Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni, egy problémámmal kapcsolatban. Van egy Philips 14PV111/01 típusú tv-video kombinált készülékem, aminek már régebben elromlott az eredeti távirányítója. Csak olyan távirányítót tudtam hozzá szerezni, ami a TV funkciókat ellátja, de a videót illetve a menü irányítását nem teljesen. Miközben legutóbb állítgattam a csatornákat a menüben (félig a távirányítóval, félig a tv-n lévő gombokkal) véletlenül bekapcsoltam a gyerekzárat a TV-n. Azóta a TV-n lévő gombokra semmit sem reagál, viszont a távirányítóval nem tudom a menüt teljesen kezelni. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen megoldás erre a problémámra? Esetleg van-e ennek a TV-nek egy kis memóriája amit, ha leszedek, akkor elfelejti a beállításokat vagy távirányító nélkül létezik-e valamilyen gomb-kombináció amit lenyomva fel lehetne oldani a gyerekzárat? Előre is köszönöm a segítséget!
Valószínűleg tárolja valahol a tv a beállításokat, ezzel kapcsolatban egy hozzáértő talán később kisegít. Én csak azt tudom tanácsolni, hogy szerezz be innen egy normális távirányítót, mert az "univerzális" távirányítók kutyát dobálni tökéletesek, illetve használható a burkolatuk műszerdobozként, de egyébként semmire sem jók.
Szia pedig kitudod tapasztalni alul még az automata keresés is elindul! Az 1-est beteszi 41 csatira-a 2-est mármint Tv2-öt azt 58-asra, és az Rtl - 24-es lesz!
Nálam mert csak 3 adó jön mert szobai antennám van kábelon biztos másképpen ossza ki ezeket stb! 1 év és lekapcsolják a földfelszini adást! Alul mindent lehet állitani szint,conntrast,fényerö hang.. Ha a fenti samsungról beszélünk. üdv remélem tudtam segiteni.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. A problémám az LG42"-es tévémel a következő: egy hdmi közösítőn keresztül 3 eszköz volt a tv-hez csatlakoztatva. A következők: PS3, Samu DVD, ASUS lapi.
Minden szépen működött, a közösítő kiválogatta honnan jön a jel stb. A konzolt nem használtam 1-2 hétig. Gondoltam játszom kicsit, kapcsolom és nincs kép. Azt hittem behalt a PS. Kapcsolom a DVD-t ugyan az, nincs jel a tv-n. Egyedül a laptopról veszi a jelet. Probáltam már mindent, közösítőt kivettem, kábeleket cserélgettem, próbáltam másik ps-t, DVD-t. Csak a lapiról működik. Valakinek van ötlete, mi lehet a gond? Köszönöm!
Multival nem biztos, hogy kitudod mérni. Itt egy fillérekből összerakható FBT teszter. FBT teszter
Sziasztok! Lenne egy ORION T2835 STX-SILVER TV-m és az a baja h nem jön be rajta a kép, bekapcsolás után fénylik meg látszódik h bekapcsolt de nem jön be kép, csak feketeség. Van amikor bejön de csak ilyen 1-2 óra után vagy akkor sem. Meg ha megütögetem akkor néha bejön és akkor akármeddig működik szal nincs olyan h viasszaáll abba a feketeségbe a kép. Szerintetek mi lehet a baja?? Üdv.
Szerintem vagy táp (kondik) és vagy kontakt hiba is. Nézd át a tápot és a feszültségeket kezdésnek, és ha nincs meg a hiba akkor tüzetesen a forrasztásokat is!
Sziasztok!!
Az lenne problémám, hogy a TV-m ( Panda) bekapcsolás után közvetlenül a képernyője elkezd rózsaszínben vibrálni egy pár percig. De azután abbahagyja a vibrálást, és normálisak lesznek a színek is. Nem tudom, hogy azzal van-e kapcsolatban, hogy nemrég cseréltem ki a koax kábelt, mert meg volt törve. De a fenti probléma a kábelcsere után egy héttel jelentkezett. Mi lehet a probléma? Lehet, hogy a képcső hibás?
Szia!
Azzal lehet kapcsolatban, hogy a kiszáradt pufferkondenzátor (ok) életre kelnek a melegedés hatására.
Köszi!!
És az mit jelent ? Javítható? Mert most már csak narancssárgás-rózsaszín volt a kép, és már nem is vált át, legalábbis eddig nem. Addig van egy másik TV-m, szóval csak érdekelne, hogyha javítható e akkor mennyibe kerülne. Előre is köszönöm!
Helló. van egy TV, mi csak a biztositékját tudja kiütni, más célt (még) nem szolgál. Táp résznél megmértem dolgokat, minden jó volt. (Villámcsapás áldozata) Lehet rossz az az alaktrész, ami a képernyő körüli réz tekercs működésére szolgál? 3 Lába van, és ha akét szélő közti ellenállást mérek, 6Kohm körüli az érték, míg megmérek egy másik ilyen alaktrészt, aminek a két szélső lába közti érték 70Kohm. Lehet eza hibás, és zárlatolhatja a Tv-t, ami miatt szállnak el a biztosítékok?
Sziasztok, tegnap vettem használtan egy SAMSUNG LCD tévét, a tévé 3-éves csak, amit észre vettem rajta az hogy mikor egy sötétebb kép látszik, akkor a képernyőn olyan halványan látszó fekete csíkok látszanak, de nem széltől szélig a képernyőnek, hanem a képernyő közepe táján, ez a jelenség nem látható csak nagyon ritkán, mikor csak sötétebb kép jön be, élesebb képnél nem látszik. A kérdésem az volna hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?. Csináltam egy képet a tévéről hogy hogy is néz ki, de arról a bizonyos jelenségről nem tudok képet csinálni amikor látszanak azok a bizonyos csíkok, mert mint említettem csak ritkán láthatóak sotétebb képnél!
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Szia, forraszd ki a PTC ellenállást, azt a három lábú kis fekete dobozt, és úgy nézd meg hogy akkor is ki csapja a biztosítékot?, ha igen akkor cseréld le azt az alkatrészt.
Lehetséges, hogy a kijelző kezd elfáradni, az IPS panel alapállapotban nem engedi át a fényt, szóval ami a TN panel mellett világító csíkot okoz, az IPS-nél fekete csíkot. Samsungal vigyázni kell a garanciája gondolom most járt le és nagyon pontosan vannak méretezve meghibásodási idő szempontjából.
Szia, na a fene enné meg, akkor most mit csináljak vele, lehet kezdeni valamit hogy ne menjen teljesen tönkre?. Meg lehet javítani?.
Anélkül nem ég ki. A szám ami rá van írva T250 alá 9817. Csörögnem a belsejébe a dolgok..
Van itthon egy másik PTC, ez mondjuk kicsit máshogy néz ki. Ez van ráírva: 96209 alá, PH95446. Beletehetem kipróbálni?
Igen bele teheted, ha annak is három lába van?.
Igen, és működik vele Kösz az infót
Nincs mit!
Itt jól láthatok a bizonyos halvány csíkok!.
Ez érdekes. Foltra emlékeztet, amikor nagyon megnoymjuk a kijelzőt, akkor lesz ilyen, szállítás közben nem volt véletlenül nekinyomódva a kijelző valaminek? Esetleg nagyobb felbontású kép megoldható? Mert elég pici a kép, nehéz kivenni.
Nem biztos hogy meg oldható hogy jobb képet csináljak, de hátha, még egy észrevételem van!, mi élőt fel tetem volna ide a kérdésemet, a gyerekem nézte a Bumeráng tévé csatornát, kb. egy óráig, és most hogy le küldted nekem ezt a programot, és rá kapcsoltam a szürke háttérre halványan látszott képzeld a bumeráng felirat is ami a tévé csatornája?, na ez a jelenséget meg miért csinálja?, miért maradt ott az írás még?.
Ez véletlenül nem plazma TV? Amúgy előfordulhat ilyesmi LCD-nél is, de akkor súlyos problémák vannak a kijelzővel. Ki, illetve bekapcsolás után is ott marad a képen a felirat?
Az előző kép is jó volt, de túl pici volt maga a kép. A legelső kép jó méretű volt. A TV pontos típusa kellene még. Nem mósódik nagyon a mozgókép? A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Tetem fel új képet ami jobb, így utólag. SAMSUNG LE32R72B (R), Type No-BD32EO. Nem tudom hogy plazma vagy sem, de te ezt majd meg mondod gondolom?, a gazdája amúgy azt mondta hogy ez a tévé LCD.
Valóban LCD, az a kijelző nem százas én nem venném meg.
Akkor vissza adom a gazdájának és kész! Ez van sajnos!
Arra lehetséges nagyon halvány esély, hogy az LVDS kábel kontaktos, de annyira halovány, hogy talán meg sem kellett volna említenem...
És szerinted milyen tévét vegyek akkor ami bevált LCD, és birja a strapát. Tudsz ajánlani nekem egy típust?.
Személyes tapasztalatom nincs, nekem nem futja ilyesmire, de eddig csakis kizárólag samsung TV jött hozám javításra...
Sebaj, van egy másik haverom is akinek meg egy LG-tévéje van és ugyan abban az árban adja el mint amennyi ez volt, ugyan ilyen a kép átmérője mint ennek, csak az pár hónapos, és alig használt. A modell számát azt nem tudom de biztos jobb lesz mint ez a SAMSUNG. Azért a biztonság kedvéjért át futtatom azon is ezt a teszt programot!. Nincs tapasztalatod véletlen az LCD LG-tévékkel kapcsolatban?.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |