Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igen igazad van, nem tudom miért így rajzoltam amikor én sem így szoktam használni.Köszi a kiigazítást.
Sziasztok!
Érdeklődnék, milyen erősítőt ajánlotok 20-40W környékén, ami könnyen elkészíthető, nem túl drága ( pl.: nem kell óriási hűtés neki) és mégis jó a hangja! Köszi
Szia! 20-25W-ra TDA2050. Bővebben: Link
Hát IC -set nem igazán akarok (bár nem magamnak lesz, haverral építgetjük majd). A VF2 -n pedig majd elgondolkodunk. Az eddig felmerült a B5, Dracula, DoZ (csak arról kiderült hogy nagyon fűt), Texas.
Építsétek LM3886 -tal. Egyszerű, jól szól. Stúdió referencia monitorban is láttam már ezzel az ic -vel épített végfokot.
Itt egy példa: Erősítő LM3886-tal.
Udv,
Ha konnyen elkeszithetot akarsz akkor IC-s erositot javaslok en is. Nem rosszak azok hidd el! LM ICk vagy a TDA7293 v. 94 v. 96. Egyszeruen/gyorsan elkeszithetok es ha nem rontottal el semmit a NYAK-on, jok az alkatreszek akkor azonnal mukodokepes, nem kell rajtuk allitgatni semmit. Egyebkent ha picivel tobbet akarsz forrasztani es izgulni akkor VF2 (v. annak a tovabbfejlesztett valtozata a Conductor), Texas. Ha meg tobb izgalomra es nehezsegre vagysz akkor a full diszkret erositok: pl. B5, B8, ill. ST151 is belefer kisebb tapfesszel es kevesebb vegtranzisztorral.
Hali! Epitettem egy TDA7294-es erositot, mar 2.jara csinaltam ujra, elsonek rosz volt a nyak. Most szol, nem zug viszont nagyon-nagyon csendes, meg 1,5w-os 8ohmos difuval is. 47k-s poti helyett 50k-s van 22k-s elenalasok helyett 20k(ilyet kaptam) meg 30k helyett 36 van, de a tobi kb olyan amien elo volt irva, megis nagyon csendes. Mi lehet az oka?
a tap 2x 16 voltos! +- on 32-t mertem. Megis csendes de nagyon, igy nem jo semmire
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek nincs egy kapcsolása olyan induktív hurkos erősítőről ami menne 18-24Vról? Vagy valami ötlet segítség egy ilyen építéséhez? köszi előre is
Az erősítő kapcsolására gondoltam De gyere át a saját topokjába,mert kapunk
na most vmiert leesett a feszultseg, mar nincs meg a 2x 16v mostmar csak 14-15-t ir... meg 30v-t +- on... :-s lehet az alacsony feszultseg miat_ volt csendes_
Jó estét Tda 2003as ic-t és hozzá vettem még alkatrészeket http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/85/859bc8dc09ea3e52855ed...f3.jpg a helyzet az hogy a kondinak a plusz jelét nem tudom eldönteni hogy melyik rajzra ránézve más mint jelölve szóval fura még nekem is... TDA 2009-ről lemondtam, de szerintem ezután germánium tranzisztoros kapcsolás jön, mert csináltam egy kísérletet csöves, szilicium, germánium erősítőkel és nagyon megdöbbentem hogy milyen hangok jönnek át ami csövesen is átjön de nem az igazi, valamiért összeolvad.
Lumofon: ac 187 volt a bűnös.
Szia!
A linkelt rajzon a 10µF kivételével mindegyik bipoláris, ott voltaképp mind1.,, a 10µF kondi + lába pedig a 620 Ohm-s ellenállás fele néz.
Arra gondoltam köszi szépen.
Ez amúgy remélem működő kapcsolás.
A rajz szerint nincs akadálya, érdemes lenne Bipoláris kondiknál wima típusúakat használni, ha nem jelent gondot a beszerzése, Főleg a becsatoló helyre.
Sok sikert az építéshez
Hát már elkezdtem az egyik felét az is már félig kész van
És működik, Szteró pár 600 forintból megvolt és elméletileg 20-24 wattot lead oldalanként.
Csak ajánlani tudom, audifil környezetben még nem próbáltam és sok höt termel kicsike...
Üdvözlök mindenkit!
Segítségeteket szeretném kérni pár dologban. Nekem volt egy Technics SU-V4X típusú sztereó erősítőm. Sajna egy éve kiégett benne az IC a pótlása ma már lehetetlen, mert nem készítenek ilyet. Na már most én szeretnék bele építeni egy új végfokpanelt a jelenlegi transzformátor alapján. mivel alapból az erősítő 2x70 wattot tudott így én is valamilyen ilyenre gondoltam. Tudnátok-e nekem esetleg abban segíteni hogy ilyen 2x50 vagy max 2x60 wattos erősítő kapcsolási rajzot illetve nyákrajzot küldeni segítségeteket előre is megköszönöm
Üdv! TDA 7294 Az oldal alján kattints a letöltésre.
Ne is próbáld, mert még véletlenül csuklóból a kukába hajítod!
Hello.A C777 mitől robbanhatott fel?Épp hogy nem robbant fel.De ontotta a füstöt és tűz forró lett nem beszélve hogy épp hogy hozzáértem a tetejéhez és robbant.
Itt a rajz. Valami nagy gond lehet ott.Aki nyomon követte a gondom az tudja hogy a bekarikázott zener és az R777 is melegedős fajta.
Szia! Ha már ennyi pénzt beleölsz az erősítőbe, miért nem ezt választod ?
Nem igy csak 600 valamennyi és úgy néz ki mint egy 2 tranzisztoros erősítőfokozat.Következő már germánium lesz az rackbe kap helyet de a tda 2003az megtetszett ezért majd fogok belőle gitárpedál méretben is csinálni eladásra. Mást nem akarok csinálni most.
Mi ad le 20-24W-ot? Ugye nem a 2003-ról van szó...
Nem akarsz feltenni egy fotót a megépített cuccodról?
Előerősítőre valószínüleg nem lesz szükséged, mert ezek az IC-k nagyon érzékenyek, hangerőszabályzónak meg a sima feszültségosztónak bekötött potméter tökéletes.
Holnap küldöm Egy órás meló volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |