Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnék csinálni a motoromhoz egy riasztót, ami a motor megdöntésére kapcsolódna be. Erre találtam is egy nagyon egyszerű kapcsolást: Riasztó Ezzel az a problémám, h a motort lehet oldal, illetve középtámasztókára állítani. Az egyiknél ugyebár egyenes a motor, a másiknál meg eleve döntött, így már is nem működne. Ha viszont megelégednék csak az eleve döntött megoldással, akkor riasztana amikor egyenesbe állítaná valaki a motort, de ez sem az igazi, mert mivan ha a motorral nem vízszintes terepen állok meg. Ezért gondoltam, h olyan megoldás kellene ami érzéketelen az alaphelyzetre, és pontosabb is. Van valakinek valami ötlete hozzá? köszi
Legegyszerűbben logikai áramkörökkel ez úgy megvalósítható, hogy csinálsz egy RS tárolót. Ami tárolja a az élesítő gombnyomáskori dőléskapcsoló állapotot. Ehhez jöhet egy kapukból felépített rész, a változást figyelve. Le vagy felfutó élre vizsgál.
Aki keres... Másnak állítólag működik, szóval hajrá. Ez a kapcsolás "megjegyzi" a higanykapcsoló állapotát, és ha ez megváltozik akkor riaszt. Tehát tökmindegy, hogy bekapcsoláskor zárva vagy nyitva van a higany.
Én is megépíteném, de ezer más dolgot kell csinálni a mocin.
olyan kérdésem lenne, h egy 40xx cmos ic nek hogyan lehet bekapcsolásnál rövid időre(kb fél sec) magas jelet adni órajelnek? Ezalatt állítanám be az rs tárolót.
Hello, elmondom a kapcsolást: sorbakötsz egy ellenállást, és egy kondenzátort, a kondit a +ra, az ellenállást a testre kötöd, a "kimenet" a két alkatrész között van. Ez egy exponenciálisal lecsengő jel lesz, igy akkor korrekt, ha ezt egy Schmidt-triggerrel formálod. Az értékekkel kisérletezz, az ellenállás 10k-100k talán, a kondi tantál és pár mikro lehet.
De van egy ötletem a dőlésjelzőre is, egy ingát kellene csinálni, ami egy csőben van...szóval egy kolomp, ahol az egyik elektróda a középső nyelv, a másik a cső. egy RS tároló, és kész
köszönöm a válaszod, kipróbáltam 10 mikrós elkóval, működik, de nem merült le magától, amikor megszüntettem a tápellátást, így párhuzamosan kapcsoltam az elkóra egy 47k -s ellenállást, és így már lemerül, és köv bekapcsolásnál ismét adja a rövid órajelet. Ha tantállal csinálnám akkor az lemerülne e nélkül is?
Hi
Én is találtam egyet, véleményt kérnék róla. Azaz nem árt ha valaki olyan nézi meg aki ért is hozzá , mert én nem Lényeg az hogy Én ezt meg akkarom építeni, de nincsen kedven a pénzt kilökni az ablakon. Válaszokat előre is köszi.
Hi
A link meg lemaradt risztó Félre értés ne essék nem a "feltálálóját" kérdöjelezem meg, csak hátha tud valaki valamilyen okoságot hozzá tenni
BOcs, hogy nem írtam, lecsúszott a topik a listáról...Az elkók gyorsabban merülnek, mint a tantálok, igen, erre a kisütés dologra nem gondoltam, úgy lehetne ezt elegánsabban, hogy egy diódát teszel a kondira, úgy hogy töltésnél záróirányba legyen, igy csak a kisütést gyorsítja meg.
Baxi: Nem egy drága kapcsolás ez...A szenzor már megvan? Hogy működik?
A héten rendelem a kütyüket, többet ha össze barkácsoltam
|
Bejelentkezés
Hirdetés |