Fórum témák
» Több friss téma |
Úgy nézd meg a fűtést hogy lekötöd az anódokat a csőfoglalatokrol ugy hogy csak a fűtés legyen rajta és máris tudsz fűtéspróbát csinálni
A kimenő trafónak 8.8 Ohm az értéke. Meg mértem nem tudom jót jelent e.
Igen az azt jelenti hogy jó,az ényém is ennyi volt de most mivel 100v/250ohm ról át lesz tekerve az enyém igy csak1-2 ohm mérhető lesz
A jó tanácsom az ,hogy minden kábelt jelölj meg ird le papirra hogy hova mentek(hálózati trafó) pl A,B,C,D,E,F,G, pontok
Hétvégén neki állok és szét szedem amelyiket most kaptam de holnap kapok még egyet. És arra gondoltam az egyiket meg hagyom 100V-nak a másikat meg meg csinálom szobai célra W-jellegre mint a tiéd ezek szerint.
Hét végén csinálom és majd kérdezek is szerintem meg majd küldök képeket is ahogy alakul.
Hát a kimenő áttekerése az nagy falat. Kérdezz csak nyugodtan,segítek
Én mind két kimenőt áttekertetném a helyedben.De csak akkor ha már kész az erősítő.100 voltal nem sokat tudsz kezdeni:plusz illesztőtrafó kell hozzá hogy hangfalat köthess rá.De te tudod...nem akarok beleszólni.Én is ezért tekertettem át ,mert már megérett az új kimenőrenem kell már illesztőkkel szórakoznom.
Van itthon Beag kültéri hangfalból (sajtreszelő) illesztő trafó az nem jó hozzá?
De jó csak nembiztos hogy jó lesz az illesztés,mert ugye 250ohm az optimális ennek az erősítőnek és az a trafó lehet hogy csak 70-100 ohm igy elég gyengén fog szólni.Ezt azért mondom,mert nekem is van hangoszlopillesztőmés azzal max 4-5 watt jön ki,még annyi sem.De próbáld majd azért ki
Ebben igazad van és köszönöm a jó tanácsot. Igy is teszek majd de mielőtt vissza rakom a kaszni is megy festésre. Mert a 5-6 év a sufniba eléggé tönkre tette be ázott és meg ette a rozsda a kondik cserések már alapból látható mert a töve meg van rohadva jó párnak. A vezetékeket is ki kell mert ki vannak repedve és foszlanak.
Ebben szinte mindent ki kell cserélni a csöveken kivül,ha azok jók
Ebben van valami az biztos elsőnek szólaljon meg legyen rendben az egész utána, jöhet akár az illesztő trafó át tekerése is. De a hétvégén bele vágok mert sajna ma már nem lesz időm mert mennem kell melózni
Köszönök mindent. Amint lesz időm rá írok és kérdezek ha van valami. Üdv:. Csaba
Igen tesztelésnek jó az illesztő.Írj ha valami gondod van!
Talán ezek is segítenek.
Aztamindenit, ilyen "szép" állapotú 785-öt rég láttam.
Én ezzel tuti nem bajlódnék. Inkább szerezz egy normális állapotút, mert ezzel csak a szívás lesz. Nekem van bontott sasszim és kimenőm előlap potik nyák stb, ha mégis nekiállnál és kéne valami szólj és a tied. Amit kapásból érdemes megnézni, az a hálótrafó. típushiba ezeknél, hogy menetzárlatos lesz a primer és leég. Ha a tiedben is ez történt, akkor már tényleg felejtsd el a projektet, mert újratekerni a hálózatit nem 1-2 ezer ft. Forraszd le az összes vezetéket a trafóról a 220 kivételével, persze előtte irkáld meg őket. Köss sorba a primerrel egy 220as izzót és úgy dugd be. Ha az izzó erős fénnyel világít akkor a trafód hibás. Az AZ4 csövet kitudod váltani diódákkal is, mert a beszerzése nehézkes. Egyenlőre ennyi jutott eszembe...
Köszönöm a doksikat. Ezer hála érte ezek jól olvashatók.
Még nincs minden veszve.Simán helyre lehet pofozni a házat is,meg a sasszit is szerintem,viszont az új potik nem ártanak és a hálózatit mindenképp próbáld le.Az egyenirányító diódákkal csak egy gond van:túlságosan megemelik az anódfeszültséget.Nálam is diódákkal volt kiváltva,így a beálítások egyböl elálítódtak ,de én kivettem a félvezetőt és szereztem bele zsír új AZ4 et.
Én most szereztem egyet. KB ugyan olyan rossz állapotba mit a tied. Kezdem a testaulást. Szétszedést kondizást hiányosságok pótlása festés. Nem döntöttem el hogy Hi-Fi vagy zenei erősítő legyen belőle.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |