Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion asztali dvix dvd autóba, csak az usb része kell
Lapozás: OK   1 / 1
(#) navtsicz hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Üdvözlet. Segítségeteket kérném, szeretnék egy orion dvd-t beépíteni az autóba. Csak a problémám a tápellátással van. Ha valakinek van konkrét megoldása, vagy már meg is valósította neki a segítséget előre is köszönöm. Mellékeltem csatolom a tápellátót.
(#) pcroland válasza navtsicz hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Mi a probléma? Csak egy inverter kell és már kötheted rá a dvd-t.
(#) interferi válasza navtsicz hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Üdv.
Meg kel nézni hogy milyen feszültségeket ad ki a táp (néha a fluorescens kijelzönek megy direktben a traforól a feszültség) ha csak alap (pl.: 5V, 9V, 12V) akkor kis dc/dc átalakitokkal megoldható a kiváltása.
(#) vviktor válasza navtsicz hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Helló, azt írd le, hogy a trafó kimenetein hány volt van és akkor abból kitudunk indulni, hogy milyen tápot csinálj hozzá.
(#) interferi válasza navtsicz hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Most tünt fel a PICT0073 képen némileg látszik a lábkiosztás +5V +5V GND GND -12V GND +12V
(#) dante01 válasza navtsicz hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Hello!
Az 5 voltot egy 7805-ös stabilizátorral,a 12 voltot egy 12 voltos alacsony maradékfeszültségű stabilizátorral,a -12 voltot pedig egy polaritás váltóval pl ez :
http://bsselektronika.hu/index.php?id=106&searchtext=polarit%E1s&c1=1

A polaritás váltó pár tíz milliampert bír,ezért mérd meg mekkora áram van ott.
Üdv : Laci
(#) Xbende hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Hali!
A -5V és a -12V-ot meglehet csinálni
LM7912 és LM7905-el és ezzel nagyobb lesz a teherbírása

dualreg.gif

(#) navtsicz válasza Xbende hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Köszönöm mindenkinek a jó ötleteket, ahogy lesz időm megpróbálom megvalósítani. De addig is várom a jó ötleteket és, ha van valakinek videója róla működés közben, azt is köszönném.
(#) mrobi válasza Xbende hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Szerintem azok nem lesznek jók. Mivel a 7905-nek negatív feszültség kell a földhöz képest. És ez autóban nem egyszerű megcsinálni.
(#) hibbantpasi válasza navtsicz hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Szia!

Az én autórádiómban már jó 2 éve működik igy a lejátszó.
A bevált táp: Lm2576 a +5 és a -12V- hoz, a sima 12V-hoz elég a 7812 ( a 10V sem zavarja a dvd-t).
Az 5 V-os rész zabálja az áramot, a 7805 csak fűtőtest lenne.
(#) abcdabcd válasza navtsicz hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Én a címet nem értem igazán az itt leírtak tükrében... mert itt szó sincs usb-ről...
(#) navtsicz válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Konkrétan egy Orion 5400-as dvd-ről van szó. Amit szeretnék, hogy maga a dvd fejegységet kihagyva csak a memóriakártya olvasó és az usb legyen benne, és lőn világosság lehet nézni a filmet az autóban is olcsóbban, mint a gyári lejátszó az autóba.
(#) interferi válasza navtsicz hozzászólására (») Ápr 17, 2011 / 4

Én ilyet vettem erre a célra Bővebben: Link USB és SD bemenete van 5V os (800mA) tápfeszt igényel. Sztereo és kompozit videó kimenete van.
(#) interferi válasza interferi hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

De talán ma már ez jobb választás lenne Bővebben: Link tud lejátszani akár mkv is hdmi kimenete van és DVB-T is vesz de csak az ingyenest.
Nekem is van valam asztali dvd belsöm az hiányolja a dvd rész tálca kapcsoloját .
(#) ekkold válasza interferi hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Vettem régebben ilyen HD500-ast, a videókat lejátszotta jól, de a tunerja nagyon vacak, érzéketlen, csak akkor működik ha óriási jel van. Egy sima (erősítős) szobaantennával, amivel más vevő vígan megy, ez meg sem nyikkant - csak tetőantennával használható....
(#) interferi válasza ekkold hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Köszönöm az infót.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem