Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 1179
(#) speki hozzászólása Jún 26, 2007 /

Szeretném megkérdezni hogy nem e ismeri valaki a T2295 A tipusu ic -t mert nem találok róla semilyen adatot
(#) szabi83 hozzászólása Jún 26, 2007 /

Idézet:
„ic”
téma ide áthelyezve.
(#) peterbrian hozzászólása Jún 27, 2007 /

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. (gondoltátok volna?) Van egy MNC kétcsatornás erősítőm autóba való. Ebben van két db ic ami elszállt. A tipusa TRF744N. Égen földön nem tudtam szerezni. Esetleg valamelyikőtök tud-e ajánlani valami alkatrészt helyette ami ennek a mai megfelelője?

A válaszokat előre is köszi.
(#) Sebi válasza peterbrian hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Hány lábú, milyen tokozású? Nem FET-ek véletlenül?
(#) peterbrian válasza Sebi hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

FET? nem vok nagy spiler de sztem vagy előfok vagy táp IC (FET). 3 láb, kerámia tokozás.
(#) Router válasza peterbrian hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Sziasztok!

A minap bontottam egy fénymásolóból egy nagyfeszültséget előállító ketyerét. Működésre szeretném bírni csak nem igazán tudom, hogy hogyan lehetne. Van rajta ugye 3 szál vezeték, 2 világos is hogy DND és VCC de a harmadik fehér semmivel nincsen jelölve meg ugye van a negyedik ahol a nagyfeszültség jönne ki de nem jön!

Az ötleteket előre is köszönöm!
(#) lelkes amatőr válasza Router hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Hasonlót én is bontottam már, két félével találkoztam eddig. Az egyiken engedélyező jel kellett a *fölös* vezetékre, a másikra meg külső oszcillátorjel kellett.
(#) Norberto válasza Router hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Mintha a kék vezeték mellett szitázva láttam volna a panel tetején a jelentését, GND.

Ugyanez nincs szitázva a fehérnél is?
(#) Router válasza Norberto hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

A fehérnél semmi!
(#) Router válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Mit értesz az egedélyező jel és az oszcillátorjelen? miként lehet meghajtani?
(#) Fery válasza Router hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Azt mond meg az a fehér hova van bekötve, mire megy rá
(#) Router válasza Fery hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Telóval fényképeztem ezért nem látszik minden jól de annyi a lényeg hogy a fehér vezeték egy diódán és két ellenálláson keresztül a legbaloldalibb tranyóra van kötve ami ott figyel a kék kondi mellett.
(#) denes44 hozzászólása Jún 27, 2007 /

Van egy régi videóból egy 2 digites LED kijelzőm. Honnan tudnék róla infót találni, hogy hogy használjam? Annyi van csak a hátulján hogy 22P.
(#) szabi83 válasza denes44 hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

multimeter / dióda vizsgáló állás és a lábakon végig mész.

üdv
(#) Router válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

Ja és azt felejtettem el megkérdezni hogy hány Voltról ment a ketyere...
(#) KTobi válasza Router hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

Ha a multimétert diódavizsgálóba kapcsolod akkor (tudtommal) a nyitófeszt írja ki mV-okban mérve!
(#) Fery válasza Router hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

meg kellene probálni a fehérre 1-2 volt körüli négyszögjelet adni.sztem ott kapná a vezérlést
(#) Router válasza KTobi hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

Ööö és mire mérjek ily módon rá?

"meg kellene probálni a fehérre 1-2 volt körüli négyszögjelet adni.sztem ott kapná a vezérlést" - ezt mivel lehetne megvalósítani?
(#) Fery válasza Router hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

Valamilyen hangfrekis generátorról, ha nincs akkor két tranyóból összedobsz egy astabil multivibrátort.
Millió ilyen rajzot találsz a neten.
(#) KTobi válasza Router hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

Ha jól látok (lehet, hogy vak vagyok ), akkor ez csak egy LED kijelző, nincs IC mellette.
Kérdés, hogy közös anódú, vagy közös katódú az kijelző.
Az a kérdés mekkora a LEDek nyítófeszültsége, melyik LED melyik vonalnak felel meg, erre nagyon jó a multiméteren a diódavizsgáló funkció, amelyik kiírja a nyitófesz mV-ban.

Nézd meg Topi EZEN kapcsolását. Ebben van nagyon hasonló kijelző.
Nem értem minek ide fügvénygenerátor, a LEDek nyitófesze, különben 1,2V körül szokott lenni.
Szerintem a multiméter óvatosan állapítsa meg a nyitófeszt, és nem zavaró a fordított polaritás.
(#) KTobi válasza KTobi hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

Ezen az oldalon pedig két ugyanilyen kijelző.
Bővebben: Link
(#) Fery válasza KTobi hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

Hahó én nem a ledekre irtam a generátort hanem a nagyfesz kütyüre. Mi a francnak kéne kijelzőnek ilyesmi. ?
Ennyi eszem nekem is van. A nagyfesz kütyüd témájában akartam segédkezni. Arra gondoltam ha meghajtod valamilyen négyszögjellel akkor megindul.
(#) Medve válasza Fery hozzászólására (») Júl 1, 2007 /

Lehet, hogy igazad van, de én a tranzisztorok számából inkább arra következtetek, hogy az oszcillátor rá van telepítve, igy a fehér vezeték inkább a nagyfesz bekapcsolására szolgál, vagy netalán a feszültség állítására? Egy fénymásolós szakit kellene megkérdezni...
(#) Sanyi87 hozzászólása Júl 3, 2007 /

Hali mindenkinek
Van egy csöves rádiókészülékem..de nem tudom pontosan, hogy milyen típusú..sajnos a hátlapja nincs meg..az előlap pedig elég kopottas, nem igazán tudom kivenni a feliratokat. ..Olyan mintha egy alkatrész hiányozna belőle...Én eddig nem próbáltam feléleszteni a készüléket...de most szeretném. Pontosan milyen rádió ez és milyen alkatrész hiányzik belőle?..Hogy lehetne feléleszteni?... köszönöm
(#) maTaKee válasza Sanyi87 hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Idézet:
„Pontosan milyen rádió ez...”

Ez egy csöves rádió!

bocs de muszály volt!
(#) Medve válasza Sanyi87 hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Helo, szerintem ez nem rádió, hanem egy 5 sávos szignálgenerátor...Rá kellene adni a tápot, majd a csatira rámérni frekimérővel...(Na jó, van némi esélye egy egycsöves fülhallgatós vevőnek, de ez amatőr gyártmány.) Hogy mi hiányzik? Két eres az a vezeték? Lehet, hogy csak egy ki, vagy bemenet...
(#) forsat hozzászólása Júl 4, 2007 /

Valki Ismeri ezt az ic, mert van itthon és nem tlálok hozzá adatlapot és kapcsolási rajzot se.

Nem tom mire jó és csak ey kis hűtőbordán van.

előre is köszi

üdv Forsat
(#) titi válasza forsat hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

biztos ic? nem 3 lábú? fet?
vagy valami szlovák cucc lehet
(#) raron válasza forsat hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Ezek nem azok?
(#) Topi válasza forsat hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Én SI-ben találtam ilyen típusokat, és egyenirányító meg stabilizátor...
Következő: »»   30 / 1179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem