Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   56 / 72
(#) Hx-2 válasza minitrue hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

No meg van a 47ohm -os megoldas es muxik! De most a bal oldalanal olyan mint ha szellemkepes lenne!
(#) szati77 válasza Hx-2 hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

a ellenállással 3 honap alatt kinyirod a procit.
(#) didyman válasza szati77 hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Nem akarok nagyon belehajolni a véleményedbe, de az előbb azt írtad, te hevítéssel oldod meg. Akkor honnan tudod, hogy kinyírja az ellenállás? Nem számolom, mennyi monitort javítottam meg így, kollégával együtt olyan harmincat biztosan az elmúlt két évben. Ezekből volt olyan 2-3, amelyik azóta visszajött gariban..
(#) attila571 hozzászólása Márc 20, 2011 /

Sziasztok! Van egy HP1502 monitorom, pár napja nehezen kapcsol be. Ha elindítom a számítógépet, felvillan a monitor, utána tiszta fekete. A monitort ki-be kapcsolgatva egy idő után működik rendesen, semmi baja. Csak akkor teszi ezt, ha hosszabb ideig nincs bekapcsolva a gép.Tudna valaki segíteni?
(#) didyman válasza attila571 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szétszeded, kondikat kicseréled, inverter+csatolókondik+nagyfeszcsatlakozók+bordán ülő, melegedő alkatrészek forraszait felújítod.
(#) fero02 hozzászólása Márc 20, 2011 /

Helló!

Kaptam ma egy FuSi Scaleoview L19-2SD monitort. Jelenség: se kép, se hang.

Szétszedés után szomorúan tapasztaltam, h a táp részéből hiányzik az összes elkó.

Szerencsémre kis keresgélés után találtam a neten egy "boltot", ahol ehhez az FSP táphoz árulnak felújító készletet (az összes elkó) és mákomra fel is tüntették az értékeket. Ezután a megfelelő kondikat beforrasztottam a tápba és próba. Se kép, se hang még mindig. De olyan szinten, h még a led se világít.

Kivettem a tápot és multiméterrel rámértem a kimenetekre, ahol is meglepődve tapasztaltam, h minden rendben van.

Kérdésem az lenne, h ezek után merre keresgéljek tovább? Olvastam korábbi hozzászólásokban, h elég nyűgös a vezérlő paneljük ezeknek a monitoroknak.

Minden segítséget előre is köszönök!

Üdv!
(#) liderces válasza fero02 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Hello! Az oldal cimét meg tudnád adni ahol a felujitó készletet árulják? Köszüdv
(#) fero02 válasza liderces hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Tessék.

szerk: bár ha hasonló dolgon töröd a fejed, akkor sztem nem érdemes innen vásárolni. Itthon bármelyik boltban töredékéért megveheted a legjobb minőségű alkatrészekből.
(#) liderces válasza fero02 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

thanks! Képet nincs e kedved feltenni a panelokról?
(#) fero02 válasza liderces hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

A régebbi hozzászólások között van nem egy kép, az enyém sem különb. Ráadásul normális fényképezőgép nélkül jó minőségűt készíteni sem tudnék.
(#) didyman válasza fero02 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Tedd vissza a tápot és helyben mérd. Így kivéve fals eredményt kaphatsz, nem biztos, hogy a táp rendben van. Ha FSP panel, akkor a primer oldalán Capxon KM sorozatú puffer lesz: Cseréld ki! Ugyanígy a kisméretű, pártíz µF-os kondit is a PWM vezérlő tápjában. A scaler panel hiánytalan? Ott kell lennie lokális 3,3V-os kapcsolóüzemű tápnak, mérd ki azt is.
(#) fero02 válasza didyman hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Köszönöm válaszod!

Valóban jogos, mert nem terhelés alatt mértem. A primer oldali puffer kondi az sajátja volt, az összes többit én raktam már bele, mert azok nem voltak benne már.

Scaler panel hiánytalan(nak) tűnik számomra.

Este kicserélt kondival és újabb próba után jelentkezem!
(#) fero02 válasza fero02 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Nos, a táp probléma megoldódni látszik.

A hibajelenség most a következő: dsub-on adom neki a jelet, adok neki tápot. Monitor bekapcsol (állapot jelző led kéken világít), FuSi logo megjelenik és itt megáll. Ha kikapcsolom a gombjával, akkor a kép eltűnik, de a háttérvilágítás továbbra is megy, amíg nem áramtalanítok.
(#) didyman válasza fero02 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Scalerről egy fotót tudsz lőni? A 3,3V tápját keresd meg, és tegyél a 3,3V-ra egy kondit. Vagy melegítsd meg hajszárítóval kicsit (40 fok elég) a scalert és így kapcsold be. Ha ez megoldja ott még van hibás kondi.
(#) fero02 válasza didyman hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

A kondit úgy gondoltad, h a 3.3V és a GND közé iktassam be?

Hnap reggel csinálok képet kinti fénynél, mert a vakus sztem elég rossz minőségű lenne most.
(#) fero02 hozzászólása Márc 21, 2011 /

Csak csináltam egy képet, viszont tényleg nem lett túl jó.

A Piros téglalapban jelölt alkatrész (1117L)-nél mérek 3.3V-ot. Gondolom akkor az ehhez tartozó kondit kellene cserélnem első körben.

100_2544.JPG

(#) fero02 hozzászólása Márc 22, 2011 /

Átkondiztam a scaler-t és még mindig ugyanez a helyzet. Bekapcsoláskor FuSi logo megjelenik és nem tűnik el, ill. ha kikapcsolom a gombjával, akkor a képet elveszi, de a csövek világítanak továbbra is.
(#) fero02 válasza fero02 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Senki nem tud mondani vmi biztatót?
(#) ColT válasza fero02 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Esetleg egy eepromot rátölteni... Bár volt valami ilyen, hogy ha leveszed róla az eepromot (ha van rajta) és ráteszel egy üreset, akkor beírja a default értékeket, de mondjuk ez a hiba nem olyan, mintha csak a beállítások mentek volna el...
(#) ColT hozzászólása Márc 25, 2011 /

Hello!

Valakinek van már ilyen tapasztalata? LG F720b monitor, egyik napról a másikra nem kapcsol be... mik ennek a jellemző hibái? Belenézve semmi nem látszik, szemre minden jó.
Mondjuk az alaplapot nem szedtem ki belőle.
(#) fero02 válasza ColT hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Régebbi kommentek között olvastam, h többen kivették/kicserélték az ic-t, de ha jól emlékszem, akkor nekik a bemenet választással voltak bajok.
(#) Matt hozzászólása Márc 27, 2011 /

Üdv.

DTK J966 PYW monitorhoz nincs valakinek rajza? Egyik bekapcsolásról a másikra kivágta a biztit, valahol szép zárlat lehet, mert a bizti helyén az izzó úgy világít, mint a karácsonyfa..

Esetleg valakinek valami ötlete?

Üdv,
Matt
(#) kadarist válasza Matt hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szia!
Keresd meg a zárlatos alkatrészt multiméterrel! A típust pontosítani kellene, mert ilyet nem talál a gugli.
(#) Matt válasza kadarist hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

nem látok sehol az alaplapon sasszi számot, és a monitor hátuljára csak a fent emlitett van irva
(#) Puklee hozzászólása Márc 28, 2011 /

Üdv! Lenne egy "aprócska" gondom. Van egy philips crt monitorom amin a következőket tapasztaltam. A probléma elég bosszantó: 60hz-en (felbontástól függetlenül) egy vízszintes kiterjedésű feketés-lilás folt jelenik meg főleg 3d-s alkalmazások alatt, de előfordul hogy ha az asztalon használok 60hz-et illetve játék után úgy marad a frissítés akkor az asztalon is megjelenik.A kiterjedése megjelenése változó, tapasztalataim szerint gépújraindítással 60% eséllyel megszűnik. Vagy több órai géphasználat után csökken majd eltűnik. Nos sok játék illetve teljes képernyős alkalmazás csak 60hz-en működik és roppantul bosszantó ha ez a folt a képernyő elég jelentős részét kitakarja:S készítettem két képet is egy játék indítása alatt. Nekem nincs ötletem a problémára és még nem is találkoztam ilyennel. Ha valakinek van ötlete segítsen!
(#) Puklee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Üdv! nemhiszem hogy bárki megvenné:S mellesleg jelenleg ez az egy monitorom van:S
azt ha elegyek kapok egy másikat nekem írtad? mert világosabb színnel van. Ha igen merre laksz?
(#) Pocsay hozzászólása Márc 28, 2011 /

Sziasztok!

van egy fujitsu siemens monitorom a baja az, hogy bekapcsolás után csak kb 2 másodpercig van kép a logo bejön aztán még 1 másodpercre a windows is vagy amit épp látni kéne aztán elsötétül. utána jártam elvileg inverter hiba szét is szedtem de most egy kis problémába ütköztemnem tudom, hogy melyik lenne az inverter

1.jpg

(#) Pocsay válasza Pocsay hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

itt van még egy alkatrész ez hasonlít talán a leginkább egy inverterre de ez a gombsornál volt LEHET HOGY EZ AZ?

Válaszokat előre is köszönöm.

2.jpg

(#) Pocsay válasza Pocsay hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

meg ez volt a az 1 képen látható 2 nagyobb alkatrész között.

3.jpg

(#) webinas válasza Pocsay hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

A panel bal oldali része, mivel egybe van a táppal.
Ahol a két trafó is van, és a narancs-szürke vezetékek csatlakoznak a panelra.
Következő: »»   56 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem