Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   779 / 1273
(#) Marcii hozzászólása Feb 25, 2013 /
 
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni, egy problémámmal kapcsolatban. Van egy Philips 14PV111/01 típusú tv-video kombinált készülékem, aminek már régebben elromlott az eredeti távirányítója. Csak olyan távirányítót tudtam hozzá szerezni, ami a TV funkciókat ellátja, de a videót illetve a menü irányítását nem teljesen.
Miközben legutóbb állítgattam a csatornákat a menüben (félig a távirányítóval, félig a tv-n lévő gombokkal) véletlenül bekapcsoltam a gyerekzárat a TV-n. Azóta a TV-n lévő gombokra semmit sem reagál, viszont a távirányítóval nem tudom a menüt teljesen kezelni.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen megoldás erre a problémámra? Esetleg van-e ennek a TV-nek egy kis memóriája amit, ha leszedek, akkor elfelejti a beállításokat vagy távirányító nélkül létezik-e valamilyen gomb-kombináció amit lenyomva fel lehetne oldani a gyerekzárat?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) peti333 hozzászólása Feb 26, 2013 /
 
Valószínűleg tárolja valahol a tv a beállításokat, ezzel kapcsolatban egy hozzáértő talán később kisegít. Én csak azt tudom tanácsolni, hogy szerezz be innen egy normális távirányítót, mert az "univerzális" távirányítók kutyát dobálni tökéletesek, illetve használható a burkolatuk műszerdobozként, de egyébként semmire sem jók.
(#) Leginus válasza Tomy007 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
Szia pedig kitudod tapasztalni alul még az automata keresés is elindul! Az 1-est beteszi 41 csatira-a 2-est mármint Tv2-öt azt 58-asra, és az Rtl - 24-es lesz!
Nálam mert csak 3 adó jön mert szobai antennám van kábelon biztos másképpen ossza ki ezeket stb! 1 év és lekapcsolják a földfelszini adást!
Alul mindent lehet állitani szint,conntrast,fényerö hang..
Ha a fenti samsungról beszélünk.
üdv remélem tudtam segiteni.
(#) Cobweb hozzászólása Feb 26, 2013 /
 
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. A problémám az LG42"-es tévémel a következő: egy hdmi közösítőn keresztül 3 eszköz volt a tv-hez csatlakoztatva. A következők: PS3, Samu DVD, ASUS lapi.
Minden szépen működött, a közösítő kiválogatta honnan jön a jel stb. A konzolt nem használtam 1-2 hétig. Gondoltam játszom kicsit, kapcsolom és nincs kép. Azt hittem behalt a PS. Kapcsolom a DVD-t ugyan az, nincs jel a tv-n. Egyedül a laptopról veszi a jelet. Probáltam már mindent, közösítőt kivettem, kábeleket cserélgettem, próbáltam másik ps-t, DVD-t. Csak a lapiról működik.
Valakinek van ötlete, mi lehet a gond?
Köszönöm!
(#) mineral válasza 1984white hozzászólására (») Feb 27, 2013 / 1
 
Multival nem biztos, hogy kitudod mérni. Itt egy fillérekből összerakható FBT teszter. FBT teszter
(#) lasii hozzászólása Feb 27, 2013 /
 
Sziasztok! Lenne egy ORION T2835 STX-SILVER TV-m és az a baja h nem jön be rajta a kép, bekapcsolás után fénylik meg látszódik h bekapcsolt de nem jön be kép, csak feketeség. Van amikor bejön de csak ilyen 1-2 óra után vagy akkor sem. Meg ha megütögetem akkor néha bejön és akkor akármeddig működik szal nincs olyan h viasszaáll abba a feketeségbe a kép. Szerintetek mi lehet a baja?? Üdv.
(#) 1984white válasza lasii hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Szerintem vagy táp (kondik) és vagy kontakt hiba is. Nézd át a tápot és a feszültségeket kezdésnek, és ha nincs meg a hiba akkor tüzetesen a forrasztásokat is!
(#) laca80 hozzászólása Feb 28, 2013 /
 
Sziasztok!!
Az lenne problémám, hogy a TV-m ( Panda) bekapcsolás után közvetlenül a képernyője elkezd rózsaszínben vibrálni egy pár percig. De azután abbahagyja a vibrálást, és normálisak lesznek a színek is. Nem tudom, hogy azzal van-e kapcsolatban, hogy nemrég cseréltem ki a koax kábelt, mert meg volt törve. De a fenti probléma a kábelcsere után egy héttel jelentkezett. Mi lehet a probléma? Lehet, hogy a képcső hibás?
(#) kadarist válasza laca80 hozzászólására (») Feb 28, 2013 / 1
 
Szia!
Azzal lehet kapcsolatban, hogy a kiszáradt pufferkondenzátor (ok) életre kelnek a melegedés hatására.
(#) laca80 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 28, 2013 / 1
 
Köszi!!
És az mit jelent ? Javítható?
Mert most már csak narancssárgás-rózsaszín volt a kép, és már nem is vált át, legalábbis eddig nem. Addig van egy másik TV-m, szóval csak érdekelne, hogyha javítható e akkor mennyibe kerülne.

Előre is köszönöm!
(#) jdani hozzászólása Feb 28, 2013 /
 
Helló. van egy TV, mi csak a biztositékját tudja kiütni, más célt (még) nem szolgál. Táp résznél megmértem dolgokat, minden jó volt. (Villámcsapás áldozata) Lehet rossz az az alaktrész, ami a képernyő körüli réz tekercs működésére szolgál? 3 Lába van, és ha akét szélő közti ellenállást mérek, 6Kohm körüli az érték, míg megmérek egy másik ilyen alaktrészt, aminek a két szélső lába közti érték 70Kohm. Lehet eza hibás, és zárlatolhatja a Tv-t, ami miatt szállnak el a biztosítékok?
(#) soos csaba hozzászólása Márc 1, 2013 /
 
Sziasztok, tegnap vettem használtan egy SAMSUNG LCD tévét, a tévé 3-éves csak, amit észre vettem rajta az hogy mikor egy sötétebb kép látszik, akkor a képernyőn olyan halványan látszó fekete csíkok látszanak, de nem széltől szélig a képernyőnek, hanem a képernyő közepe táján, ez a jelenség nem látható csak nagyon ritkán, mikor csak sötétebb kép jön be, élesebb képnél nem látszik. A kérdésem az volna hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?. Csináltam egy képet a tévéről hogy hogy is néz ki, de arról a bizonyos jelenségről nem tudok képet csinálni amikor látszanak azok a bizonyos csíkok, mert mint említettem csak ritkán láthatóak sotétebb képnél!
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013

IMG143.jpg
    
(#) soos csaba válasza jdani hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Szia, forraszd ki a PTC ellenállást, azt a három lábú kis fekete dobozt, és úgy nézd meg hogy akkor is ki csapja a biztosítékot?, ha igen akkor cseréld le azt az alkatrészt.

PTC14761.jpg
    
(#) agressiv válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Lehetséges, hogy a kijelző kezd elfáradni, az IPS panel alapállapotban nem engedi át a fényt, szóval ami a TN panel mellett világító csíkot okoz, az IPS-nél fekete csíkot. Samsungal vigyázni kell a garanciája gondolom most járt le és nagyon pontosan vannak méretezve meghibásodási idő szempontjából.
(#) soos csaba válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Szia, na a fene enné meg, akkor most mit csináljak vele, lehet kezdeni valamit hogy ne menjen teljesen tönkre?. Meg lehet javítani?.
(#) jdani válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Anélkül nem ég ki. A szám ami rá van írva T250 alá 9817. Csörögnem a belsejébe a dolgok..
Van itthon egy másik PTC, ez mondjuk kicsit máshogy néz ki. Ez van ráírva: 96209 alá, PH95446. Beletehetem kipróbálni?
(#) soos csaba válasza jdani hozzászólására (») Márc 1, 2013 / 1
 
Igen bele teheted, ha annak is három lába van?.
(#) jdani válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Igen, és működik vele Kösz az infót
(#) soos csaba válasza jdani hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Nincs mit!
(#) soos csaba válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Itt jól láthatok a bizonyos halvány csíkok!.

IMG148.jpg
    
(#) agressiv válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Ez érdekes. Foltra emlékeztet, amikor nagyon megnoymjuk a kijelzőt, akkor lesz ilyen, szállítás közben nem volt véletlenül nekinyomódva a kijelző valaminek? Esetleg nagyobb felbontású kép megoldható? Mert elég pici a kép, nehéz kivenni.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) soos csaba válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Nem biztos hogy meg oldható hogy jobb képet csináljak, de hátha, még egy észrevételem van!, mi élőt fel tetem volna ide a kérdésemet, a gyerekem nézte a Bumeráng tévé csatornát, kb. egy óráig, és most hogy le küldted nekem ezt a programot, és rá kapcsoltam a szürke háttérre halványan látszott képzeld a bumeráng felirat is ami a tévé csatornája?, na ez a jelenséget meg miért csinálja?, miért maradt ott az írás még?.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013

IMG152.jpg
    
(#) agressiv válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Ez véletlenül nem plazma TV? Amúgy előfordulhat ilyesmi LCD-nél is, de akkor súlyos problémák vannak a kijelzővel. Ki, illetve bekapcsolás után is ott marad a képen a felirat?

Az előző kép is jó volt, de túl pici volt maga a kép. A legelső kép jó méretű volt. A TV pontos típusa kellene még.

Nem mósódik nagyon a mozgókép?
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) soos csaba válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Tetem fel új képet ami jobb, így utólag. SAMSUNG LE32R72B (R), Type No-BD32EO. Nem tudom hogy plazma vagy sem, de te ezt majd meg mondod gondolom?, a gazdája amúgy azt mondta hogy ez a tévé LCD.
(#) agressiv válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Valóban LCD, az a kijelző nem százas én nem venném meg.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) soos csaba válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Akkor vissza adom a gazdájának és kész! Ez van sajnos!
(#) agressiv válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Arra lehetséges nagyon halvány esély, hogy az LVDS kábel kontaktos, de annyira halovány, hogy talán meg sem kellett volna említenem...
(#) soos csaba válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
És szerinted milyen tévét vegyek akkor ami bevált LCD, és birja a strapát. Tudsz ajánlani nekem egy típust?.
(#) agressiv válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Személyes tapasztalatom nincs, nekem nem futja ilyesmire, de eddig csakis kizárólag samsung TV jött hozám javításra...
(#) soos csaba válasza agressiv hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Sebaj, van egy másik haverom is akinek meg egy LG-tévéje van és ugyan abban az árban adja el mint amennyi ez volt, ugyan ilyen a kép átmérője mint ennek, csak az pár hónapos, és alig használt. A modell számát azt nem tudom de biztos jobb lesz mint ez a SAMSUNG. Azért a biztonság kedvéjért át futtatom azon is ezt a teszt programot!. Nincs tapasztalatod véletlen az LCD LG-tévékkel kapcsolatban?.
Következő: »»   779 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem