Fórum témák
» Több friss téma |
Uraim! Uraim! Uraim!...!!!
"A" eset: Villamos energiát használunk föl vízbontásra és HHO. vagy "B" eset: Földgázt használva a fali vezetékből. vagy "C" eset: Villamos rezsóval anak főzőlapján. (a hőközvetítésre használt felület és egyéb paraméterek ugyanazok) 1. Kérdés: A citromos teámat melyik módszerrel tudom olcsóbban elkészíteni? 2. Kérdés: Melyik módszer esetén ihatom meg hamarabb (...mert már nagyon kívánom...)? Nos, ?...Természetesen mindkét kérdésre egyértelmű a válasz: Az "A" esetben. Egyébiránt, az pedig nem igaz, hogy a villanyrezsós melegítés és a bontáshoz felhasznált elektromos teljesítmény a villanyszámlában egyformán jelentkezne. 1: a HHO magasabb hőfokon ég mint a földgáz, 2: a HHO magas hőmérsékletének eléréséhez nem szükséges elektromos áram, csak egy gyufa, 3: a HHOnak a magasabb égéshőjének köszönhetően a hőjét hamarabb tudja átvenni a hőközlésben résztvevő eszköz, ezért ugyanazt a munkát hamarabb teljesíti. Egyébként azt mondom, hogy lehet még fokozni, de nem érdemes. Járjon utána és kísérletek sorozata alatt mérésekkel bizonyítson, az akinek ez vágyálma. De végül is le lehet ragadni a Newtoni fizika tételeiben is mint egy lápos vidéken, de jobb lenne, ha széles látókörrel figyelve kitekintenénk a tőlünk nem messzire benyúló faágra amelyet elkapva kihúzhatják magukat a lápból. Vagyis, az újabb kori kutatások eredményeit és elhallgatott találmányok százait (80%-ban Magyarok) áttekintve valami többet nyújtó új Fizikai törvényszerűségeket találhatunk és még mennyi mindent mit a természetanyánk relytélyesen őriz előlünk... Föl a fejjel... hamarosan minden kétely elvonul...Üdv, Robi.
Idézet: „Egyébiránt, az pedig nem igaz, hogy a villanyrezsós melegítés és a bontáshoz felhasznált elektromos teljesítmény a villanyszámlában egyformán jelentkezne.” Nyilván nem matematikai pontosságról beszélek. Idézet: „2: a HHO magas hőmérsékletének eléréséhez nem szükséges elektromos áram, csak egy gyufa,” No és a HHO az honnan jön, a csapból? Azt bizony elő kell állítani, méghozzá villamos teljesítmény befektetésével. Idézet: „3: a HHOnak a magasabb égéshőjének köszönhetően a hőjét hamarabb tudja átvenni a hőközlésben résztvevő eszköz, ezért ugyanazt a munkát hamarabb teljesíti.” Ez teljes mértékben igaz, én a hőellenállást elhanyagoltam, közel ideális esetet feltételezve. De azt kötve hiszem, hogy egy csésze citromos teát valaki HHO-val akar felfűteni, csak mert azzal gyorsabb. Ívhegesztővel még gyorsabb, tehát ha ez a cél, akkor az 5000 fokos plazma az még célszerűbb a HHO-nál. Tehát még mindig él az energiamegmaradás elve, a bontott gáz elégetésével továbbra sem kapunk 100%-nál nagyobb hőt, mint amennyit a bontásba fektettünk. Idézet: „Egyébként azt mondom, hogy lehet még fokozni, de nem érdemes. Járjon utána és kísérletek sorozata alatt mérésekkel bizonyítson, az akinek ez vágyálma.” Így van, és akinek esetleg sikerült örökmozgót csinálnia vízzel, és egy elektrolízis cellával, az beírhatja ezt az ingyenenergiás topikba. Ha teljesítménysűrűséget vizsgálok, akkor a HHO-t az oxy-acetilénes lángvágó és a plazmavágó közé helyezném, jóval közelebb a lángvágóhoz. Amire ki lett találva, arra nagyon is jó, nincs szükség arra, hogy valamiféle csodamasinaként tekintsen az ember egy sima elektrolízises cellára.
Szia! Az a helyzet hogy egy dolgot mindenki elfelejt és ahogy nézem te is beleestél ebbe a gödörbe a rezsónak biztos hogy 100% a hatásfoka? mert te azt veszed etalonnak én meg azt mondom hogy annak a hatásfoka sz@r és a HHO-val jobb lehet.
Nem 100%, de nagyon közel esik hozzá. Nem kell etalonnak venni, vehetünk akármi mást is annak, a rezsót éppen te hoztad szóba, azért beszéltem én is arról. De nem nehéz belátni, hogy ha 500W-os egy hálózati rezsó, akkor az nem 100W-al fog fűteni, ha bedugjuk a hálózatba. HHO-val csak akkor lesz 'jobb' a hatásfok látszólag, ha figyelembe vesszük a hőellenállást. De akkor pedig amit említettem, vehetjük a plazmavágót, na attól látod elolvad a lábas, de azonnal, 30 ezer fok esetén hiába a hőellenállás (vastag, tiszta vörösrezet viszont megérzi már), azonnal elpárolog a fém.
Nem tudom már másképpen megfogalmazni, hogy te miért nem tudsz kiszedni 500W hőt egy 100W-al táplált rendszerből, de vezesd vissza az elégett vizet a tartályba, a keletkezett hővel hajts meg egy stirling motort, a motorra egy generátort, a generátor pedig bontja neked a vizet, és kész az örökmozgód. Meg kell építeni.
Az a helyzet hogy még mindig nem érted a lényeget a vízbontó nem 230V-on üzemel hanem 2,5V és 100A ez a hálózati oldalon veszteséggel is 2A ami =460W ezen a teljesítményen neked az a rezsó sohasem ad le akkora munkát mint a vízbontóból kijövő HHO-val el lehet végeztetni. Nos én erről beszéltem egy szobát ennyi HHO-val fel lehet fűteni de a rezsó mellet megfagysz!
Van fogalmam róla, hogy hogy működik a HHO cella, tehát ezt a részét nem kell, hogy elmagyarázd.
2,5V 100A = 250W. No és ezt honnan szeded? Nem teljesen mindegy? Ha hálózatról, akkor ez 230V esetén 1A-nél valamivel nagyobb érték (most hagyjuk el a veszteségeket). Ha akksikból, az akkor is villamos teljesítmény, nem vagyunk egy lépéssel sem előrébb. Ha egyszer 250W-ról beszélünk, akkor 250W-os rezsóval ezt a hőt el tudjuk érni. Nyilván hőtehetetlenség, és hőellenállást is figyelembe kell venni a gyakorlatban. De gondold át előbb, amit mondtam neked. Te konkrétan arról beszélsz, hogy egy 100 (vagy akárhány) wattos HHO cellával te 100-nál több watt hőt állítasz elő. Mennyi legyen, 200? Ez már az örökmozgó kategória, tehát szembe mész a fizikával, és az egyik legalapvetőbb törvényével. Idézet: „Ha egyszer 250W-ról beszélünk, akkor 250W-os rezsóval ezt a hőt el tudjuk érni.” Félreértés elkerülése végett, nem hőt, hanem hőmennyiséget, illetve teljesítményt. Mert nyilván egy 250W / 1cm^3 és egy 250W / 100cm^3 teljesítménysűrűségű anyag közt igen nagy lesz a hőmérsékletbeli eltérés.
Szia! Amit leírtam az mellet még mindig elmész a két rendszer teljesen másképp alakítja át az áramot hővé az egyik ütközteti az elektronokat a másik munkára fogja de jóval kisebb méretben (V) de sokkal töményebben (A) és itt lesz különbség. Én nem azt mondom hogy a villanyrezsó, fűtőtest, stb nem működik jól csak hogy ha ezt az energiát használjuk vízbontásra sokkal több hőt nyerhetünk vele mivel a bontáshoz jóval kevesebb energia kell mint az ilyen fűtőberendezéshez de az sokkal egyszerűbb szerkezet és az hogy ezt neked vagy nekem nem sikerült még levezetni úgy hogy azt mindenki elfogadja nem jelenti azt hogy nem létezik. Tudod a mostani tudományos rendszer sem működik másképpen mint 500évvel ezelőtt csak annyi a változás hogy amit NAGYON MUSZÁJ azt beleveszik a többi meg NEM IS LÉTEZIK. Tudod én csak abból indulok ki hogyha 200 évvel ezelőtt nem készítettek volna egy olyan gőzmozdonyt ami átlépi a 40 mérföldes "álomhatárt" még mindig tény lenne hogy "az ember nem képes túlélni a 40mérföld/óra sebességet mert nem kap levegőt és megfullad. A nullpont energiával mi is így vagyunk.
A szétszakított vízmolekulák egyesítése több fizikus szerint is több energiát ad le mint amennyit felvesz. Persze nem azzal a sufniban készített bontóval amit én csináltam és labor körülmények között mérve. De képzeld el mi lenne a következménye ennek? Most is kapaszkodnak az energia szolgáltatók foggal körömmel a profithoz! Simán eltűnsz az éterben ha erősködsz és nem fog senki keresni! Ja és nagyon fontos a nullponti energia nem a semmiből lesz! De olvass te is egy kicsit ennek utána!
Ha ilyen biztos vagy benne akkor csináld meg. Úgy majd rájössz magadtól is, hogy nem fog működni.
Ha 230V-ból tápegységet használunk a vízbontáshoz, annak is lesz vesztesége. Illetve az egyenirányításnak is.
Ha egyenirányítjuk a 230V-ot, pufferkondival lesz 324V körüli fesz. 162 cellával(2V/cella) 4A-rel 1 cella 648A-nek felel meg, ez kb. 8,1 liter gáz percenként. Ha ez elégetve jobban fűt, mint a rezsó, érdemes lehet használni. Kérdés: az elégett HHO vízpárája nem károsítja-e a lakást és bútorokat, illetve gazdaságos-e a desztvíz vásárlásával együtt is? (Ha visszanyerjük a vizet, a kérdés tárgytalan. )
Miért akarjátok összehasonlítani a szezont a fazonnal?
Hasonlítsatok össze 100 W-os merülőforralót, 100 W-ra beállított vízbe merített lemezes melegítőt (folyadékellenállás, avagy az életveszélyes "katonai" 220-as vízmelegítő) és ezt vessétek össze a HHO bármilyen megoldásával! Míg az első 2 megoldás garantáltan 100%-os hatásfokú, annál nem lehet sem több, sem kevesebb, már csak a HHO megállapítása van hátra.
Sziasztok,
Kipróbáltam a HHO cellát, szépen buborékol, de nem tudom megmérni a mennyiséget. Nem tökéletes a kivitelezés, a tartályba a buborékoltatás, de holnap ezt is megoldom. Olyan szép nagy buborékok jönnek másodpercenként. Ez tapasztalatok alapján mennyi gázt jelenthet? üdv Idézet: „Tudod én csak abból indulok ki hogyha 200 évvel ezelőtt nem készítettek volna egy olyan gőzmozdonyt ami átlépi a 40 mérföldes "álomhatárt" még mindig tény lenne hogy "az ember nem képes túlélni a 40mérföld/óra sebességet mert nem kap levegőt és megfullad.” Hát akkor itt a baj, ha ebből indulsz ki, akkor sehová sem érkezel! Idézet: „A nullpont energiával mi is így vagyunk.” Ez meg megint egy teljesen felesleges gondolat, az ég világon semmi köze ehhez a HHO cellának. Te továbbra sem vagy hajlandó elfogadni az egyik legalapvetőbb fizikai törvényt, miszerint egy zárt rendszer (mert a HHO-t is tehetjük zárttá minden további nélkül) nem termelhet + energiát a semmiből, pláne nem úgy, ha ismert veszteségei vannak. De ha ezt nem vagy hajlandó elfogadni, akkor azt mondd, és ne nullponti energiákkal dobálózzunk, meg vonatokkal, mert még távolabbra kerülünk attól, hogy értsd, amit leírok neked. Majd ha bebizonyítottad, hogy a te HHO cellád képes 100%-nál nagyobb hatásfokot elérni, akkor tovább lehet folytatni a vitát, addig viszont kénytelen vagy elfogadni a fizikai törvényeket, még akkor is, ha az neked nem tetszik.
Lehet készíteni átfolyásmérőt, én az AWI-mhoz való átfolyásmérőhöz fogom majd hitelesíteni az enyémet, ha készen lesz.
Idézet: „Olyan szép nagy buborékok jönnek másodpercenként. Ez tapasztalatok alapján mennyi gázt jelenthet?” 0,5-20liter/perc. Muszáj lesz legalább megpróbálni lemérni, de a láng (ha van már pisztolyod) méretéből is lehet becsülni. Nálam 100-150W körül 5 centis lángot produkált a cella, de a gázmennyiséget én sem néztem.
Ehhez én annyit tennék hozzá, hogy a LADA észre sem vette azt a 20A-t amit a cella felvett. Úgy gondoltam, hogy hallom majd a hangján, vagy változik a fordulat, vagy olyan mint amikor a klímát bekapcsolom... de semmi, szóval ennyit simán termel, anélkül hogy észrevenné. Ha a konnektorba dugom, akkor látszik a villanyszámlán, de egy olyan rossz hatásfokkal megtervezett eszköznek adni egy kis pluszt mint egy autó, úgy hogy azt az autó észre sem veszi plusz fogyasztásban... A Renault Lagunám 125A-es generátora sem vett észre egy 2000W-os invertert 1500W-os fogyasztóval, 4.6litert evett mint előtte terheletlenül... tök mindegy neki ha bírja
Levágott fejű műanyag PET palackba 20 másodpercig engedtem, szép nagy hanggal, szép nagy fénnyel robbant, világosban Az akváriumi pumpám gyári adatai szerint, úgy szépen megköbölve a buborékokat, kb 2 liter lehet
12V- ból 230V-ot nehéz jó hatásfokkal megoldani a nagy áram miatt. Ha az inverter 70%-os hatásfokú, 1500W-os fogyasztóhoz 2143W áram kell, 12V 178,6A. A generátor is kb. 70%-os, 10%-ot megesz a szíjhajtás. 3,4kW a főtengelyen.
Szia, ezt élvezet volt olvasni, 2 x 12V-ról megy az inverter, két aksiról de nem hoz izgalomba a hatásfoka amíg működik Az autó bírja, többet nem eszik és ez csak egy apropó volt a HHO-val kapcsolatban, ha valóban használható energiát ad az autónak a HHO, anélkül hogy az észrevenné fogyasztásban, sőt miatta kevesebbet is eszik 15-30%-kal, akkor miért ne csinálná az ember
Idézet: „akkor miért ne csinálná az ember” Én nem hallottam túl jó dolgokat arról, hogy hosszú távon milyen hatásai vannak a motorra nézve, de ebben nincs tapasztalatom.
Szia,
Én egy Zsiguliba tettem be, még finomítgatom, ha baja lesz hát kb 4-5 óra alatt kap egy új motort, van belőle itthon 3 komplett most és nem egy vagyon felújítani egy Zsigát Holnap kiderül mit tud literben számolva
Szia! Nekem van észrevételem kivettem a gyertyákat és volt rajtuk egy kis átalakulás eltűnt róluk a lerakódás.
Mivel ez egy 16 éves autó sajnos a leömlő csonk is elrepedt két hete egy órai szenvedés után levettem a katalizátorral együtt és belenyúltam aztán én is csodálkoztam nem lettem kormos!? a katalizátor meg fehér mind a két oldalon. Hát csak a fogyasztást nem tudom még mérni mert csak szinte városban megyek és teletankra nem "fussa"! Az automata szívató meg dolgozik rendületlenül bár most már rövidebb ideig mert jön a meleg. De ha meglesz jelezni fogom!
Elektrolitnál melyik a szerencsésebb? KOH vs NaOH? Én most a KOH verziót próbáltam ki, de már bekevertem előre 2 liter deszt vizet 7gramm NaOH-val a holnapi próbára.
Gáz fejlődést még mindig nem tudom megmérni, de a zsiguli átalakított kiegyenlítő tartály úgy rotyog mintha forrna, de még ez is kevésnek tűnik, mert olyan nagy változást nem vettem észre a motor járásán, picit mintha magasabb lenne az alapjárat. Hosszú úton leszek majd kíváncsi, de az 2 hét múlva lesz csak
Igazából mindegy, a kálium hevesebben reagál vízzel, de ez észrevehetetlen elektrolízisnél.
Szia,
A lada karbi fúvókájának átmérőjét csökkentve veszed majd észre a változást. Jelesint, ha csökkented, akkor kevesebb benzint kap a motor...fulladozik majd leáll. DE!!! ha a lecsökentett benzinmennyiséget kiegészíted HHO gázzal, akkor rendben dolgozik a motor és egy bizonyos arányosítás esetén még teljesítményemelkedés is lehet... bár a ladánál ez nehezen megfogható paraméter lesz... Üdv, Robi
Engem főként egy gázmennyiség mérő megoldás érdekelne Valami egyszerű...
A másik, ha kimosom a cellát KOH után - ahogy sikerül - gondolom nem okoz gondot ha utána NaOH-t használok majd?
NaOH ahogy véletlen alumíniumal érintkezik azonal belemar nemkéne mégcsak az autó közelébesem vinni !
Fúvóka birizgálás nemkéne egyből elkezdeni először minden átalakítás nélkül kell kipróbálni és talán utána. Ladán nagyonjól észrevehető a hho percek alat regál alapjáratot érdemes utánálítani kb 80-100 km után általában enyi idő alat jelentősen emelkdik az alapjárat . Gázmenyiséget egyszerű flakonos megoldásal könyen lemérheted .
KOH, NaOH mindkettő megeszi az alumíniumot. Na2CO3 = mosószóda ugyanígy tökéletes erre a célra. Az is eszi az alumíniumot, de lassabban. Nem lehet észrevenni a gázfejlődésben a különbséget, bár az elektrolit ellenállása a táblázatok szerint picit nagyobb. Nem annyira lúgos, mint előbbiek, de lényegesen olcsóbb és könnyebben beszerezhető. A felsorolt lúgok és Na-só váltásánál értelmetlen átmosni a rendszert, annyira közel állnak egymáshoz. Használható lenne még a trinátrium-foszfát (trisó), de annak már észrevehetően magasabb az ellenállása. Sokan javasolják a szódabikarbónát, de abból néhány perc használat után elillan a fölös szénsav és ugyanolyan mosószóda lesz, mint a korábban javasolt. Csak utóbbi olcsóbb.
OK, köszönöm a gyors válaszokat, ötleteket. Nem nagyon ereszt, csöpög sehol a cucc, tiszta alumínium meg nem nagyon van, a karburátorban van a legközelebb de oda száraz gáz jut csak - elviekben, de gyakorlatban is látszik, bár egy olcsó megoldást még közbeiktatok majd.
Üdvelek.A kis Polskimnál tapasztaltakat tenném közzé-hátha valakinak hasznos is van benne.Csöves bontót vallatok benne.Elektronika nélkül,közvetlen a dinamóra kötve.Az lektrolit nátriumkarbonát(mosó szóda)5% körül.Az elrendezés;4 csőpár sorba kötve(minden cső pár külön víztérben(PVC cső)és két 4-es egység párhuzamosan kötve.Az áram felvétele ennél az elektrolit töménységnél 15A körül mozog.Az első beszerelésnél a ogyasztás 3.1L/100 ra esett a bontó nélküli 5.6/100 ról.(mindig 5L benzinnel indulok,száraz tankal)A következő már 4,5L/100,majd 5,aztán 4,2,majd 3.8.Az ingadozás betudható(részben)a tömítési elégtelenségeknek.Nem voltam megelégedve a fogyasztással,ezért a szívó torok lecsökkentettem 12mm átmérőjűre.Hidegen csak szívatóval indult be,de meleg motornál ment.Kicsivel nehezebben gyorsult,de az eredeti menet tulajdonságok maradtak.A gáz adásra lassabban reagált, a fogyasztás azonban szinte ugyanaz maradt,mint előtte.Következő lépés a fő fúvóka (úszáházban)keresztmetszetét a kb.felére csökkentettem,a szívó keresztmetszet maradt 12mm.Változás szinte semmi,a fogyasztás 1-2 dl el esett.Köv.lépés;szívó keresztmetszet növeltem,most az eredetinek kb 80%-a.Nagyobb fordulaton érezni,hogy a HHo szakaszos bejutásának megfelelően (rövid periódusokban)fel-fel ugrik a fordulat.Gáz adásra is jól reagál."virgonc" a motor.Fogyasztás(egy mérés eredmény)4.8 /100 vegyes forgalomban.Indulás most is csak szívatóval,de meleg motornál érezhetően jobb a gép-szinte alap gázon megy 50-60-at.Alakul a kicsi.Csak azt nem tudom,miért a bődületes külömbség a fogyasztásban(3,1 től 6.4 ig azonos menet körülmények között)A fő érdekesség,hogy fő fúvóka keresztmetszet a fele,a menet tulajdonságok a régiek,viszont a fogyasztás minimálisat esett,holott fele annyi benzint kap a fúvókánn.
Üdv mindenkinek.
Kérdésem az lenne hogy gyári visszaégésgátló patront milyet érdemes venni mert legtöbb helyen a hegesztéshez használt acetilénre és oixigénre kaphatók másfajtát nem nagyon találok. Melyik lenne jó hozzá esetleg annéálkül hogy maszekon kellene építeni ? belinkeltem egy oildalt ahol hho s lakásfűtés található abban a készülékben is van egy patron de nem annyira tűnik fel hogy az milyen. www.hhohhu.com |
Bejelentkezés
Hirdetés |