Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia!
Nekem is van egy hasonló orosz motorom, én is akartam belőle panelfúrót csinálni, de nekem alacsonynak tűnik a fordulata, legalábbis nekem az volt. Én 12V-ról járattam, neked hány V-ról megy?
Szia!
Én 24V ról használom. Tipusa ДПР-32-Ф1-13 .
A motor egyébként 27 V-os (Szovjet haditechnika) a fordulata pedig hobbi nyákfúróhoz ideális.
Életemben először próbáltam ki a forrasztás gátló maszk készítést nyákra, gondoltam megosztom veletek a végeredményt. A következő biztosan szebb lesz.
És mi lesz ebből? a stethoschope-ot nem az orvosok szokták használni hallgatózásra?
Ding, ding, ding! Ön nyert! Ez az, csak elektronikus és mikrofon kapszulával működik. Előnye, hogy könnyen lehet hangfelvételt készíteni a kimenetéről... (Még mielőtt valaki kérdezné: Nincs benne PIC és nem óra!)
Szóval végülis ez egy hangfelvevő készülék álnéven
Háááát, tulajdonképpen az is meg nem is. Inkább egy kihangosító. A szívhangokat és zörejeket csak az hallja akinek a fülében van a sztetoszkóp. Így elég nehéz elmagyarázni egy orvos tanoncnak, hogy mire figyeljen. Ezen kívül még ledekkel is visszajelez... Valahogy így képzeld el. Ha elkészül teszek fel képeket.
Mindíg csak a legjobbat és a legkomolyabbat mindenből
Szép letisztult minimalista stílus. Bárcsak a hangja is ilyen lenne!
Sziasztok!
Sikerült már-már szinte készre szerelnem teljesen a végfokot! 2Db Sűlyesztett Xlr -re még várok és azt hiszem készen is vagyok vele A végfok tejesen üzembiztos állapotot mutat még 2ohm-s folytonos terhelés mellett , bár a túlvezérléskorlátozóját, a kivezérelt 3/4 hangerő után már leold. Biztonsági okok miatt csináltam így. A hangja engem lenyűgözött, aztkell mondjam a jlh-s erősítőmnek nincs ilyen térhangzása..a feszülős telt mélyekről nem is szólva. Bár +-80V mellett elég lineális a működése :yes: Pár adat róla : 517W a sinus-os kimenője 8.17 Ohm-n 2Db 800as toroid van bent. 8x10.000µF kondival, ami az alaplap alatt helyezkedik el, a 2toroid közt. NJM 2068-d aktív előfok, oldalanként. A DDC valamivel 700felett van Védelmek: Túlvezérlés korlát (egyben áramkorlát is) koppanás , túlmelegedés, lágyindítás ..stb. 6pár MJL 3281A (és komplementere) tranyó van oldalanént bent,és +1 ami a meghajtó, (ez esetben nem darlingtonos a meghajtója) A feliratozás és még pár esztétika hátra van..de ami késik nem műlik! Képek : Itt
Nagyon szép kívül, belül.
Bár nekem a piros részek piros mivolta nem túlzottan tetszik viszont amúgy korrekt. A potmétergombok miből készültek? A keretre mi szükség van? Stabilitás?
Szia.
Nos, igen az eleje még nyers formációban van egyenlőre. A feliratozás, és még pár esztétikai újítás majd rendbe hozza, és akkor a piros mivolta is helyre fog állni.. Igen, stabilitás céljából egy szögvas keretet csináltam neki, mert abból indultam ki ,hogy mivel az alja egy 2mm-alul emez, ezért nem tartottam kizártnak, hogy esetleg a 10ik lépés után kiszakadna a 2db (darabonként 7kg) toroidoktól. Mellesleg így nem cseklik nyeklik, hanem tisztességesen meglehet fogni és vinni, ha úgy adódik. :yes:
Jelentem, jól vizsgázott a maszk. Pákával (210°C), nem tudtam átégetni. Körömmel nem kaparható. A szike és csavarnyúzó tudta bomlasztani csak. Hozzáteszem, csak vékonyan fújtam le P20-szal és süthettem volna még egy kicsit. (Azért lett egy picit matt, mert áttöröltem gyantás alkohollal.)
A berendezés is jól működik.
Hát igen. Ez a tőled megszokott magas színvonal. De hát sehol egy óra. Micsoda dolog ez?
Vic-minőség! :kalap:
A ledek mit jeleznek vissza?
Köszi!
Tudod: több nap, mint óra... (Sajnos nincs időm befejezni a IV-18 csöves órámat, pedig nagyon szeretném már látni becsövezve.) @Abukodonozo A fel és lefutó éleket. Szívdobbanáskor egymást váltva villannak fel.
Valamikor réges- régen /lány koromban/ műszer előlapok feliratozását készítettük P20-al
De van ott óra, a ketyegő, amit vizsgálnak vele
Untam már, hogy az új UV csöveimnek nincs automatikus időzítője és nekem kell a telefonommal a kezemben a levilágító mellett strázsálni 15 percig. Gyorsan összeszegeltem egy kis PIC-es kapcsolást, lyukraszteres panelon. Fénnyel hanggal visszajelez és relével kapcsolja a csövekre a 230V-os hálózati feszültséget. Másodperces villogással jelzi, hogy üzem közbeni állapotban van.
Jó lett ! Nekem is készülnek a paneljaim. Remélem sikeres lesz. Vettem még 110 ellenállást, 30 kondit, PIC-et, stb alkatrészt.
Na végre óra. Szokás szerint ez is szép, bár panel sem készült hozzá.
Hello!
Építettem egy hibrid fejhallgató erősítőt. Már majdnem hallgatható, még kell egy nem kontaktos jack aljzat, meg a tranzisztorok munkapontját kell még belőni, hogy tiszta A osztályban működjenek. Jah meg egy gomb kell a potira, meg belül a sárga kábeleket feketére cserélni, meg valami szebb lábat kell még csinálnom.
Nem. Bővebben: Link
Egész jó lett, nekem tetszik!
P20-al 4,5 gyári panellel 8 percet szoktunk világítani. Eddig teljesen megfelelt így... na majd azért kipróbálom hosszabb idővel. Maszk fólia szimpla vagy dupla?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |