Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szerintem ha elég gyors a motor, ha és persze az is maradna a tologatás közben, akkor nem lenne gáz..
![]()
Ő hát egy 12 V 2,2Am tápról megy aszt meg bekötöttem egy csavaros csatalakozóba is bármikor kitekerhetem!! =)
![]()
Áhá, nah, akkor projektbe veszek egy ilyet én is... Nem ígérem mikorra leszek kész, mert közben vizsgáim vannak... De rajta leszek!
![]()
Jól néz ki!
![]()
Ez biztos, hogy merőleges? Kissé csálén áll az a fúró a nyákhoz képest. Már a képeken is feltűnt, de a videón is látszik, hogy nem néz ki merőlegesnek a nyákra egy irányból sem.
![]()
Lehet bocsi egy kicsit arrébb rajzoltam de a hegy nem csálé!!
Ő arra érti szerintem, hogy a lyuk amit fúr, nem lesz merőleges a nyákhoz képest, hanem picit ferde!
Jól gondolom?
?
![]() ![]()
Ha megnézed a 1187-es képet, akkor láthatod, hogy a fúró nem párhuzamos a hátsó hosszú pálcákkal. Kicsit befelé megy az alja.
![]()
Te pedig használd a válasz gombot, ha valakinek a hozzászólására válaszolni akarsz!
Sajna nem lesz több a tükröződő felület. A LED nem sugároz lefelé. Esetleg szekunder reflexióból, de szerintem nagyon elhanyagolható.
Ez a megvezetési pontosság vitathatóan elegendő nyákfúráshoz. A nyákfúrók törékenyek.
Szerintem a pozicionálás is bajos, ezzel elég nehéz lesz pontosan kifúrni egy sok lábú IC lábainak a furatokat. Valamilyen "karos" megoldást kéne találnod.
Ne haragudj, de ez borzalmas... Nem nevezném nyákfúrónak. Tényleg ne haragudj.
Igaz, hogy a kezdőket bíztatni kell, de egyetértek. Alapból hogy jön az eléggé hajlékony a hurkapálcika a képbe?
Ha már nyákfúró:
Én ezt egy éve raktam össze kb, azóta nagyon sokat használtam, bevállt kis szerkezet lett. A váza 30x30 Item aluprofil, 10mm-es 150mm hosszú rozsdamentes csúszószárak, fel le egy kis karral lehet emelni, plusz a két függőleges tartón mér lehet emelni süllyeszteni ha kell. A motor egy nyomtatóé volt anno 24 voltos. A tengelyre egy közdarab készült ami 3mm-es szárakat fog be. A megvilágításról 2db nagyfényerejű fehér led gondoskodik. Az egész szerkezet bontott, vagy hulladk alkatrészekből készült.
Elég stabilnak tűnik
![]() ![]()
Tudom, de olyan jól sikerült elsőre, hogy nem akartam változtatni rajta
![]() ![]()
Szia,
szerintem ezzel nem nagyon fogsz tudni komolyabb nyákot fúrni, főleg, ha sok furatot kell készítened. Én is sokat kínlódtam vele, mire meglett a "tökéletes" megoldás. Fontos, hogy (legalább közel) merőleges legyen a fúró a panelre, valamint ne (nagyon) lötyögjön jobbra-balra a fúró, különben nagyon sokat fogsz törni vele... Én textilbakelitból (10 mm-es), meg egy régi, kis tintasugaras nyomtató alkatrészeiből (az a tengely, melyen a fej csúszkál, meg a fejtartó kütyüből kitermelt bronz perselyek) készítettem. Nem egy bonyolult dolog. Csak egy flex, meg egy fúrógép kellett hozzá, meg jó minőségű epoxi ragasztó.
Köszi a javaslatot.. hát igen megpróbálok vele ügyesen bánni meg még csinszolok a pontosságon!!
![]() ![]()
oké megértem...
Nem rossz!
![]() ![]() Itt csak a két tengelyt kellett párhuzamosra állítani, onnan már csak ragasztó kérdése volt az egész ![]()
Köszi! A régi, meg kb 30 éves, édesapám készítette,a mai napig működik is, csak kicsit "lötyög", de hát nem egy mai példány
![]()
Micimackó, tetszik a neved !
![]() Meg a fúrók is. Én nem rég kaptam egy ProsKits-eset, de nem nagyon jól megy a fúrás. ![]() Kéne csináltatnom majd valami állványt nekem is. ![]()
Szerintem Te is el tudnád készíteni. Nagyon szívesen segítek, ha gondolod. Nem egy nagy valami, ha már ráérez az ember.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |