Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Az egy 100 kohm-oa ellenállás, de biztosan nem attól nem indul a készüléked. A sortranzisztor kollektorán van feszültség? Vagy egyáltalán méricskéltél már a szekunder oldalon?
Szia!
Még szép, hogy nem indul a készülék sortranzisztor nélkül. Cseréld ki, de előtte ellenőrizd kapacitásméréssel a tranzisztor melletti kondenzátorokat.
A kondikat néztem jónak tünnek.
A tranzisztor helyet S2000AF-et tettem bele mert ilyen volt ithon +dioda. De semmi. Kapcsolgattam és egyszer beindult megvolt a nagyfesz meg a képcső fűtés is.
Nem nem csinál semmit .
csak egyszer bekapcsolt de nem láttam a képernyőt mert le volt fordítva.
A sortranzisztor kollektor-emittere között van feszültség? Forrasztások jók?
Na tehát a sortápfeszültség megvan, de mégsem indul a készülék. Eredetileg is diódás sortranzisztor volt benne?
Szia.És ez így normális dolog vagy nem szabad ennyire melegnek lennie az ellenálásnak
Szia. Igazából csak a primer oldalon méregettem, illetve a szekunder oldalon is. A szek. oldalon nem kap semmi tápot semmi. (már amit mértem: az 5v és a 12v-os stab ic-k sem kapnak semmi feszültséget). A BU508A tranzisztort is kimértem -sőt újra is cseréltem, de ugyanaz a probléma. Ha bekapcsolom, háromszor kattan (mintha elindulna) de azután semmi. Előtte volt ilyen gondja, hogy pár be-ki kapcsolás után elindult és maradhatott készenlétben, csak áramszünetnek nem volt szabad lenni, mert "gimnasztikázni" kellett megint, hogy elinduljon. Ez az elvetemült ellenállás meg rendesen elszürkült, tehát erre gondoltam -biztos, hogy ez is baj lehet (kimértem, teljesen szakadt). Az a problémám, hogy nem vagyok eléggé járatos a kapcsoló üzemű tápok terén, na meg a műszerezettségem is minimális!
Azért köszi, megpróbálom azt az ellenállást beszerezni és talán, csak valamikor és csak nekem, talán beindul Ha van még ötleted, szívesen fogadom. Köszi!
Heló.
Eredetileg BU2508DF volt benne.
Vedd ki a külön beépített diódát (nem tudom milyen) és úgy próbáld indítani.
Cseréld ki a primer oldali kis elektrolitkondenzátorokat, mert ezek kiszáradása okozhat indítási hibát.
Heló.
Kipróbáltam dióda nélkül de semmi.
A sorvezérlés oldalán kellene szétnézni, de szerintem valami banális hiba lesz a háttérben. Forrasztáshiba vagy valami hasonló.
Nem tudom merre kellene keresgélnem.
Rajzod nincs véletlenül hozzá? A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
Mellékelem a szervizdokumentumot.
Köszönöm.
Ezt a rajzot én is megleltem ,de nem egyezik a panellel.
Mi a különbség? Nézd meg ezt a rajzot.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
A táprész sem egyezik és a pozicioszámok sem.
A BU meghajtó a rajzon FET a valóságban talán tranzisztor C618 a neve.ok sem.
Szia! Azt már kicseréltem kétszer is (újakra 220mF/400V) így már ott van 320 volt. Mellékelek három fotót (igaz elég ramaty minőségű. Elég régi a gépem is hiába akartam én makróval is, de végülis ezek sikerültek a legjobban ) Az lenne az ellenállás, ami a panelről hiányzik! Na meg az alkatrész külön. Még egy bajom van, éspedig az, hogy a készülék egy másik lakótömbben van és rohangálok oda-vissza, ugyanis ide a harmadikra nem cipelem fel, nem is beszélek arról, hogy el sem férnénk már tőle ebben a hatalmas 58 négyzetméteren. De ez már mellékes.
Akkor nem lehet más, mint ez. A sorvégfok a "zasil,odhyl_03" nevű kép.
Van egy rajzom. Nézzél bele. Itt az R508 a C508-al, a hálózati pufferrel van párhuzamosan.
Ebben az esetben erőből kell javítani, az általános tapasztalatokat felhasználva, vagy keresgélni a neten a típussal kapcsolatos hibák megoldása után.
Erre már rájöttem én is ma. Egyébként ugyanez a rajzom van meg nekem is. Csak nem tudok rájönni, hogy minek oda egy 100 kilós 2W-os ellenállás (fűteni?) Na mindegy, ha ettől még menni kellene a készüléknek, akkor viszont fogalmam sincs, hogy miért nem akarja azt, amit a gazdája, meg én?! Legfeljebb ki lesz kukázva a p*csába, mert már unom a rohangálást emeletről - emeletre. Holnap azért még kipróbálok valamit, ha úgysem megy, akkor rásegítek és repülni biztosan fog !
Nem tudom merre kellene keresgélnem.
A sormeghajtás honnan jön? Idézet: „A BU meghajtó a rajzon FET a valóságban talán tranzisztor C618 a neve” Már egyszer megtaláltad a sormeghajtást. Ez a sormeghajtó tranzisztor kap tápfeszültséget? |
Bejelentkezés
Hirdetés |