Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   965 / 1319
(#) Hp41C válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Szia!

A Beta nem kezelte a PICkit2 -t csak a PICKit3 -at.
(#) vilmosd válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Ez mar kezeli a PK3-at, es az ICD3-at (allitolag). Nekem nincs egyik sem. PK2-t hasznalok sajat programjaval.
(#) trudnai válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Szerintem olvasd el megegyszer mit irt Hp41C
(#) kit6263 hozzászólása Máj 7, 2011 /

Üdv
MPLAB Debugger Uart szimuláció lenyeli a 7. bitet !
Egyenlőre a szimulátorban tesztelem a programot.
Ha kiírok az UART-ra 0xB1-et akkor 0x31 '1'-et ír ki az ablakra és file-be egyaránt !
Az UART-ot, ha akarnám se tudnám 7 bit-re beállítani.
Ez csak nálam van ?
(#) vilmosd válasza trudnai hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Ja. Szelektiven olvastam, mert meg nem volt benn a 3. KV. Ez a hiba meg mindig fennall.
(#) berkesandor hozzászólása Máj 8, 2011 /

Építettem, egy WLPT Vpp mini v4-t, egy 16f676-t szeretnék vele felprogramozni, a PIC-t felismeri, olyan mint ha megírná, de visszaolvasáskor nincs semmi a PIC-ben. Mi okozhat ilyen problémát?
(#) watt válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Ezzel a verzióval próbálod? Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Szia!

Ha a "semmi" csupa 0-t jelent, akkor a konfigurációs szóban be van kapcsolva a kód kiolvasás védelme.
(#) watt hozzászólása Máj 8, 2011 /

Én is kérdeznék egyet!
Van egy TQFP 18F4620-am, azaz volt.
Elvileg minden okés az áramkörben, legfeljebb a forrasztási maradékok jöhetnek szóba mint bizonytalanság, bár olyan fluxot használok, ami maradéktól mentes. A PIC ki is lett forrasztva majd nyáktisztítás után néhány lába vissza, ami kell az égetéshez, de ez nem segített.
Ami történ:
A PK2 felismerte elsőre és első alkalommal megírta hiba nélkül. Nem emlékszem, hogy második alkalom is volt-e, de az biztos, hogy jelenleg nem tudja beírni a Flasht. Ha csupa FFFF-et égetek be, akkor a 0x14, 54, 94 stb. címekre bekerül egy FBFF. Törléskor sokadszorra sikerül törölni, de a helyzet nem változik. A Vpp First nem sokat segít és a Fast programming sem sokat számít a dologban.
A WPB-vel a konfigurációs szót be tudom írni, de a Flast szintén nem. Az EEPROM-ot mindkettő égető égeti.
Létezi, hogy gyári hibást fogtam ki? Vagy van más ötlet, mitől lehet ilyen hiba?
(#) berkesandor válasza watt hozzászólására (») Máj 8, 2011 1 /

Igen ezzel.
(#) berkesandor válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Ezt szeretném beégetni.

asm.HEX

(#) Hp41C válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Szia!

Valami más probláma lesz, ebben nincs engedélyezve a kiolvasás védelem.
(#) berkesandor válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

El lehet a pic hibája? Vagy csak az égető, vagy a programé?

A 16F676 programozása teljesen megegyezik a 12F675-ével. Ez utóbbi van a fiókban, és leteszteltem vele a WPB-t, tehát a program kizárható. Próbáld lassítani, kábeleket rövidíteni, 100nF-os hidegítőkondikat tenni a táplábakra. Ha nagy elkó lenne a Vdd körben, azt is érdemes 10µF-ig csökkenteni.
(#) berkesandor válasza watt hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Így néz ki az égetőm, az lpt kábel kb. 40 cm, vegyem még rövidebbre? Az nem lehet hogy maga a pic nem jó (ez már egy sokat megért pic)?

Nincs a PIC foglalaton 100nF a táplábakon. Ez okozhat bizonytalanságot. Adapter esetén a 10k-t a GND felé kell bekötni, bár most nem biztos, hogy ez az ok!

Tehát tegyek egy 100 nF-t a VDD és VSS közé, a foglalaton, és hova tegyem a 10k-t?

A 10k a Vpp és a Vss közé kell kötni, ha adaptert használsz.

Nem jutottam előbbre, csupa 0-t olvas ki belőle.
(#) watt válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Ha törlés után olvasod, akkor is? Ha felismeri a PIC-et de nincs kódvédelem és ennek ellenére 0-kat olvas, akkor lehet, hogy a PIC halott, de ez ritka. Igaz nekem éppen most halt meg egy vadi új, látszólag ok nélkül belül, pedig PK2-t használtam!
(#) trudnai válasza watt hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

A PK2 taplalja az aramkort? Ha igen probaltad kulso tappal is? Gondolom szokasos koroket mar lerottad a szuro kondik cserejevel, PGM/LVP lab lehuzasaval stb. Masik gondolat, hogy valami vagy raszor (amin lehet 20-30pF szuro a PGC/PGD labakon segitene?) avagy nem vart kapacitas / induktivitas van a vezetekeden, paneleden stb...
(#) watt válasza trudnai hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Szia! Köszi! PK2 táplálja, próbáltam külsővel is. Csak a Flasht nem írja, a konfigot és az EEPROM-ot igen. Szerintem gyárihiba! Esetleg a pulóverem volt a ludas. De pont így? Rendeltem már másikat(kettőt ) kiderül holnap...
(#) marapunk hozzászólása Máj 9, 2011 /

Sziasztok!

Szeretnék egy dspic eepromjába 4 byte adatot lementeni amikor a táp lekapcsol. A problémám, hogy csak assembly példát találok erre, én viszont az mplab-ban a c30-as fordítót használva c-ben írnám meg ezt a programot. Ha esetleg valaki tud segíteni, hogy hol találok erre valami példát akár a lvd figyelésre akár az eeprom írás- olvasásra (vagy esetleg van neki) azt megköszönném.
(#) potyo válasza marapunk hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Adatlapban benne van, hogy melyik regiszterbe mit kell írni ezekhez, ezeket kell elintézni és kész. Minek ehhez asm vagy C példa egyáltalán?
(#) icserny válasza marapunk hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Idézet:
„A problémám, hogy csak assembly példát találok erre...”
Ez miért probléma? A projektedhez assembly nyelven megírt függvényeket is felvehetsz és C-ből használod. Például úgy, ahogy az EDABOARD fórumán mutatják, a belinkelt topik 5. hozzászólásában (regisztrálni kell a forráskód letöltéséhez!).

Utána ennyi az egész:
  1. WriteWord(address, data);
  2. data = ReadWord(address);
(#) Hp41C válasza potyo hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Szia!

Csak az a baj, hogy a 30F NVM részletes leírásában (a DS70052D dokumentum) page 5-6 oldalán levő példa hibás. Mindkét kulcsot a W0 regiszterbe írja be közvetlenül egymás után.
(#) storm hozzászólása Máj 10, 2011 /

Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy egy ' p87c51fb ' tipusú PIC-el (gondolom az) lehet-e valamit kezdeni? Egy működő készülékből lett kiműtve.
(#) trudnai válasza storm hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Ez egy 80C51-es (Intel alapu) cuccos. Biztosan lehet vele kezdeni "valamit", de nem PIC az biztos.
(#) storm válasza trudnai hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

És mire lehetne használni? Konkrétan egy szünetmentes tápba volt.
(#) trudnai válasza storm hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Ez egy mikrocontroller. Sokmindent lehet belole csinalni... Ez itt elegge OFF lenne, hogy kitargyaljuk konkretan ez a tipus milyen sebessegu, mekkora a RAM-ja stb, de ha a 'K' beture (K mint Kereses) rakattintasz, es a Keresendo kifejezesbe beirod, hogy 8051, akkor lathatod, hogy olyan sok bejegyzes van, hogy szukiteni kell a keresest... Ott bongeszhetsz kedvedre otleteket meritve mi mindenre jo egy ilyen.

De! Mielott nekiallnal faragni, a Google-el keress ra a pontos tipusra es toltsd le az adatlapot. Azt is olvasd at. En pl azt neznem meg legeloszor, hogy ez egyszer irhato-e, avagy Flash memorias. Mert ha egyszer, akkor ugye nem fogod tudni masodszor is megirni, igy azonkivul, hogy hasznalod azt ami mar eleve benne van nem fogod tudni masra felhasznalni...

Sok sikert!
Következő: »»   965 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem