Fórum témák
» Több friss téma |
A koax kábellel én nem szenvednék, az inkább arra jó, hogy a tetőn kívülre elhelyezett antennától bevezesse a jelet a tető alatt levő cuccig, de minél rövidebb szakaszon.
Üdv.
Jelenleg egy 0dB-es antennával fogom a wifi jelét, de elég rosszul jön, ha lecserélném egy 4dB-es antennára akkor mennyivel fogná jobban a jelet? Illetve valahogy számolható ez? Ap=10*lgPx el esetleg?
Irányított antenna kellene (ami persze eleve nagyobb dB adattal is rendelkezik).
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy meg szeretném osztani a T-Home-os ADSL internetemet WiFin keresztül Olyan megoldás kellene, ami a számítógépemtől független, tehát folyamatosan szórja a netet wifin. Ugyebár a netem felhasználó nevet és jelszót kér a csatlakozáshoz. Meg lehetne oldani valamilyen eszközzel, ami wifi és adsl modem egyben? Úgy képzelem el hogy a WiFi routerben be lehessen állítani a felh. nevet/jelszót és amikor bekapcsolom automatikusan kapcsolódjon az internetre :yes: Ez megoldható lenne? Nem vagyok otthon a Wifi világában, pontos Router típusokat kérnék tőletek amikkel ez kivitelezhető lenne. Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv W
Üdv!
Az elképzelésednek tökéletesen megfelel BÁREMLYIK wifi-s router, automatikus kapcsolódás ADSL(PPPOE)-re mindegyikben benne van. Már csak azt kell eldöntened, mennyit szánsz rá, milyen minőségre, megbízhatóságra, extra dolgokra van szükséged. Én a TP-LINK routereket ajánlom, ár/értékben nagyon jók, 5 év garanciával.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, max 5-7ezer Ft-ot szeretnék rákölteni, mert nem nagy távolságra kellene osztani a netet, csak hogy a teraszról tudjak netezni
Találtam egy ilyen http://szamitastechnika.vatera.hu/halozati_eszkoz/router/tp_link_tl...2.html csak az nem tiszta hogy ezt az ADSL modemem "után" kell elhelyezni? Vagy simán a DSL vonalat kell bedugni és kész?
Nagyon jó, nekem is ilyen van, csak az első verziója, a csinosítás előtt. Soha nem volt még gond vele, stabil.
Az ADSL modemből jövő "internet" kábelt kell dugni a router WAN portjába. Lesz 4db Ethernet aljzatod a vezetékes kapcsolathoz és persze wifi is. A menüjében be kell állítani a PPPOE típusú kapcsolatot és user, pass, aztán mehet...persze a wifire nem árt titkosítást rakni, WPA2-t... Ne vaterán vegyél használtat, alacsony a boltban is az ára. Ha linket szúrsz be, ahhoz használd a LINK gombot... Üdv Inhouse
Használtam a link gombot, legalább 4* szerkesztettem, de nem akarta az igazságot
Már meg is rendeltem, a Vaterán kemény 200Ft-al lett volna olcsóbb mint amelyik webshopból vásároltam! Nagyon szépen köszönöm a segítséget
Idézet: „Már meg is rendeltem, a Vaterán kemény 200Ft-al lett volna olcsóbb mint amelyik webshopból vásároltam! ” Ezért írtam... Üdv Inhouse
Sziasztok nekem TP-LINK TL-WR740N routerem van szerintem ez is jó cucc, eddig semmi bajom nem volt vele, az ára is egész jó, 5200Ft.
Annyit viszont hozzátennék, ez nem kimondottan a Wifi routerekre vonatkozik hanem bármelyik másiknál is előfordulhat hogy a MAC-ot klónozni kell.Ezzel engem nagyon megszivatott, de nem vagyok egyébként sem számítógépguru, lehet másoknak egyértelmű a dolog.
Igen, ez kábelmodemnél is szokott kelleni.
A modem megjegyzi a gép MAC Address-ét és csak azzal működik. Vagy áramtalanítani kell egy időre, vagy kérni az ÜF-ot, hogy üsse ki és így az új eszközt jegyzi meg, vagy valóban lehet klónozni a routerrel. Nem akartam minden poént lelőni, fogunk még foglalkozni az üggyel, mert minden kezdet nehéz... Üdv Inhouse
Sziasztok!
Van egy D-Link Air DWL-510 Wireless PCI adapterem.Nem tudok vele csatlakozni a netre. Kiválasztom a vezetéknélküli hálózatot, és csatlakozok. Nem kéri a jelszót, mert mikor beírtam először, akkor egy nagyon hasonló nevű hálózatot választottam ki. Szóval elnéztem. Így most nem tudok felmenni netre. Nem értek a WIFI beállításhoz, segítséget kérek. Köszi. hegusp
Sziasztok!
Ha veszek egy ilyen bluetootht akkor azzal tudnám fogni a wifit? (pontosabban az internetet a wifin)
Nem. Neked ilyesmi kell: Bővebben: Link
Köszönöm
Nincs mit. Van belőle kicsi is:Bővebben: Link
Attól, hogy ugyanabban a frekvencia sávban működnek, nem jelenti azt, hogy csereszabatosak, a különböző protokollok, és modulációs rendszerük miatt. De azért tudják zavarni egymás működését
Még azt szeretném kérdezni,hogy hogyan lehet fileokat egyik gépről a másikra átvinni wifin keresztül?
Gondolom van egy WLAN routered, amivel az internetet is megosztod. Minden gép, ami erre a ruterre csatlakozik akár WIFI vel, akár LAN -on keresztül, hálózatba köthető. Ehhez kell futtadnod minden gépen a helyi hálózat kialakítása varázslót, (ha pl XP -d van) és el kell végezni minden gépen egy hálózati beállítást, de a varázslóból majd látod. Ha már a gépek látják egymást, akkor azokat a fájlokat amiket látni akarsz, meg kell osztanod.
Köszönöm,sikerült.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy meglévő itthoni hálózathoz miért nem tudom az újonnan vásárolt windows 7 oprendszeres gépemet csatlakoztatni?? Hiába nézem az elérhető kapcsolatok közt nem jelenik meg A segítséget előre is köszi
Sok mindent nem írtál, de esetleg nézd meg, hogy a wifi be van-e kapcsolva, addig nem lesz semmi... Vagy van a laptopon (ha az van neked) egy külön gomb erre, vagy programból kell. Az a divat, hogy minden újraindulás után újra be kell kapcsolni.
Nézd meg az eszközkezelőben, hogy a wlan driver jól van-e felrakva... Gondolom a routered wifis és a wifi engedélyezve van benne... Üdv Inhouse
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok, ezért előre bocsánatot kérek, hogyha hülyeség(ek)et kérdezek, vagy mondok. Van otthon egy wifi routerem, ami ha jól tudom 2,4 Ghz-en sugározz. 13 csatorna közül lehet váltani. De már minden csatornán a közelben van legalább 1, de inkább 2-3 router, ezért túl nagy az interferencia. Nem tudom már más csatornára tenni a routerem. Ebből a problémából adódóan más frekvenciára szeretném hangolni, ha lehet, de akkor gondolom a Wifi adaptereket is át kell állítani valahogy, hogy tudjak csatlakozni a routerhez. Válaszokat előre is köszönöm!
Jó lenne beszerezned (internetről Yahoo widgets) egy WIFI monitort, amiből láthatnád, hogy melyik csatornán hányan vannak, és mekkora térerőt keltenek a vételi helyen. Az nem baj, ha sokan vannak, de lehetőleg ne arra a csatornára állj, ami a legközelebb van. Ha találsz olyan csatornát amin a zavaró jeled a tiédnél 18 - 20 dB -el kisebb, azt már nyugodtan használhatod. Amúgy másik lehetőséged ha 802.11n routert használsz, de ahhoz a számítógéped WIFI kártyájának is tudni kell ugyanezt a szabványt.
Idézet: „amiből láthatnád, hogy melyik csatornán hányan vannak” Már megnéztem: Idézet: „De már minden csatornán a közelben van legalább 1, de inkább 2-3 router” Régen a 3-as csatornát használtam, de mostmár lelassult, amióta valaki odatett egy router-t. Egyébként azért is fontos, mert elég nagy távolságra kéne (kb. 500-600 m-re).
No igen. Ez a sáv nem arra való. Viszont ha erősen irányított antennát használsz, akkor azért lehet találni olyan helyet, ahol működik. De biztosíték, az nincsen.
Idézet: „Ez a sáv nem arra való” Akkor milyen sávra lehet tenni?
Pl. 3.5 GHz, vagy bármelyik mikrohullámú ök. való sáv, de ahhoz engedély kell
És arra át lehet hangolni?
Azért is tettem fel a kérdést, mert arra is kiváncsi vagyok, hogy melyik sáv nincs használva, mert nem akarok szolgáltatásokat zavarni vele.
Nem, az másik végberendezés, és az árfekvése is más.
Olyan meg nincs hogy másik sáv, ami viszont nincs használva. Az emlitett frekvenciákon frekvencia gazdálkodás folyik, ami garantálja a frekvencia zavarmentes használatát, megfelelő díj ellenében. |
Bejelentkezés
Hirdetés |