 200Ft simán lehet, 16V-osak még drágábbak. Valamint, el kell utaznom érte, ha csak emiatt, az elég húzós kiadás 30km-en is. Neten van egy cég, aki összerakja csomagba és elküldi neked ingyen, házhoz, számítható időn belül. Ha tömegszervizes vagy, nyilván elmégy Lomexbe és bevásárolsz 100db/értékből a fogyóeszközöket, de akinek hétvégén elment a monitor és nem akar külön utánajárni, kitalálni, sokat foglalkozni vele, annak egy ilyen szolgáltatás ennyiért teljesen korrekt. Bár itt fórumon én is mondtam már pár embernek, ha messze van, írja össze, mi kell és egy borítékban elzavarom, de ha azt veszem, hogy munkaidőben kéne elmenni esetleg csak emiatt, akkor kocsiba/buszra szállni, elmenni Fehérvárra, Botoshoz/RC bázishoz és bevásárolni, meg még enni is jó lenne, mert ezzel a mókával elmegy 2-4 óra simán, aztán ott van az ember, hogy jobb otthon maradni és megvárni a postást 15 dollárért, és közben akkor tud mást csinálni.
Egyáltalán nem rossz opció ez az oldal. Ráadásul leírja az értékeket, megmutatja képen bekeretezve is, szóval eleve opciót ad a kezedbe és segítséget még akkor is, ha nem tőle rendeled meg aztán, és egy ilyen oldalt nem ingyen lehet fenntartani, valamint van benne azért két hétvégi sörözés közötti időnél sokkal több munkaóra is. Valószínűleg sose vennék tőlük ilyen pakkot, mert én is tömegszervizes vagyok, de mint szolgáltatás így egyben, több, mint korrekt bármelyik hétvégi forrasztós, vagy alacsony ESR kondikhoz nem könnyen/olcsón jutó kollégának.
Igen, egyetértek.
Én Békés megyében lakom, itt aztán értelmes bolt 40 km-es körzetben nincs. Egy barátom Pesten dolgozik, neki szoktam egy listát írni a tipikusan sokat fogyó cuccokból és néha 1-1 spécibb ketyerére, ami kellhet. Azután kicsit "puncsolok" és Ő szokta nekem is intézni. Nélküle nekem is csak a postás/futáros lehetőség maradna. De ha már így előkerültél, légy szíves mondj nekem valamit erre a FuSi-ra.
Nekem is Fujitsu Siemens monitorom van hasonló hibával (bekapcsolás után 2 másodpercig minden tökéletes aztán elsötétül).
Olvastam, hogy első körben cseréljem ki az alacsony feszültségű ESR kondikat. Megtettem a csatolt képen jelöltem, hogy melyikeket cseréltem.(piros csíkkal bekarikázott 3 darab) A hiba jelenség sajnos megmaradt. Valaki tudna segíteni esetleg mi a következő lépés?
Hogy mi a hiba azt nem tudom, de a képről úgy tűnik, hogy a két egymás mellett lévő cserélt konditól jobbra a második mintha púpos lenne.
Szati, hogy érted? minden kondit cseréljek? A kisebbeket is?
Amúgy nem púpos egyik sem.
A kondicsere rontani nem fog rajta, lehet, hogy megjavul, de ahogy én tapasztaltam, ilyenkor más baja van az inverternek
Kicseréltem az összeset. A csatolt képen jelöltem.
Más hiba az inverteren? Pontosabban mire gondolsz esetleg elmondanád hogyan mérjem be mi okozhatja a hibát? Élőrre is köszi.
Nagyon nem vagyok ebben otthon, de trafó is lehet rossz, mármint az a legrosszabb eset. A másik lehetőség, hogy a meghajtóáramkör.
Sajnos én sem túl magas szinten javítok ilyesmit, szóval mint mondtam, nem sok lövésem van
Esetleg a meghajtóáramkört meg tudnád jelölni a képen?
Az alján lehet.
Ja, meg lehet még fénycsőhiba is... Van másik invertered, amiről meg tudod őket hajtani?
Nincs sajnos másik egy 17 colos lg lcd tvém van még de azt alapból nem szívesen szedném szét.:S
Sziasztok.A minap hozzám került egy 2006-os évjáratú Fujitsu Siemens L9ZA szervízvebn már volt előtte,szépen átkondizták.A hibajelenség bekapcsolás után logo,aztán kikapcs pár mp múlva.
Az inverteren a jumpert átraktam 3-4 állásba (6mA) .Az adapter pegig ami egy voltcraft switchnig ps áttettem 12v-ról 15v-ra. Most teszt alatt van ,de eddig ok.
Szia Zozo!
Ha megkérlek elmagyaráznád kicsit részletesebben? Az a jumper amiről beszélsz hasonló egy winyo jumperéhez? Vagy esetleg valamit forrasztani kell? Meg az adapteren az egy kapcsoló? Képet esetleg tudnál felrakni a táp inverter panelodról? Vagy nálad nem egy panelon van? itt a kép
A képet itt találtam a fórumban...hasonló jumper volt
A jumper azt állítja be, hogy mekkora áramfelvételű csövet akarsz meghajtani...
Hogyan kapcsol ki a monitor? Kikapcs., és aztán vissza? A magasabb fesztől fura, hogy működik... Az adapter nem lehet kehés?Az is kissé kiszáradt, és terhelésre leeseik a fesz? Próbáld ki a moncsit egy PC tápról, az elég stabil, és jól terhelhető 12V. |
Bejelentkezés
Hirdetés |