Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   166 / 1272
(#) gubík gábor válasza Mírr-Múrr hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
szia bármelyik hangszórót köthetem bárhová de nincsenek itt az eredeti hangszórók csak egyszerű hangszórókkal kisérleteztem amik működnek de szerintem az nemgond. énis végfok zárlatra gondoltam és a védelem kidobja ay egész végfokot utánajárok köszi
(#) zombee válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Még nem tudtam megnézni a sortáp meglétét.
Forrasztások rendben. Egy kondi gyanús volt tápegység körül, de csere után se lett jó.

Melyik ponton kell 150V-ot mérnem? Sorkimenő körül? A B+ lesz az?
Még nem vagyok annyira jártas TV szerelésben.
Jövő hétvégére beszerzek egy oszcilloszkópot, de otthon nincs netem. Mely pontokat érdemes kimérni?
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Köszi az infót,és a rajzot is.Szkóppal mértük az 5V-ot,és az infra után is munka közben,és a táp egyenletes.Attól félek,hogy a rendszer procija lesz a ludas a végén.De a kristályt kicserélem egy újra első nekifutásban.
(#) kadarist válasza zombee hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
A rajzot le tudtad tölteni az általam megadott helyről? Nos, az smps.pdf-ben van a tápegység rajza, a deflection-ban pedig az eltérítés-nagyfesz. A rajzokon szerepelnek a feszültségértékek is. Ezeket méregesd meg. Először kezdd az smps rajz szerint készenlétben és bekapcsolt állapotban is.
Olyan szokott lenni, hogy megszakadnak áramkorlátozó ellenállások a B+ (150V) körében, a +33V körében és így tovább. De persze lehet zárlat is.
Ha nincs meg minden, a vezérő által ellenőrzött tápfesz, akkor nem kísérli meg az indítást, hanem villogtatja az előlapi LED-et.
A BU808 vezérlési oldala is lehet defektes. Meghajtó tranzisztor, annak tápja, csatoló elkó, stb.
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
A hűtő sprét még próbáld ki, ha van rá módod.
(#) Mírr-Múrr válasza gubík gábor hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Szia! Nekem most döglött be egy 72cm-s trinitron mert zárlatos lett az "R" a képcsőben. nem tudom mit tegyek vele mert a TV amúgy nagyon sokat tud, és jó volt a képe mig nem ment el a képcső 13 év után.
(#) kadarist válasza Mírr-Múrr hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Mi az, hogy zárlatos lett az "R"?
(#) gubík gábor válasza Mírr-Múrr hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
és hogyan kezdődött? nálam van egy kicsi hiba a képben. a jobb szélén úgy középtájt egy zöld foltocska van mitől lehet?
(#) kadarist válasza gubík gábor hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Szia!

Az egy színtisztasági hiba lesz. Ha másként nem, egy apró mágnessel ki lehet szedni belőle. Persze ha a lemágnesezés egyébként jól működik a készülékben.
(#) zombee válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Még nem adtál semmilyen rajzot.
Körbenéztem pár száz hozzászólással korábbra, valaki megosztott egy "ak30-a4_deflection.pdf" és egy"ak30-a4_smps.pdf" fájlt. Ők lesznek azok?
Továbbra is Vestel CTV 5131, Samsung képcsővel szerelve.

A sorkimenő tranzisztor BU2508DF, BU808-at nem látok.
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
ezt a mágnesezést nem próbáltam még. mi a módja?
(#) Mírr-Múrr válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Felfűtöttem kicsit mert megjelentek a visszafutási csíkok és kicsit be is züldült. Pár hétig ment rendesen de akkor elkezdte 5-10 perc után játszani az itt a piros, hol a pirost.Szóval katód zárlat. Üdv:MM
(#) Mírr-Múrr válasza gubík gábor hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Pillanat forrasztó páka bekapcsolt állapotában a képernyő előtt elhúzod mintha sűrű szinusz lenne a szkópcsőn (10-15 színusz). Először tiz centi távolságból, ellenőrizd majd ha nem jó akkor közelebbről kb 7cm-ről, ellenőrizd majd ha kell még akkor 5 cm-ről. Ha 2 cm-ről sem lessz jó a statikus állapot akkor meg kell vizsgálni az automatikus lemágnesező rendszert. ( állandó mágnes nem jó,váltakozó mágneses térnek kell lenni.) Mindíg legalább tiz centivel kezd a képcső szélétől kintebb és vidd túl alúl-felül oldalt mintha annyival nagyobb kenne a képcső. Bekapcsolva messzire eltávolítva kapcsold be és ki a pákát. Várom az eredményt. MM
(#) kadarist válasza zombee hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Bocs, a múltkor egy másik sasszi rajzát linkeltem be. Ez a jó:Bővebben: Link A többi, amit írtam az igaz.
(#) kadarist válasza gubík gábor hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Egy apró ferritmágnest (ff képcső eltérítőről) helyezel a képcső oldalára vagy a műanyag kávára, egy alkalmas helyre. Bejátszod úgy a mágnest, hogy kiszedje az elszíneződést, és utána szilóval vagy melegragasztóval rögzíted a megfelelő helyzetbe. Van, hogy semmilyen külső, vagy belső lemágnesezés nem segít. Ha a résmaszk elmozdult, akkor csak a mágnes segít.
(#) bihari laci hozzászólása Nov 17, 2009 /
 
szia ,kadarist van egy audioton tv 5102 tv a tap,g2 kondi csere volt forasztas jo, de a kepernyo 5 sec utan el sotetul nem tok vele mit csinalni estleg sor trafot cerejek vagy tantal konditvan otleted ,volt ilyen problemad kosz a segitcseget.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Amíg működik, addig van kép? Az 5 másogpercet honnan értsem? A kép megjövetele után 5 sec?
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
igen bekapcsolas utan es szepen el sotetul a sassigo1-a819a-00-rev-2.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
a g2-tot nem tudom huzni mert becsikozodik nem birja de soteten is megyen rendesen.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
a kep ernyon a vol,prog, szamlalomegjelenites ,zolden az latcik.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Akkor inkább 5 perc múlva sötétedik el, nem? 5 másodperc alatt éppencsak megjön a fény a tévéken. A fűtés jó? Kicsit emeld meg a fűtőáramot a soros áramkorlátozó rövidrezárásával. Tápfeszek stabilak? A video végfokok vezérlésének egyenszintje nem mászik el? G1 feszültség változik?
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
a video vegfok tranzisztor fesz a kolektoron azt hiszem hogy 185v van mind a3 -man,ha ere gondoltal,es hogyan mered a g1 feszt?.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
A rajz alapján megkeresed a képcső első rácsát (G1), és ott mérsz feszültséget. Egy ellenállással szokták testre húzni, de az is lehet, hogy rögtön testen van. A második rács a G2.
AV-bemenetről próbáltad? Mert ha az OSD jó a képernyőn, akkor a videojellel történik valami útközben.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
koszi eddig is a segitcseget holnap meg dumalunk most megyek mert holnap munka koran kolunk szia.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Az AV-t majd nézd meg!
(#) gubík gábor válasza Mírr-Múrr hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
kiforrasztottam a jobb oldali hang végfokot aztán visszaraktam hutoborda nélkul. most ugy csinál hogy egy ideig jol megy aztan lassan átmegy súgásba a bal odal hibátlan. végfok probléma lesz ? vagy esetleg valamelyik elektrolit?
(#) Balaka hozzászólása Nov 17, 2009 /
 
Hali
Van egy kis problémám Alien tv-vel ( 11AK30A4). A sorvégtranyó nagyon melegszik, kb 20perc működés után elszáll. a C826-os 47m 160V kondi cserélve lett, mert kiesett a helyéről. Mi lehet még a probléma? légyszi segítsetek??
(#) Muzulman hozzászólása Nov 18, 2009 /
 
Sziasztok,

kb 1 hete irtam le egy tv mukodeset, probaltuk megoldani. Tudnatok segiteni? Leirom még egyszer a problémát. Macom TV pt-92-es chassis-al. Bekapcsolás után pár másodpercig van kép majd a képernyő sötét lesz. Kondikat cseréltem. Screen potit csavargatva előjön a kép de amint egy picit elmozditom a potit elmegy a kép. Többszöri csavargatás után a kép nem jött elő. Ekkor erősebben rányomtam a csavarhuzót és előjött a kép. Igy menettem a tv-t kb 15 percig volt kép. Összeraktam, bekapcsoltam, kép előjött, pár másodperc múlva kép elment. Rendeltem sorkimenő trafót, megérkezett. Mielőtt szétszedem a tv-t gondoltam bekapcsolom. Azóta működik megint. Valami ötletetek, tapasztalatotok nincs-e véletlenül? Ha már megvan a sorkimenő cseréljem ki mindenképp?
(#) ha8fz hozzászólása Nov 18, 2009 /
 
Tisztelt Barátaim!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy SAMSUNG TV készülékem CK5079T5X typusu rajzom van korábban kaptam segítséget amitt itt szeretnék köszönni.Sajnos nem volt időm foglalkozni vele.
A jelenség a következő hang van ,kép is van de képi információt nem tartalmaz,hasonlóan a valamikori fekete fehér TV hez kivilágosodik.Kérlek beneteket aki tudna segíten miként és merre induljak el a hiba keresésben.

Tisztelettel ha8fz
(#) Mírr-Múrr válasza gubík gábor hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Szia! Táp nem lehet mert egy TV-ben nem csinálnak külön tápot a jobb és baloldalnak. Tuti, hogy a végfok IC lett túlhajtódva, melegszik és elfárad, lefekszik pihenni.Cseréld ki! De vigyázz a nyákon ne maradjon semmi átfolyás. De gondold át a vétel előtt, egy TDA2003 vagy esetleg egy 2030-s modul sokkal olcsóbb lehet. Szia: MM
Következő: »»   166 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem