Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szerintem ha elég gyors a motor, ha és persze az is maradna a tologatás közben, akkor nem lenne gáz.. Egyébként tápellátását hogy oldottad meg?
Ő hát egy 12 V 2,2Am tápról megy aszt meg bekötöttem egy csavaros csatalakozóba is bármikor kitekerhetem!! =)
Áhá, nah, akkor projektbe veszek egy ilyet én is... Nem ígérem mikorra leszek kész, mert közben vizsgáim vannak... De rajta leszek! Kössz az ötletet!
Jól néz ki!
Ez biztos, hogy merőleges? Kissé csálén áll az a fúró a nyákhoz képest. Már a képeken is feltűnt, de a videón is látszik, hogy nem néz ki merőlegesnek a nyákra egy irányból sem.
Lehet bocsi egy kicsit arrébb rajzoltam de a hegy nem csálé!!
Ő arra érti szerintem, hogy a lyuk amit fúr, nem lesz merőleges a nyákhoz képest, hanem picit ferde!
Jól gondolom?
? hát az lehet de ágyon fúrtam én balek asztalon sokkal jobb!
Ha megnézed a 1187-es képet, akkor láthatod, hogy a fúró nem párhuzamos a hátsó hosszú pálcákkal. Kicsit befelé megy az alja.
Te pedig használd a válasz gombot, ha valakinek a hozzászólására válaszolni akarsz!
Sajna nem lesz több a tükröződő felület. A LED nem sugároz lefelé. Esetleg szekunder reflexióból, de szerintem nagyon elhanyagolható.
Ez a megvezetési pontosság vitathatóan elegendő nyákfúráshoz. A nyákfúrók törékenyek.
Szerintem a pozicionálás is bajos, ezzel elég nehéz lesz pontosan kifúrni egy sok lábú IC lábainak a furatokat. Valamilyen "karos" megoldást kéne találnod.
Ne haragudj, de ez borzalmas... Nem nevezném nyákfúrónak. Tényleg ne haragudj.
Igaz, hogy a kezdőket bíztatni kell, de egyetértek. Alapból hogy jön az eléggé hajlékony a hurkapálcika a képbe?
Ha már nyákfúró:
Én ezt egy éve raktam össze kb, azóta nagyon sokat használtam, bevállt kis szerkezet lett. A váza 30x30 Item aluprofil, 10mm-es 150mm hosszú rozsdamentes csúszószárak, fel le egy kis karral lehet emelni, plusz a két függőleges tartón mér lehet emelni süllyeszteni ha kell. A motor egy nyomtatóé volt anno 24 voltos. A tengelyre egy közdarab készült ami 3mm-es szárakat fog be. A megvilágításról 2db nagyfényerejű fehér led gondoskodik. Az egész szerkezet bontott, vagy hulladk alkatrészekből készült.
Elég stabilnak tűnik habár szigszallag helyett zsugorcső szebben mutatna
Tudom, de olyan jól sikerült elsőre, hogy nem akartam változtatni rajta
Szia,
szerintem ezzel nem nagyon fogsz tudni komolyabb nyákot fúrni, főleg, ha sok furatot kell készítened. Én is sokat kínlódtam vele, mire meglett a "tökéletes" megoldás. Fontos, hogy (legalább közel) merőleges legyen a fúró a panelre, valamint ne (nagyon) lötyögjön jobbra-balra a fúró, különben nagyon sokat fogsz törni vele... Én textilbakelitból (10 mm-es), meg egy régi, kis tintasugaras nyomtató alkatrészeiből (az a tengely, melyen a fej csúszkál, meg a fejtartó kütyüből kitermelt bronz perselyek) készítettem. Nem egy bonyolult dolog. Csak egy flex, meg egy fúrógép kellett hozzá, meg jó minőségű epoxi ragasztó.
Köszi a javaslatot.. hát igen megpróbálok vele ügyesen bánni meg még csinszolok a pontosságon!!
oké megértem...
Nem rossz! Eredetileg én is ilyet szerettem volna, de sehogy sem sikerült 2 db tökéletesen párhuzamos furatot készítenem 40 mm hosszon . Ezért lett ez: (képen)
Itt csak a két tengelyt kellett párhuzamosra állítani, onnan már csak ragasztó kérdése volt az egész
Köszi! A régi, meg kb 30 éves, édesapám készítette,a mai napig működik is, csak kicsit "lötyög", de hát nem egy mai példány Azzal már egy kicsit macera volt a sok furat...
Micimackó, tetszik a neved !
Meg a fúrók is. Én nem rég kaptam egy ProsKits-eset, de nem nagyon jól megy a fúrás. Kéne csináltatnom majd valami állványt nekem is.
Szerintem Te is el tudnád készíteni. Nagyon szívesen segítek, ha gondolod. Nem egy nagy valami, ha már ráérez az ember.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |