Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   780 / 1273
(#) agressiv válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Csak annyi, hogy LG még nem jött. Egy cimborám fél éve vett, valami őrült nagy LG TV-t, miután lebeszéltem a samsungról ( ) és elégedett vele. Inkább monitorokkal foglalkozom..
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) soos csaba válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Értem, ha nem jött hozzád még LG-tévé akkor azt jelenti hogy azok nem romlanának olyan sűrűen el mint a SAMSUNG-ok?. Lehet jobbak is mint a SAMSUNGOK. Én dolgoztam SAMSUNG gyárba ahol tévéket szereltünk össze de nem gondoltam volna hogy ennyire nem birják a strapát!
(#) agressiv válasza 1984white hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Én úgy mértem multiméterrel, hogy a látszólag rövidzárt mutató résznek az induktivitását is megmértem és ki is bújt a szög a zsákból, mert az sem volt neki..
(#) 1984white válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Szerintem ez a tv volt már szétszedve fénycsőcsere miatt és ha a fénypolarizáló lapokat összefogdossák vagy valamilyen szennyeződés kerül rá, akkor az is tud ilyet csinálni. Ha ez zavar akkor ne vedd meg. Ja és ez egy 32" lcd tv.
(#) 1984white válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Ha veszel lcd-t samsung vagy lg-k elég jók, bár ezek is jobbak voltak régen. Ha használtat akarsz mindenképpen nézd meg mikor gyártották, ugyanis a panelt megvilágító fénycsövek eléggé öregednek és lehet ma még megy a tv-d 1 hónap múlva meg cserélheted a csövet. Drága és macerás ez a tv-knél és kb 3-4 év múlva jelentkezik használattól függően. Manapság mindenki spórol a gyártók közül, de ezek talán kevesebbet. Az általam javasolt típusok általában jól és olcsón javíthatók, persze van itt is kivétel.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) 1984white válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Köszi! tényleg rossz volt a trafó. Tegnap hoztam egy cserét (bontottat) és működik a mai napig a tv.
(#) soos csaba válasza 1984white hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Koszi az infót!
(#) BaráthLászló hozzászólása Márc 1, 2013 /
 
Segítséget kérnék! Samsung gyártmányú,UNIVERSUM FT-PT 8145-ös tipusu plazma tv melyen csak 220v-os táp ajzat, és egy LVDS 26 pin csatlakozás van,szeretném üzemeltetni egy PHILIPS külső Tunerrel amin csak scart csatlakozások vannak.Kábelt keresek ,vagy más működőkepés megoldást, jó tanácsot, kapcsolási rajzot .Előre is nagyon köszönöm a segítségeket !
(#) agressiv válasza 1984white hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
A samsungot nem venném egy kalap alá a többivel.....
(#) kadarist válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Osztom a véleményt!
(#) kérdező hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Sziasztok!
Lehet, hogy buta kérdés, de mennyi idő alatt ég be egy képcső?
Azért kérdezem, mert rádió-TV kiállítást rendezünk az iskolában, és egy, a gyűjteményhez tartozó Super Color (TS3301SP) pár napig menni fog. (Nem egész nap, de naponta kb. 4-5 óra, összesen a napokban max. 10 óra.) Egy Commodore 64-es számítógéppel megírt feliratot fog megjeleníteni, és nem szeretném, hogy bármennyire is megmaradjanak a képernyőn a karakterek.
Lehet, hogy beteszek egy olyan játékot, ahol állandóan mozognak a betűk, grafikák, és akkor nem lesz semmiféle beégés, bár nem biztos hogy találok ilyet. A fényerőt csak akkorára állítom, hogy éppen látható legyen.
Ha fennáll a beégés veszélye, akkor nem fogom járatni.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
(#) agressiv válasza kadarist hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
A modoktól kérdem, hogy miért csak másnak lehet véleménye?

kérdező

Levett fényerő mellett nem lesz gond. Amúgy aludtam már el annó fix nintendó kép mellett is és körülbelül 8 órán át volt rajta ugyanaz a kép és semmi sem maradt meg rajta.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
(#) jtibor hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Sziasztok, az lenne a kérdésem mi okozhatja ezt a bizonyos hibát. A TV tipusa Samsung 850HW-YB06. Viszonylag kezdö amatör vagyok, igy nem tudom megállapitani a hiba okát. Miután bekapcsolom kézzel vagy a távkapcsolóval, a kép párszor felvillan, a hang tökéletesen működik. Le nem kapcsol magától, csak ha lekapcsolom, nem forrósodik semmi. A panelon van ilyen hogy: VS VS GND VG GND Va jelölés. A lapon továbbá jelzi: output VS 215Vdc, Va 55Vdc, Vg 15Vdc. Ebből kiindulva bekapcsolás után a GND-VS lábon mérek 216 voltot, de pár másodperc után elkezd zuhanni és kb. 15 voltig esik és megáll. A kondikat átmértem, külön kiszedtem őket. Nem púposak a kondik OK. Ha szükség lenne rá vagy ha segit tudok küldeni fényképet a lapról, szerviz rajzot sajnos sehol nem találok. A mosfetek amik a transzformátort hajtják rendben vannak, ezeket is kiszedtem és átmértem. Elakadtam, kezdő amatőr lévén nem tudom merre is induljak el. A mosfeteket egy ucc25600-as hajtja ezt már kicséltem. Tanácsokat és a segitséget előre is köszönöm.
(#) NTAMAS hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Ide is beteszem, jobban pörög a topik.

Sziasztok!
Van egy LG LCD TV-m, aminek a képernyőjén egyik nap megjelent 2 vízszintes (nem kontrasztos) fekete csík, amik alatt, illetve fölött 1-1 halványabb fekete csík is van. Mindannyian lassan mozognak fentről lefelé. Először jelzavarra gondoltam (a szolgáltatást nem tudom leellenőrizni, mert a szomszédoknál nem tudom mi van, de az tuti, hogy a másik szobában levő képcsöves TV-n nincsenek csíkok.
Szívesen vennék néhány ötletet és segítséget ezzel kapcsolatban.
Köszönöm.
(#) agressiv válasza NTAMAS hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Elég egy helyre és az előbb válaszoltam.
(#) martin96 hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Sziasztok!
Van két rossz TV. Mindkettő képcsöves, az egyik Daewoo a másik Samsung. A samsungnak az a baja, hogy nem kapcsol be. Ha sokáig volt kihúzva és úgy dugom be majd kapcsolom be érdekes hangot ad ki. De semmi mást nem csinál. Még az előlapi LED sem világít. Amit néztem a pufferkondi az jó. A primernél lévő tranzisztor szintén jó. De ami van a nagyfeszültségű trafónál 3dd2499-es ott a B-E szinte zárlat van.
A Daewoonál a hang tűnt el egyik percről a másikra. Ami van benne TDA2006-os az elvileg jó.
(#) Qeeman válasza kadarist hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Szia.
A nagy fényerő a képcső túl nagy nyitó feszültsége miatt van,valószínűleg.A képcső vezérlőrács körében,zárlatos kondit kell keresni.A hang probléma a processzor IC körül lévő szakadt ellenállásból adódik,nem memorizálja be az IC a hangerőt.Valószínűleg az a része nem kap áramot.Ott nincsenek kondenzátorok mindez a drága IC védelmében van.Nehogy valamelyik zárlatos legyen,és tönkretegye azt.
(#) Qeeman válasza Qeeman hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Szia.
A Samsungnál a primer köri tranzisztor vezérlő IC-t vizsgáld meg(biztos az a rossz)vagy nem jut el a vezérlő jel a tranzisztorig.A nagyfeszültségű trafónál a tranzisztor szerintem jó.Ha működik is 0,7 voltnál nem lehet nagyobb feszültség a kettő között.A Daewoonál lehet hogy a Kf IC mondta fel a szolgálatot,nagyobb a valószínűsége annak hogy valami vezérlési probléma lépett fel(egy ellenállás szakadása,vagy ha van benne tranzisztor zárlata)miatt.
(#) Qeeman válasza martin96 hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Szia.
Leírásodból arra következtetek,se hang se kép.Lehet hogy kifeküdt a demodulátor IC,ami egyben Kf erősítő is.Persze lehet képcső hiba is,az nagyon ritkán fordul elő.
(#) kocici17 válasza kérdező hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
A kontrasztot vedd lágyabbra. és viszonylag normális fényerő.
(#) martin96 válasza Qeeman hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Az okozná azt is, hogy még az előlapi led sem világít?
A másiknál tv-nél mi lehet a baj, hogy nincs hang, ha az erősítő ic jó?
(#) gubík gábor hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Sziasztok a szomszédom ki akart dobni egy Sony KD-L32U2000 tipusú LCD tévét. Mondtam neki megnézném hátha menthető. Szóval a hibajelenség a következő: bedugom kigyullad a zöld LED, majd látszik , hogy kivillan a képernyő megvilágitása, majd rögtön utána pattan egyet a hangszóró aztán kigyullad a piros LED is aztán rövid szünet, majd még hármat villan megint rövid szünet, majd onnantól fogva négyszer villan kis szünetekkel. A szervizkönyv alapján a négy villanás PANEL ERROR-t takar de ezzel nem lettem okosabb. Guglin böngészve a képernyő megvilágitás panel biztositéka a ludas, viszont azok nincsenek megszakadva sem megnyúlva. Esetleg ha valaki már találkozott ilyen jelenséggel szivesen venném a tapasztalatait.
(#) melancus hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Sziasztok! van egy régi SONY KV-21M1K televízióm amin csíkos a kép, de van, hogy be se jön semmi csak hallani ahogy "próbálkozik". Egyáltalán nem értek hozzá, az lenne a kérdésem hogy olcsón megúszható a szerelés vagy inkább dobjam ki? Mi lehet a baja? Előre is köszönöm a hozzászólásokat!!!
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) agressiv válasza gubík gábor hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Azt mondtad villan egyet a háttérvilágítás, tehát nem lehet annak a biztosíték a hiba oka. A panel error a t-con panelre vonatkozik szerintem és a tünetekből ítélve valószínüleg agyhalott. Én átforrasztanám az IC-ket benne, hátha.

Az sem kizárt, hogy maga a kijelző döglött és rövidzárba ment, próbáld ki úgy, hogy lehúzod a kijelzőt (csak az LVDS kábelt), a világítás maradjon rajta.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) kocici17 válasza gubík gábor hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Kezd a tápegységgel. A 18/24v, -a 9p 1,2,3,4,5, láb a többi gnd;
12/15v, a 13p 1,2,3
33v a 13p 11
+5v a 6p 1,2,........ és ha ott rend van akkor a ph6001, és 6002 áramkörének ellenőrzése. Addig sehova tovább. És csak ez után a háttérvilágítás , és áramfigyelőjének ellenőrzése a következő, és nem fejest neki a t-con-nak. Arra ráérsz akkor ha a többi rendben van.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) gubík gábor válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
A 33 volt olyan 30 körüli , az 5 volt megvan, 18/24-et nem mérem 12/15 voltot sem. Ezeket valószinűleg tiltja a védelem
(#) kocici17 válasza gubík gábor hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Vagy zárlatos valamelyik kártyánál, pl: behalt védelmi zeener és ezért van zárlat a táp CN6005, és 6004-es csatlakozóján.
A táp paneljén van még a hang végfok, ezt célszerű lenne leállítani, az az a ps6301 es biztosítékot szedd ki a tápnál, és így az nem fog terhelni egyenlőre. És mehet a következő rpóba.Na most az az igazság, hogy iszonyatos sok mérési és ellenőrzési /Zeener diódák,stb/ és az a másik része, hogy ezt végig írogatni .....arra nem nagyon lesz időm. mert annyi idővel 4-5 készüléket ki tudok javítani, tehát az nem nagyon fog menni.
Töltsd le a :sony_kdl-26u2000_32u2000_40u2000_chassis_se-1_sm.pdf file-t, és abban minden benne van.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) gubík gábor válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Ebben tipusban a másik táp panel van de most lett egy kis gondom ugyanis lecsatlakoztattam a megvilágitás tápkábelét és sikeresen visszadugtam mialatt hálózat alatt volt a készülék. Most zárlatosak a MOSFET-ek,kiment az R6009-es meg a főbiztositék is. Rendelem az újakat. Tanulópénz
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) x555 hozzászólása Márc 4, 2013 /
 
Heló!

Van egy samsung le40c630k1w típusó tv-m aminek a kijelzője be van törve. Nem tudnátok segíteni ennek a beszerzésében?
(#) kocici17 válasza gubík gábor hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Csak figyelmesen, és óvatosan, mert drága tanulópénz tud lenni.
Következő: »»   780 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem