Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Sziasztok érdeklődni szeretnék hogy valóban nem kommunikálna az usb-s kábelen keresztül f astra-val a laptop?
Bár a kérdésedet át kellene formálni,de inkább én is rögtönzök neked- a te nyelveden irom-müküdik f astrával a laptop,sőt még 1 usb kkl interfész is
Sziasztok !
Van egy opel astra F 1998-as gyártmányú X14XE motorkódú 1,4 16 szelepes , echotec motor és a hibajelző lámpa villogtatásával szeretnék információt gyűjteni , ami működik is , de nem tudom a hibakód leolvasást. 1-szer kigyullad a hibajelző lámpa -szünet-4-szer kigyullad a hibajelző-szünet-10-szer kigyullad a hibajelző-szünet- 5-szőr kigyullad a hibajelző. Ennyi a hibakód, csak nem tudom melyik mit jelent ! Valaki tudna segíteni ? Üdv.
Sziasztok! Van nekem egy motorom egy motorvonatból.
Én egy autó modellt szeretnék építeni,a motor egyik oldala:1cm 8mm másik oldala a motornak:1cm 2mm. Még azt is lehet csinálni hogy a motorral feltuningolom az egyik távirányítós autómat,de ha saját ötleted is van ezeken kívül akkor írj, vagy ha nincs akkor kérlek adj az ötleteimhez tanácsokat.
Ezt a kárdést már feltetted ma. Akkor is rossz helen. A modik át is tették ie.Bővebben: Link
Pedig itt a helye.Bővebben: Link
segítséget kérhetek tőled az autó modellezésbe?
Köszi
Ti mivel köttök össze?Ha forrasztóval akkor megeszem a fülem
Kedves Szerelőtársak!
Már többen említették itt, hogy "sima k" csatolóval lehet összekötni egy számítógépet és egy 10 érintkezős Opel csatlakozót (nekem konkrétan egy Calibrám van). Nomost én nem vagyok egy elektromos guru, úgy is mondhatnám, hogy tök hülye vagyok az elektronikához csak tanulom, úgyhogy nem tudom honnan lehet ilyet beszerezni, vagy ha drága, akkor milyen kapcsotással lehet helyettesíteni? A választ előre is köszönöm szépen András
Sziasztok! Remélem még él ez a fórum, mert szeretnék tanácsot kérni. Egy papírdobozból kezdtem el helikoptert készíteni. Nem biztos hogy felszáll, szerintetek érdemes folytatni?
Ezt találtam:
Itt nézz körül...
Szerinted folytassam a munkát?
Felesleges több helyen megkérdezni. Amíg nem láttuk mit csináltál, nem lehet megmondani, hogy működhet-e. Így azt sem tudhatja senki rajtad kívül, hogy érdemes-e folytatnod.
A helikopter meg nem éppen a legegyszerűbben megépíthető repülő eszköz...bár nem tudom, milyen tapasztalataid vannak ezen a téren.
Üdv az a problémám lenne hogy építtetem egy repülőt és valahogy kéne távirányítani de nincs semmi ötletem hogy milyen távirányítót építsek valami olyan kéne mellyel lehet fordulatszámot is lehet állítani de lehessen kormányozni de és lehessen a szárnyakat dönteni vagy süllyeszteni az itt felsorolt dolgok többsége be van építve csak távirányító kell hozzá ja és ha van olyan mai megy 12 v-ról mivel a motorok is ekkora feszültségről üzemelnek
kösz
Mennyire vagy jártas a modellezésbe? Hány csatornás legyen? Hány motort akarsz szabályozni? Külön-külön? Mekorra hatótávja legyen a cuccnak? Indoor? Eléggé hiányosak az információid.... jaj, és:
Idézet: ÉSSS??? Miért lenne kapcsolatban a motor a távírányítóval? Homályosíts már fel, ezt hogyan gondoltad... „ja és ha van olyan mai megy 12 v-ról mivel a motorok is ekkora feszültségről üzemelnek”
Bocs nem figyeltem nagyon mit írtam de van pár repülöm szám szerint 6 darab 1-2 km hatótáv jó lelne és kétmotoros és elég az egycsatornása többi gép inkább csak dísz
Egy csatorna elég? Azt hogy gondoltad? Hogy vagy irányítod a gépet, vagy gázt adsz?
Egy csatornán egyidejűleg csak egy jelet tudsz kiadni, repülőgépnél ez nem túl praktikus megoldás. Bár ha szereted a kihívásokat, és nem félted a gépedet, akkor meg lehet próbálni.
Egy csatorna is elég lehet, ha nem a hagyományos modellezésben használt vezérlést használja, hanem valamilyen modullal egy "digitális" vezérlést épít fel. Mondjuk soros vonalon...
De nagy valoszínűséggel itt nem ez a változat áll fenn.
Ajánlok neked egy 2,4 GHz-s távirányítót 15k pénzért. Elrontani sem tudod. Nem egyszerű dolog összerakni egy adó vevő párost. Mármint nem én árulok, kismillió honlap van amin találsz jó ajánlatot (külföldön érdemes, tapasztalat)
Nem annyira az anyagi hanem inkább az eszmei értéke meg a tanulás miatt szeretnék építeni egyet
Hello!
Én is pont, ezzel próbálkozok... Most már megvan minden, ami kell hozzá, és most kezdtem el a programozás részét is nézni, és hát nem egy egyszerű dolog. Én egy RFM01-02 párost vettem hozzá (NEM a hestore-ból, ezért a kettő együtt 1400 volt), még bele kell számolni néhány AVR-t vagy PIC-et (személy szerint az AVR-t ajánlom, igaz a PIC-et nem próbáltam, de az adó-vevő adatlapjában is AVR-re vannak a példakódok), plusz lagalább 3 motor (2 szervonak, 1 hajtásnak), egy spec. motorvezérlő IC (L239D), akksi, és a fogaskerekek (én egy csigás-fogaskerekes megoldást gondoltam, mivel így nem kell folyamatos áram a servo motoroknak ahhoz, hogy ne rántsa vissza a kormányozandó felület. Tömegre kb. arra jön ki, mint egy megvásárolható távirányító pakk. Egyébként fejben már úgy-ahogy összeraktam a kódot, és eddig az a legnagyobb gond, hogy a főmotort csak egy plusz vezérlővel tudom megoldani, és azt a vevő avr-re rákötöm, és az interrupton keresztül növelem vagy csökkentem a sebességet. Valaki tud erre egy egyszerűbb megoldást, mert úgy gondolom, hogy amíg a vevő avr el van foglalva a szervo tekergetéssel, vagy az adás vételével, közben nem tudja a folyamatos PWM jelet adni a motornak (ha egyenáramú) vagy az impulzusokat (ha 3 fázisú).
Üdv nekem minden megvan már csak a távirányító hiányzik de ha elküldöd vagy felrakod akkor sokat segítenél és ha lehet egy körölbeli összeget is tudnál-e mondani kösz
Hello!
Hogyan gondolod, hogy minden megvan?Minden, amit mondtam vagy amit a boltban leet megvenni. Mert a gyárihoz nem lehet csak úgy otthon programozni egy adót, mert ahhoz nagyon sok infot kellene tudni a vevőről (mekkora frekvencia, milyen adatcsomagot küld, már ha egyáltalán ilyen alapú és még sorolhatnám). És az összes info nélkül nincs is értelme ebben gondolkodni. Viszont ha te is abban töröd a fejed, amiben én, akkor már elérhetőbb a dolog, viszont C vagy assembly és valamekkora elektronikai ismeretek nélkül ez sem egyszerű. Sajnos eddig még én sem fogtam bele, szóval nem igazán tudok tapasztalatokkal szolgálni, és magamat ismerve nem is lesz a közeljövőben kész állapotban, de elméletben már a legtöbb problémát kiküszöböltem.
Sziasztok!
Az volna a kérdésem,hogy az általatok használt dolgokból tudnék-e valamit használni.A lényeg az,hogy egy üzemanyag-szivattyút kéne szabályoznom egy potival.Az áramfelvétele kb. 5A lehet 12V-ról,egyszerű,szénkefés motor.Azért ide írtam,mert ez gázturbinába lesz,igaz,hogy nem épp modellbe.
Biztos kefés motor? Üzemanyag közelében nemigen szoktak ilyen motort használni, mert szikrázik. Ha viszont igen, akkor nézz át a DC motor szabályozása topikba.
Szokott ott lenni, bent a tankban és magán a motoron keresztül megy át a benzin, így benzin hűtésű kefés motor.
Igen,azok bizony kefés,főáramkörű motorok.
Háát, Te tudod. Az említett topikban találsz egyszerű PWM szabályzót, azzal megoldhatod a problémád.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |