Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Akkor marad a külföldi rendelés vagy a trafó bontás.
Sziasztok nekiálltam én is egy tesla tekercsnek,pár kép róla.
Még pár kép, táp és a szikraköz egy része kész.
Köszönet a segítségért Iványi Bálintnak
Nagyon szép a szikraköz és a táp is. Collector féle Nagy Tesla lesz, ugye? Jó ötlet volt így elrendezni a trafókat, ötletes. Olaj is lesz benne?
Gyorsan haladsz vele, pár hét alatt teljesen készen is lesz.
Mivel szigeteled alul, hogy ne folyjon ki az olaj?
Szia igazábol semmivel nem kellene, mert a stucniban van gumigyürü,de ragtam bele sziloplasztot.
Köszi,de egyenlőre most csak adatgyüjtés lessz, mert a többire megint kell egy kis pezo.
Egy jó kis angol oldal, sokféle különös Tesla tekerccsel, egészen picitől a nagyig, meg félvezetősök dögivel, plusz hasznos képletek gyűjteménye: Extreme Electronics.
Kukkoljátok, okuljatok
Jó kis oldal, de nem nagyon látok kapcs rajzokat. Azért betettem onnan egy képet saját avatárnak
Vannak kapcsolási rajzok is, csak benne vannak a szövegben.
Sziasztok valaki nem tudja van a wintesla-nak valami magyarosítása, vagy létezik valami magyar nyelvű kalkulátor?
Köszönöm
Csak Skory oldalán láttam magyar teslás számoló programot.
Szia igen, de az csak szekundert számol, ezt a winteszla-t meg egész nap fordítgattam magyarra de sok benne a rövidítés úgyhogy halott ötlet volt.
küldd el mail-ben a rövidítéseket és hátha tudok segíteni.
Beírhatod ide is, még úgy is lesz, aki kérdezni fogja, hogy mi mit jelent.
Köszi! Pl. nekem is szükségem lenne rá.
Skori 3. mini teslájának a szekunderére jó a 0.3 mm átmérőjű drót?
Jó, de arra számíts, hogy ettől a tekercs paraméterei megváltoznak. Ezt vedd figyelembe a rezonancia kialakításánál, különben nem kapsz jó végeredményt!
Szerintetek alkalmasak lehetnének a mikro kondenzátorai hogy 90nf 20kv-ot összerakjam belőlük?
Szerintem inkább tekerj egyet.
A MOC nem hiszem,hogy jó. Mivel van neki belső kisütő ellenállása illetve túl nagy a kapacitása...
Pár oldallal előbb már feltették ezt a kérdést.
De azért mégegyszer: nem jók ezek a kondik. Nem fogják bírni nagyfrekvenciás és egyben nagyáramú terhelést, nem erre lettek tervezve, túl fognak hevülni (dielektromos veszteség, saját induktivitás és belső ellenállás). El fognak pukkanni.
Szikraközös teslához csak fóliakondit szabad használni. Vagy légszigetelésűt.. olyat is láttam, akkora volt mint egy szekrény.
A kapacitással nincs gond, ha tizet sorba kötünk. 100nF-21KV-os lesz akkor. De ugye a nagy freki, ahogy nekem is válaszolták már.
Nem csak a nagy freki, de a nagy áram, ami a 100 A-t is elérheti. Mindezt másodpercenként többszázezerszer...
Ami a MOC-on van AC feszültség (2100 V), az 50Hz-re értendő. Azaz az a 21kV az jóval kevesebb nagyfrekvencián. Kerámia rádióadó-kondenzátor, az jó bele. Csak piszok drága lesz. Úgyhogy vagy MMC, vagy saját tekerés, csak ne spirál legyen, hanem kétoldalt túllógó fegyverzekialakítású. Így hatásosan lehet csökkenteni a veszteségi ellenállást és az önindukciót.
Egy nagyon hasznos oldal:
Hogyan mérjük meg a Tesla tekercs rezonanciafrekvenciáját és a csatolási tényezőt? Íme. (Ha lesz időm, le is fordibálom és mint offline weboldalt, felrakom ide betömörgetve. Csak ki kell bontani valahova és klatty a html-re. Ha Collectorra szépen pislogunk, akkor talán a saját weboldalára is felrakja, és közzéteszi )
Sziasztok, szerintem azok kedvéért, (mint én) akik tesla tekercset építenének és nem tiszta a wintesla, a nyelvezete miatt, azoknak szerintem oldalanként, sorol sorra vesézzük ki az programot, közbem othon a kinyomtatott fotóra lehet rögzíteni mindent.
Segítségeteket elöre is köszönöm.
Szerintem kezdhetnénk a felső menüsorral,
1. file megnyitás 2. file mentés 3. gondolom az internetröl lehet adatot megnyitni 4. munka nyomtatása 5. regisztrálás 6.nem tiszta??? 7.nem tiszta??? 8.talán egy szimpla kalkulátor 9.nem tiszta??? 10.nem tiszta???
3. View HTML file, az a paramétereket lementi egy HTML fájlba.
6. Pspice, lényegében itt arról van szó, hogy maga a program hogy kezeli az alkatrészeket. Nálam ez nem működik jelenleg. 8. mértékegység konverter, ugyanis itt mindent inchben, AWG-ben, foot-ban kell megadni. Az AWG az az american wire gauge AWG táblázat |
Bejelentkezés
Hirdetés |