Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ez így biztos, hogy jó? Ha alulnézetben van ugye a doksiban megadva a kiosztás, akkor nekem úgy tűnik, hogy itt minden fel van cserélve, de lehet én nézek el valamit.
A foglalat a fólia oldalra van tervezve, ezért van fordítva a cső beültetése.
Értem, köszönöm. Azért is kérdeztem, mert ugye én is most készítem az első sajátomat, és minden információ fontos lehet.
![]()
Szívesen
![]() ![]()
Hali
Tegnap este "készült" el az EBL21 SE Még tesztelgetem majd később belerakom az új Tesla EBL21 csöveket is. Van még mit csinálni rajta...
Szép lesz!
A hálózati nem szór bele a kimenőkbe?
Szia. Jól néz ki
![]()
Nem szórja meg a hálózati trafó :no:
E88CC-k hajtják meg az EBL21-eket.1db is elég lett volna de most inkább így építettem meg. Kíváncsi lennék valaki kitalálja-e miből készült a doboza?
Akkor jó, megnyugodtam, hogy csak én reagálom túl.
Az enyém toroid hálózatival készül, és még arra is készítettünk a héten árnyékolást.
Már bocsi, de úgy néz ki ment egy régebben készült fiók lenne, lefordítva.
Jár a piros pont :yes:
Ez gyors volt.Bátyám asztalosnál dolgozik és ez hamarabb kész lett ![]()
Sziasztok!
Én is nemrég lettem kész az első (de nem utolsó) csöves erősítőmmel (EL84 SE). Sokat szenvedtem vele, de megérte minden egyes áramütés. ![]() ![]() Csőkészlete: Haltron AZ12 Tungsram EL84 Mullard E88CC
Gyönyörű darab, büszkén mutogatnám én is.
Volt valami amire nagyon kényes? Az enyém is el84se lesz, bár én ecc81-el fogom hajtani.
Üdv Totya694
Asztalfiók , szép kivitel ,látom fémlemez van a csövek alatt "Saszi " Üdv
A takarókat a trafók tetejére te készitetted?
Helló !
Ha tudom egy kimenőtrafó primer tekercsének az induktivitását, akkor abból meg lehet mondani hogy hány Hz az alsó határfrekvenciája ? Ill., ha igen, akkor van ilyen táblázat hogy hány Henry, hány Hz ? Kösz !
Hali
Még békebeli vagy 40-50 éves íróasztalnak volt a fiókja(ezért látható a szép csapolás).Egy kicsit viseletesebb nyers üvegszálas panelt alkalmaztam sasszinak.
Tetszik, de kíváncsi lennék a belsejére és még egy megjegyzés. Ami talán kifogásolható, az a glimm lámpás kapcsoló az elején. Oda semmiképpen nem egy ilyet raktam volna, maximum a hátuljára és ide csak egy jelző glimmet. A műanyag kicsit kilóg az összképből, de amúgy nagyon korrekt!
Köszönöm szépen az elismeréseket!
Elektronikusan semmire nem kényes, csak az alumínium lemez könnyen karcolódik. ![]()
Igen én készítettem, vékony alumínium lemezből van kihajtogatva. Sok kínlódás hogy egyforma legyen, de szerintem megéri.
Hát nekem sem tetszik, eleinte egy kapcsolós potmétert akartam, de sztereó kivitelben sehol sem kapni. Így maradt a kapcsoló, ami a könnyű hozzáférhetőség miatt került előre.
A belsejében még nagy a kupi, majd ha lesz időm rendet rakok benne, és akkor majd rakok fel képet is.
Kösz !
Ezt ismerem. Találtam egy ilyet: Idézet: „3.A szükséges induktivitás (L): 1,3szer Ra (az illesztóellenállás ohmban)/ (osztva)2Pí(3,14)szer az átviendő alsó határfrekvencia. A kapott eredmény Henry. ” Ebből akkor vissza lehet számolni, hogy mennyi a kimenőm alsó határfrekvenciája. Ha jó ez a számolás.
No beizzott az első csövem.
![]() Csak van egy kis gond. A kijelző felület fele alapból zölden fénylik. Ez akkor is fenn áll, ha rövidre zárom a bemenetet. Az Anód fesz 251V, a fűtés 6,31V. Mi lehet a baj?
A "vezérlőrácson" mértél már feszültséget? Az sok mindent elmond!
Mértem, és -550mV van rajta. Csak tudnám honnan?
A csúcsegyeirányító dióda előtt már nincs csak -28mV. ![]()
Kicsit off, de hátha tud valaki segíteni.
Lassan összeáll a 86pp és vmi szebb fa kerettel szeretném dobozolni, de fűrészárú boltban csak csiszolt fenyőt találtam. Bpen tudnátok ajánlani vmi boltot ahol minőségibb csiszolt, repedésre nemhajlamos deszkát tudok venni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |