Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   494 / 1274
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Tehát forrasszam be az izzót a tranyó kollektorára, meg a tuner házra, és úgy figyeljem az izzó fényét? Jól értem?
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

A tranyó emittere is testen van, úgyhogy felesleges elvinni a lámpa vezetékét a tunerre. Igen, jól érted.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Rendben, köszönöm, holnap mindent megnézek, és este referálok. Jóéjt.
(#) sanyo hozzászólása Máj 10, 2011 /

Sziasztok! Nemrég szereztem egy Cinex 37911 típusú kis tv-t, a gond a következő: hiányzik a csatornakeresés a menüből - furamód, a szerviz menüt sikerült megnyitni de ott sem sikerült rájönnöm melyikkel engedélyezném, ha esetleg le lenne tiltva, mondjuk a hotel mód vagy valami ilyesmi.

Esetleg egy eeprom frissítés kell neki? Ezt is néztem a neten, de sehol sem találtam hozzá valót ugyanis 24c16 van benne én viszont 24c08-ra találtam vagy nem jó helyen kerestem . . .

Ötleteket várok tőletek mi lehet a gond, válaszokat előre is köszönöm szép napot kívánok mindenkinek
(#) Coldplay hozzászólása Máj 10, 2011 /

Sziasztok!

Van egy kb. 6 éves Vestel (vagy Alien) CTV 5131 TV-m, aminek hibája egy hete kezdődött: elment a kép, viszont a hang megmaradt.
A probléma megszűnik ha kikapcsolom, majd egy idő után újra bekapcsolom, de így is csak maximum 10 percig működik kifogástalanul a készülék, azután újra sötétségbe borul a képernyő, és csak a hang marad.

Valami ötlete van valakinek, hogy mi lehet a probléma oka?

Köszönöm előre is a válaszokat!
(#) Orion90 válasza Coldplay hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Nézd át a képcsőpanel forrasztásait.
(#) petyus190 hozzászólása Máj 10, 2011 /

Sziasztok! köszönőm szépen az előzőkre a választ .
egy párnapja kaptunk az egyik haverom tol egy ORION T2150STXSILVER FLAT ot de sajnos van egy kis gond vele még hozá az hogy elindítom akkor megy egy darabig és utána elkezd lélegezni a kép és utána le is tilt egy ből.valaki tud valami megoldást?
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Szia kadarist

Hát jól meglepődtemráforrasztottam az izzó vezetékét, és amikor indítottam, emelkedett a lámpa fényereje, és amin meglepődtem, beindult a tv. Kicsavartam az izzót, hogy ne világítson, és minden jól ment, aztán kikapcsoltam, próbáltam izzó nélkül, nem ment, aztán izzó vissza megint indult. Mértem üzem közben a feszt a tranyón 107 voltot mértem. de most már tényleg fogalmam sincs, hogy ez mit jelent.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Na, amikor beindul a tévé, akkor mérj feszültséget, de ne a tranzisztoron, hanem a sortápfeszültségen. Aztán hasonlítsd össze ezt az értéket azzal, amikor nem indul be. A lámpával milyen a kép?
(#) pili5 hozzászólása Máj 10, 2011 /

Egy ideje a Vivax imago 2103-as tévémen a képernyő alsó felén csíkok jelentek meg.Bekapcsolás után majdnem fele képernyőn látszik,majd lassan lejjebb halad,de az idő múltával szélesedik a sáv.Már kaptam olyan tanácsot,hogy a vertikális trafónál cseréljek ki elkókat,de én nem vagyok annyira jártas,hogy tudjam,hol keressem.Nagyon hálás lennék ha valaki eligazítana ez ügyben.Segítséget kérek,mert a közelben még szervíz sincs meg ha tényleg nem olyan nagy a baj,hátha magam is orvosolni tudnám.Előre is kösz annak aki segíteni próbál.
(#) kadarist válasza pili5 hozzászólására (») Máj 10, 2011 / 1

Szia!
Szedd szét és keress púpos elektrolitkondenzátorokat az alaplapon. Csinálj egy-két fényképet is a belsejéről és mutasd meg.
(#) nagy7702 hozzászólása Máj 10, 2011 /

Sziasztok! Van egy Videoton TS3351 tipusú tévém. Az a baja: bekapcsolom 1-2 másodpercre elindul és meg is áll próbálom elindítani nyomva tartom a P+ gombot és ismét 1-2 másodpercre indul el csak, többször is elindul így de nem megy több ideig. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Távirányítóval próbáltad?

A sortápfeszültséget javaslatodra már mértem, a pufferen. Készenlétben 117 V, indításkor 142V, ma pedig üzem alatt, bár a tranyón mértem, 106V volt.

De a lámpás terheléssel együtt mérd meg a sortápot, és ne a kollektoron. Milyen a kép, ha a lámpás terhelést használod?

A kép nem valami jó amikor a lámpa világít és amikor kicsavarom, akkor elég jó, de olyankor is mintha volna valami csíkozódás, de nem szabályosan, csak olyan össze-visszaság vízszintesen

Pontosan hol kell mérni a sortápot? Nem a tranyó pufferén?

A sortrafó előtt, a pufferkondin kell. Lehet, hogy a valamelyik sortáp-pufferkondi betegeskedik, de az is lehet, hogy a túl nagy sortápfeszültség miatt tilt le a készülék. Ezért lenne jó méricskélni. Mi a típusa ennek a készüléknek?
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Távirányítóval nem mert az nincs sajnos.

Egyik ismerősömnek is ilyen tévéje van és neki sincs távirányítója és azt mondta hogy a P+ gombbal tudja elindítani. Akkor szerinted így eltudom indítani nekem még nem volt ilyen tévém. Köszi a segítséget!
(#) petyus190 hozzászólása Máj 11, 2011 /

Sziasztok ! tud valaki valami megoldást?
(#) Coldplay válasza Orion90 hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Köszönöm a segítséget, amint hozzálátok és kiderül szólok!
(#) pili5 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Szia Kadarist!
Sajna nem jártam sikerrel.Kibontottam,de látható hiba nincs.Készítettem képeket,de most nem birok csak egyet megmutatni,mert még nincs feltöltve.Egy dióda alatt volt a nyák megbarnulva,de a dióda jónak tűnik.Kivettem és műszerrel megnéztem.
ha látszik a kép,akkor ilyen a képernyő.Majd még később jelentkezek.

Kadarist!
A bekarikázott dióda alatt volt a nyák elbarnulva,de a diódán nem látszott semmi és mint írtam a műszer jónak mutatta,viszont két hűtőborda igen csak melegedett,főleg a kisebb,de körülötte sem látszott semmilyen elváltozás.Tanácstalanul állok.Ha netalán valaki járt így és megoldotta a problémát szívesen veszem a tanácsát.Már bekapcsoláskor nem is volt kép,csak fehér villózó vonalak,majd egy idő múlva megjött a kép,de ilyen maradt.
(#) kadarist válasza pili5 hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Ez pedig valamilyen tápszűretlenségi gond lesz. Elektrolitkondenzátorokat kellene cserélni a függőleges eltérítés végfoka körül. Valamilyen sassziszámot kellene találni az alaplapon, mert a típus alapján nem találtam meg a rajzát.
(#) petyus190 hozzászólása Máj 11, 2011 /

sZIASZTOK TUD VALAKI VALAMIMEGOLDÁST?

Szia!
Septében kinyitottam a tv hátulját és találtam egy cetlit ráragasztva az alábbi számokkal:070928372 erre rá volt nyomva egy pecsét 9129-es számmal.Nem tudom ezek jelentenek-e neked valamit.Az igazság az,hogy minden önbizalmam összeomlott mert csak az alapokat tudom és csak a fejem vakarom ilyenkor.Mindenesetre nem lenne rossz ha sikerülne megjavítani,mert üres a zsebem.

Szia! Bocs a kérdésemért! De tudsz-e mondani valamit a videotonra?Köszi a segítséget!
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Szia kadarist

Méricskéltem kicsit. Tehát égővel, üzem közben sortranyó c-e között 81V, pufferen 58V, és van még két másik elkó a sotrafó mellett egyik 117V, a másokon 20V- ot mértem. Remélem, hogy az a puffere a tranyónak, amit én gondolok. A készülék tipusa clatronic ctv 678-1-30. A kép olyan volt égővel, mint amikor treljesen letekerem a g2 potit, elmosódott.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Na, akkor mondom, hogy mit cserélj. Ha még nem cserélted ki, akkor meg kellene ejteni a C552 cseréjét a sortranzisztor mellett, ami a bázisba van kötve. Ezen kívül a C951-et és a C953-at is érdemes cserélni, legalább egy próba erejéig. Most milyen sortranzisztor van benne? A sortápfeszültséget a C953-on kellene mérni. Rajz: kattints a Get Manualra lent
Következő: »»   494 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem