Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   827 / 2519
(#) totty56 válasza reloop hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm!!
(#) Abukodonozo hozzászólása Máj 28, 2011 /

Sziasztok!

A kérdésem az, hogy nagyon nagy "eretnekség" két különálló végfokot egy traforól, párhuzamosan kötve táplálni?
(#) deadlyroberta válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Lengőforrasztás.
(#) peter1995 hozzászólása Máj 29, 2011 /

Hello.Nem tudja valaki miért robbant fel a C777?Emelett megegszik az R777 és a 6,2V-os zener is. Egy JVC hifit próbálok életre kelteni.VAn ami már működik de pl a cd nyitó gombra nem reagál,nincsen kijelző meg a végfok reléje sem húz meg.itt a rajz.
(#) matyusz válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Esetleg mérd meg a körülötte lévő tranyókat nem zárlatosak-e és a diódákat és persze a kondikat.(kerámiát is) És mérd végig a tápot.
(#) pucuka válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Jujj! Az én édesapám 10 éves koromban, egy így elkészített áramkörömet dobta ki az ablakon azzal, hogy ez milyen munka. (az ablak csukva volt. addíg)
(#) havranarpi hozzászólása Máj 29, 2011 /

SZiasztok.
Találtam itthon tesla márkájú BDX66C-t illetve BDX67C-t
ahogy nézegettem a neten azt láttam ,hogy erősítőt lehet belőle építeni, de mintha egy nemlétező kapcsolást keresnék.
Valakinek nincs erre az alkatrészre épülő erősítője ?
(#) Robi85 válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Találtam egy 500 Wattos torois trafót. 2*52Voltos és 2*4 Amper. 8 ohmra elég az Nmos350-hez? 9500 ftért adják. Nem találtam ennél nagyobbat ami ekkora áramot és feszültséget letudna adni. Mondjuk van egy 1.3kWattos de az 2*65v, ez meg igy nemjó mert lekéne belőle tekerni, csak kitudja hogyan van feltekerve a szekunder. Meg hát ez jóval drágább is.
(#) szamóca válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Az elektoros darlington őslelet.
De hogy a tesla gyártott ilyet, arról nem tudok.
(#) Bassmester válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Attól függ hogyan tekerték, milyen vasra stb... elvileg nem lesz elég a teljes kivezérléshez. Jó esetben, dinamikus zenével hajtva képes lesz leadni 250W-os impulzusokat sztereóban, de többre ne számíts.
(#) kadarist válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Szia!
Nekem ez nagyon bejött. A rövidzárvédelmet ugyan kispóroltam, de nem volt gond még vele. A 100W-os biztosan szépen szól, ki van próbálva.
(#) Bassmester válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Mit is mondhatnék... talán annyit hogy a kivitelezés jellege miatt nem volna sok értelme "audiofil környezetben" tesztelni ezt a produktumot és "eladásra" dolgozni is nagyon korai volna még neked. (mondom ezt a legnagyobb jóindulattal)

Uha 250Watt az 500as trafóval? Az nem rossz akkor. Teljesen szerintem soha nemlesz kihajtva mert a hangfalaim csak 200Wattosak / 8 Ohm. Akkor mostmár megmerem venni. Erről a trafóról lenne szó ami a képen látható.

Igen, nagyjából akkora csúcsokra számíthatsz, tiszta dinamikus zenével. Szinuszos-műterheléses teszten nem jósolható 2x200W-nál több, de ez attól is függ, hogy mennyire lehet túlterhelni a trafót. Ha bírja és nem melegszik nagyon, akkor egészen meglepő teljesítmény is kivehető lesz belőle, persze nem tartósan egyhuzamban. Majd próbáld ki ha elkészül, kiváncsi vagyok a mérés eredményére.
(#) deadlyroberta válasza pucuka hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Jó hát annak a 10 darab alkatrésznek minek nyák?
Germániumosat már azért megcsinálom normálisan.

Mérni sajnos nemtudok, mert nincs hozzá semmi müszerem. Csak hallás alapján és vizuálisan tudom ellenőrizni a hangszórón, hogy mekkorát mozdul. De szerinted ez a trafó amit mutattam van 500 Watt? Elég súlyos darabnak nézem.
(#) skero válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Szép darab . Azért annak már veszélyes a kimenőfeszültsége.
(#) deadlyroberta válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Khmm nem nézted meg a quad 405 ömet
(#) havranarpi válasza kadarist hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Köszi a segítséget ,de a djvu formátumot nem viszi a gépem
(#) szamóca válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Én nem erőltetem, de itt is fenn van a teljes leírása.
Egyébként bármilyen darlingtonos végbe berakhatod, aminek a paraméterei nem lépik túl a megengedett határadatokat.

Így kép alapján ránézésre lehet annyi, de csak terhelve fog kiderülni hogy mennyire bírja a kraftot.
Hallás alapján valóban nem lehet teljesítményt "mérni"

Igen tudom, de sajna nekem nincsenek ilyen berendezéseim. De ha 2*200Wattot letud adni nekem 8 ohmra az már bőven elég.
(#) kadarist válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Tölts le egy djvu néző plugint. Még több link: Bővebben: Link
(#) peter1995 válasza matyusz hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Már mértem de minden jó.A tranyó nem tárlatos a kondik s e mutatnak rosszat és a diófák is jók.
Esetleg ha ott van zárlat amit táplál attól füstölhet ez a rész?Csa a kérdés hogy mit táplál...
(#) zseti72 hozzászólása Máj 29, 2011 /

Hello,van egy Jbl gt5-650 c 50 w rms,150 max és egy Kicx stc 6,2 80 w rms 160 max teljesítménnyel.A kérdésem az,hogy milyen erősítő lenne alkalmas a hajtására?Lenne lehetőségem egy Mac Audio mpx 4000 vagy egy jbl gto 4060 kedvezményes vásárlására,de nem tudom melyiket vegyem.Sok rosszat mondanak a Mac-ről állítólag a teljesítmény töredékét tudja ténylegesen.A Jbl 340w max a Mac 1000 w max azért ez jól hangzik.Help!!!
Köszönettel,Zseti72
(#) deadlyroberta hozzászólása Máj 29, 2011 /

Ez csak elméleti kérdés. Nagyon gondolkoztam azon hogy ugyan lehetne-e készíteni olyan a-b osztályos erősítőt hogy 35 watt a osztályba és b osztályba osztályba meg 100 wattos kb. Kapcsolóval lehet átkapcsolni és csak ennyi, és egy erősítőfokről van szó.Küldök példát: http://www.zeneszmagazin.hu/?q=hir/tartalom/966 de ahogy nézem itt trióda módban van ez a funkció... Ezt viszont tranzisztorosban is kivitelezni lehet? Ez a kérdésem.

- A legtöbb pentódát/tetródát lehet trióda kapcsolásban is használni, néhány hangszererősítőnél átkapcsolhatóra van megcsinálva. Ennek csak stúdióban lehet valamicske előnye, ha kisebb hangerőn is kihajtott hangot akar a zenész.
- Tranzisztorral nem lehet sem pentódás, sem triódás kapcsolást csinálni
- 10W fölött nagyon nem érdemes tiszta A osztályú erősítőt építeni, a 35W megemlítése A osztályban pedig komolytalan gondolat. A 100W AB az oké.

A 2x200W/8 Ohm -ot két 7294 híd is tudta volna kb féláron és ahhoz elegendő lett volna egy 500VA - 2×30V AC toroid.
(#) deadlyroberta válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Igen de a Doz is 20 wattos vagy akkor vele próbálkozzak? nem pentódára gondoltam meg triódára gondoltam de akkor sehogy.

Szerintem nem érdemes, de lesz biztosan aki mást mond...
Egy 20W-os A osztályú cuccot jóra megcsinálni nem kis dolog. Akkora táp kell hozzá, ami már egy 200-as végfokhoz is jó lenne, a hűtését meg hadd ne említsem.
Milyen célra akarsz erősítőt építeni? Hangszerhez?
Következő: »»   827 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem