Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A táp akkor ezek szerint már jó.A segédrács fesz nem tudom menyiben befolyásolja a cső élettartamát.Szerintem csak nagyon extrém eltérések estén volna rá hatása,de ez az állapot nem a nézhető beállítás lenne.A TXT panel külön kap tápot,ezt egy 5V-os stab oldja meg a TXT panel fölött.Azt mérd ki,hogy jó-e.Ha átkapcsolod textre,elsötétül a kép,vagy át sem kapcsolt?
István
Megoldottam a táp problémáját. Most már tökéletesen működik. Viszont ez a sortápfeszültség nem OK.
A panelra 125V van írva. Ha tekergetem a primer oldalon lévő potit ,akkor 310 - 320 V os tartományban lehet állítani. Közben változik a kép is. Most úgy állítottam be hogy a lehető legjobb legyen a kép. Mennyire fontos ez a sortápfeszültség?
A sortápfeszültséget a szekunder oldalon mérd. A negatív mérőzsinór a tuner (antennacsatlakozás) fémházán legyen (test) a pozitív pedig a mérendő ponton. Így mekkora a feszültség?
Így 30V ot mértem. Készenlétben. Ha be van kapcsolva 0V ot. Valamit lehet rosszul csinálok. De ilyen furcsa zizegő hangot ad a táp ,ha be van kapcsolva. Úgy hangzik mint ami rossz.
Szia Szupermen, ez jó vicc volt.
Ugye hülyítesz minket.
Tényleg ezt mértem. Gondolom rossz helyen mérek...
Sziasztok! Van egy Panasonic TX-29AD30C típusú tv-m, ami kb 2 hete azt csinálja, hogy ha nincs bekapcsolva 2-3 órán keresztül, és bekapcsolom, akkor a kép "szétfolyik", elcsúsznak a sorok, (de csak vízszintesen) és eközben sercegést lehet hallani, 2 perc után megszűnik ez a jelenség, és tökéletes a kép! A sercegés nem a hangszórókból jön, ez biztos. Ha kihúzom, majd 20 perc múlva vissza, akkor nem csinálja ezt. Gondolom valami köze lehet annak, hogy bemelegedett. Belenéztem, nem is poros volt poros, de kiporszívóztam, a jelenség nem szűnt meg. Mi lehet a probléma?
Szia!
Cseréld ki a sortápfeszültség pufferkondenzátorait.
Azokra a 160V-os kondikra gondolsz, igaz? (ami a sorkimenő tápágában van.)
Szerezd meg a tévé típusát és utána folytatjuk.
A tápfeszültséget megmértem, 5V helyett 4,95V-ot mértem, gondolom ez nem okozhat gondot. Ha rákapcsolok a teletextre, akkor nem sötétedik el a kép, de csatornát váltani nem lehet, tehát a kezelőegység átkapcsol. Előfordult az is, hogy rajta volt, és egyszer csak nem lehetett kezelni, sem visszakapcsolni TV-kép re. Lehet, hogy megváltozott egy ellenállás, esetleg rossz egy IC?
Sziasztok!
Van egy Recor típusú tv m, és folyamatosan sípol, teszek fel egy videót is sürgetni nem akarok senkit, csak édesanyám sokszor beteg és szeretném mihamarabb kideríteni hogy mit cseréljek ki! az a sípolás amit a videón is hallani fogtok folyamatos! várom válaszotokat üdv: Szalkagyuri
Sziasztok! Érdekes kérdés lesz, de van egy Thomson 21DM182 CRT TV-m amin a hang beállítás alapból furcsa, mert nem lehet rendesen beállítani, hol túl mély, hol nem hallok semmit, de a lényeg, hogy recseg a hang, ez még nem is lenne meglepő, viszont csak és kizárólag az RTL-en ott is reklám közben általában egy reklám végén 3 szor. Láttam más is jelezte a problémát, ezek szerint nem csak én vagyok ebben a cipőben. Remélem tud valaki segíteni.
Szia!
Sorvégtranzisztor jó? Nincs zárlat a tápegységen?
Szia.
A készülék alaplap száma ITC008 A vétel rendszerén próbálj állítani. Állítási mód (ITC008 - Ajustes modo serviço) : http://www.electronica-pt.com/index.php/component/option,com_remosi...,1845/
Sziasztok, talán még nem szállt el.
Ilyen hangot akkor is ad, ha "megfutott" a táp, és túlfeszültséggel üzemel. Primer tápban a 2db 47µF 50V-os elkót cseréld ki. (primer táp felépítése hasonló mint az első Orion szines TV-ké)
Ezt a tápot ismerem, de azért nem annyira egyértelmű a helyzet, mert ennél terhelés nélkül is üzemelhet a tápegység (készenlét), az Orion táp meg megöli magát ha üresen járatod.
Ja, hobbimotoros. Valóban ez a Japán táp kinyírja idővel a primer elkóit és akkor tényleg vagy megfut vagy nem indul. Gyakran megszakad a két indító ellenállás is. Bővebben: Link
Sziasztok!
Van egy LG 42 pq 2000-es plazma tv-m garancia idő alatt volt táphibára javítva. Most garancia leteltével a TV azt produkálja hogy: Bekapcsolásnál a táp letilt villog rajta a kék led majd ő ismét töbször probálkozik míg egyszer bekapcsol. Ha bekapcsol a tv a képen Zajosodás látszik ha tul sok a fehér szin átfordul pirosba.ill mint egy szellemkép memorizálja az elötte lévő képet. ha viszont van egy fehér szin nélküli kép a kép tökéletes. Z ill Y bordok cserélve lettek ill a táp és a control bord is . Valaki tud tanácsot adni?
Megtisztítottam a kezelőegységben található, foglalatban levő IC-k lábait, és a hiba megoldódott. Most már az egész készülék rendesen működik, az olimpiára elkészültem vele.
Hello:vanegy samsung sikképernyös Tv jelenség hogy kibekapcsol,milehet a baj.Elöre is köszönöm.
Üdv mindenkinek...!Napokban kaptam egy THOMSON tv de sajna a kezelési kézi könyve már nem volt meg. Ha tudna segiteni valiki ! Nagyon meg köszöném . Tipusa : Thomson 32 WF 400G (100 hz iM) Üdv mindenkinek és kellemes hétvégét !
helló
Kellene a tv pontos tipusa, de elsőre szedd ki a microkapcsolókat, vagy ha szallagkábeles csak húzd le *(k)
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy HARWA LC-27M6S tv-m és meghalt benne a tápegység! Nem tudja valaki, hogy honnan tudnék szerezni bele egyet? Ha esetleg segítség képet tudok a tápegységről mellékelni!
Szia!
Több webbolt is árul ilyet, de a javíttatást vagy javítást teljesen elvetetted? |
Bejelentkezés
Hirdetés |