Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A HP nyomtató szoftvere tudott ilyen plakátnyomtatási funkciót, négy A4-es lapra.
Szerintem a négy A4-es lap kevés lesz.. Ilyen plakátnyomtató kéne, de nem találok sehol.
Üdvözlet mindenkinek. Respektálom ott a pont.
Leginkább ezért szeretném mellőzni úgymond a számítógépes világot. Nagyon szeretem a természetet, és a természetes vizet is és ebben a kajak az összeköttetés. Van egy barátom (itt is regisztrálva van csak nem látogatja az oldalt gyakran), ha neki ugyan ezt elmondod, mintha a falnak beszélnél. A következő volt a kijelentés a kérdésre, vagy inkább kijelentésre: Nekem tök jó itthon, nekem már az elég ha kinézhetek az ablakon és látom a zöld füvet innen a szobából. A véleménye ezért lehet ilyen mert munkahelyen eléggé a farkastörvény szabályai az általánosak és így szerez nyugalmat. Erre így is fogalmaztam meg a dolgot: Nem lehet "dobozba zárt szellem" módjára élni/kikapcsolódni ez élet ellenes. A környék tényleg nem ronda, de minden irányból tömbház, csak naplementekor szűrődik be közvetlen fény a lakásba mert arról csak családi házak vannak. Hozzá kell tenni iszonyat sokat ül számítógép előtt, és ez megvallása szerint jó is, tv -zik róla stb. stb. Valahogy eltudom képzelni, hogy mit gondolsz ezekben a pillanatokban, de sejtem azt is hogy nem mondtam számodra túl meglepő dolgot. Hozzátenném: Annak ellenére hogy a számítógép "szerelmese" vagyok jómagam is, ahogy jön a jó idő, már "tolom is félre"(, kivéve a ha megélhetés alapú munkáról van szó).
Tudom már rég lejárt lemez a téma, de szeretnék bekapcsolódni ebbe, még ha egy kicsit meg is késve, de bedobom ezt a képet.
Lomtalanítás alkalmával leltem rá eme 3M DC600A 60Mbytes adattároló kazettára. (!) ( Bár csak lenne hozzá eszközöm , hogy kitudjam próbálni)
Volt anno nekem is ilyen, 60 80 és 120 megásba, használtam is, jó lassú. Melóhelyen van lyukszalagos olvasó is a géphez, láttam már de van azon kisfloppy is így okafogyottá vált, de adták vele.
Ez nekem is ismerős 20Mbyte rulez! És itt egy másik csoda a magneto-optikai lemez. (Azt meg ne bánd, hogy nem tudod leolvasni, már a HP LTO 2 ultrium is kukás )
A titkos illető bejelentkezik!
Jómagam a RonyaSoft Poster Printer (ProPoster) program portabable verzióját használom. Tud magyarul és nagyon könnyen lehet kezelni. 10/10
Elsőre azt hittem valami nyelvtörős vicc.
... és így?:
Poster Printer (ProPoster) program portable perverzióját...
Mi a csuda ez a sok hatalmas doboz? Nem halottatok még a pendrive-ról?
Látom van gyűjtemény.
Ez a kazetta biztosan jó, mert még nem volt használva. A lomtalanítást nem kell szó szerint venni, pontosabban leselejteztek egy csomó számítás technikai eszközt (amik hozzám vándoroltak ) és ez is közöttük volt.
.. mely program profin pre-prosperál plakát printelési panoráma picture panaszod petíciójának megfelelően.
Itt az első pendrive-om olvasója (végül is hasonló technológia csak más az interface és ez még dinamikus RAM volt ) A kártya itt kallódik valahol, de most nem találtam hirtelen...de képet azt tudok róla mutatni.
Értjük, tudjuk, még jó, hogy az ebay-on mindent lehet kapni...
Ne már, mikről le nem maradtam A mai napon jövök haza egy sráccal, egyszer megszólal "azt hiszem leformáztam a pendriveomat" mondom azt hogy? Jön a válasz" van egy mágnes a zsebemben". Mondom neki hogy avval nehezen fogod. Erre erősködik hogy mágneses adattárolós a pendrive-ja. Én csak nevettem
Ha már kazettáról volt szó, mutatok még egy videokazettát, mi rajta az érdekes?
Az hogy a csúszó rész fémből van nem pedig műanyagból? Ill az hogy két oldalas?
Igen kétoldalas. 2x240 perc, naná, hogy nem ez a szabvány terjedt el (Video 2000) (erre mondom én, hogy kár, hogy nincs hozzá olvasóm, akkora batár volt a magnója, mint 4 db mostani vhs magnó együtt)
Inkább az, hogy 2X240 perc van ráírva. Tehát elvileg megfordítható talán, mint egy sima magnókazetta?
De ezt mégis milyen masinába kellett beletenni?
Grundig Video 2000 recorder. Ilyen volt:
Amikor megalkották a R-DAT (Rotary [forgó] Head Digital Audio Tape) és a S-dat rendszert (S=still, azaz álló) - melyet a mai gané világtól eltérően 4 év szabvány egyeztetés előzött meg (ma meg: mi az a szabvány? lásd Kína), akkor a nagy CD kiadók hőzöngtek, lobby tevékenységet folytattak, és ugráltak, hogy ne kerüljön kommersz piacra a készülék, mert az volt az EGYETLEN média, ami minőségromlás nélkül digitálisan lett volna képes másolni a CD lemezeket. Ők nyertek!
A folyamatot csak késleltetni tudták 20 évvel, de megállítani nem. Valószínű ilyen célt szolgált a Video 2000 szabvány elsorvasztása is. Túl jó volt a minőség, és a fejesek beszabályozták, hogy mi való a "pórnépnek", és mi a professzionális technika, amihez neked jogod nincs. Jó ideig egy szűk videós réteg használta, használhatta.
A múltkor érdeklődtem tőletek, a hőmennyiségmérős lakásokról. Közben utánajártam egy két dolognak, de ezt hallgassátok meg:
Az előzmény az volt, hogy mi a télen rengeteg fűtésdíjjat kifizettünk, pedig tényleges hőmennyiséget nem fogyasztottunk, mert fél éve nem lakjuk a lakást. Most mivel eladtuk, ezért szerettünk volna nem csak nullás igazolást kérni, hanem a túlfizetést is rendbe tenni. Azaz visszakapni azt a pénzt ami a fix díjon felül a fogyasztások arányában eloszlik a lakóközösségen. Ez szerintem nem kis pénz lehet, minimum 30-40ezer forint, a részünkre. A Főtáv és a közös képviselet is megerősített minket, hogy a legközelebbi óraleolvasás csak 2012 januárjában lesz. És csak akkor derül ki, hogy kinek van túl, illetve kevesebb befizetve! Arra pedig, hogy közben a tulajdonviszony megváltozik, semmilyen megoldásuk nincs. Azaz minden esetleges túlfizetés átszáll a következő lakóra. Most akkor mi van? Én ha két hónapi csekket nem fizetek be, jön a végrehajtó, de az, hogy nekem tartoznak másfél évig azzal semmi probléma? Mi is olyan nehéz azon, hogy az órát leolvassuk mondjuk kéthavonta? Meg akkor mért pont 1,5 év. Mért nem mondjuk 20év, vagy 150? Egyszóval még egy dolog, ami arról szól, hogy a fogyasztó csak csaló lehet, aki nem fizet, a szolgáltató meg szegényke meg legyen védve.... Ja és talán az sem véletlen, hogy egy picit a HE szempontjából hazabeszéljek, hogy a Főtávval szemben az Elektromos műveknél, nemcsakhogy visszafizetik a túlfizetést, hanem gyakorlatilag naprakészen az interneten nyomonkövethető a fogyasztás, és kifizetés, bejelenthetőek az óraállások stb. Tehát lehetne jól is csinálni!
Azóta marhára nem érdeke a távhőszolgáltatónak rendbe tenni saját portáját, ami óta egyre több lakást szigetelnek be hungarocellel. Pont az elkendőzés a lényeg. Zavarosban tudnak halászni. Így tudja növelni a bevételét, vagy szinten tartani akkor is, ha a szigetelés miatt elvileg 20%-kal kevesebb lenne. Állam az államban, illetve mégse.
Pesten van egy ház, aki levált a FŐTÁV-ról. Geotermikus hőszivattyúra tértek át. A hiteltörlesztéssel és gép amortizációval együtt JÓVAL KEVESEBB a fütésszámla, mint a FŐTÁV-nál. Lejár a hitel, és töredéke lesz.
És tudod a pár ezer forintos villanyszámla eltörpül a 20-30 ezer forintos hődíj mellett. Mégis az utolsó pillanatig nyomon tudják követni, hogy mit hol és mikor. A meleg meg csak úgy elszáll és kész...
a lényeg: nyomon AKARJÁK. A problémák 90%-a nem a "nem tudom" miatt nem oldódik meg, hanem a "nem akarom" miatt. Minden szinten. Ezt látom kisebb-nagyobb környezetemben.
Most a miskolciakat is hitegetik, hogy milyen olcsó lesz a távhő, mert a várostól nem messze hőforrásokat találtak (Mályi). Hiszem, ha látom, nálunk az ingyen energia is jó drága lesz... De a gázhoz is kéne egy jó kis kaloriméter, mert vasárnap érdekes módon nem fő fel a leves ugyanannyi idő alatt, pedig a láng ugyanakkora mint hétköznap...
Igen én is észrevettem, amióta bejött a jóidő, az összes őrláng a felére zsugorodott! (szintén Miskolc)
Mondjuk Miskolc környékén nem nagy kunszt. Ott van Tapolca is. Hidd el, ami ingyen van, az állam jön, ráteszi a kezét, és duplán megfizetteti veled. Erről szóltak és szólnak a királyi és állami monopóliumok. Azt, ami igazából a tied!
Hagyjad, nálunk beszorozzák a mért köbmétert valami tényezőkkel, mert hogy a hőmérséklet hatására más az átmenő térfogat.....
No meg még pluszba azzal is, hogy ők az előírt minimumtól állítólag jobb gázt szolgáltatnak, ezért annak drágább kell lenni |
Bejelentkezés
Hirdetés |