Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB toldás
 
Témaindító: Marcicerus, idő: Ápr 4, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Gabó hozzászólása Ápr 8, 2012 /
 
Én 10méteres riasztó kábellel csináltam usb toldót a wifi antennához és remekül vitte
(#) cs_gabor válasza Marcicerus hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Szia, nehogy pénzt költség (feleslegesen) USB hUB-ra és egyéb kacatra. Én is UTP-t tettem egy kettévágott USB-kábel két darabja közé, közel 13m hosszan befektetve az aljzatbetonba. Egy egyér + billentyűzet + külső HDD van rákötve ez utóbbi viszi simán és hibamentesen a 25MB/s-ot, kb két éve tökéletesen működik. Természetesen van DVI/HDMI kábel is mellé így a kisszobában zörög a gép, a nagyszobában/nagytévén megy a gép, net, film, stb
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Ápr 23, 2012 /
 
Szia!
Szerintem is működhet a dolog.. Viszont mivel az egér és a bill is "Passzív eszköz" Ezért szüksége lehet az USB 5V-os tápfeszültségére! Arra a végére ahol a billentyűzet és egér lesz bedobhatsz egy 5v-os adaptert egy 1000-1500µF-es kondival! Ha ezt használod akkor az USB +5V-os szálát ki is hagyhatod, de a GND-t mindenképp kösd be!
(#) alienvzs hozzászólása Szept 16, 2012 /
 
én usb hosszabbítót szeretnék mondjuk wezeték nélküli kapcsolattal. a két usb dugó közé beépítenék egy wezeték nélküli jeltovábbítót pl wifis-t, bluetuthost infrást... meg tuda valaki építeni egy ilyet?
(#) Inhouse válasza alienvzs hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Idézet:
„meg tuda valaki építeni egy ilyet?”


Meg, gyártanak ilyet, bár régebben láttam és csak USB 1.1 volt, de már lehet 2-es is azóta. Nem barkács kategória. Ha van is itt valaki olyan aki meg tudná építeni, nem fogja több okból sem...pl. ,mert nem éri meg, sok idő, pénz, szenvedés, te ezt nem fogod megfizetni, venni kell egy gyárit...

Üdv
Inhouse
(#) alienvzs válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
jo lenne valami gyári megoldás is de azt sem tudom hogy keressek rá
(#) abcdabcd válasza alienvzs hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Például egy ilyen, ami neked jó lehet: Bővebben: Link
-USB, UTP Extender néven kereshetsz rájuk, és elvileg akár még ebből az általam linkelt listából is látszik, hogy valahol ugyanezt is sokkal drágábban adják, mint máshol, viszont ha találsz valahol, akkor esetleg a lista tetején lévő legolcsóbb ártól olcsóbban is lehetett valamikor kapni régebben egy ismerősömtől hallottam...
(#) Inhouse válasza alienvzs hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
wireless usb extender...
google segít
4 féle ilyen cucc

Üdv
Inhouse
(#) Nanok hozzászólása Márc 24, 2013 /
 
Hali.

Csináltam egy, USB hosszabbítót, telefon vezetékből. 5m-es tudom, hogy nem ideális. 1x sikerült vele felcsatlakoznom, lassabb sebességre kapcsolódott. De azóta se jön össze ismeretlen eszközt jelez. A kérdés az lenne, hogy szoftveresen át lehet-e állítani usb2.0-ról mondjuk 1.1-re vagy lassabb sebességre amin fel bír csatlakozni az eszköz?
(#) pucuka válasza Nanok hozzászólására (») Márc 24, 2013 /
 
Az USB vezetéknek korlátozott hossza van. Mivel a kábelben viszonylag nagyfrekvenciás impulzusok közlekednek, egyrészt az illesztésre kell nagyon vigyázni, hogy minél kisebb reflexiók keletkezhessenek, másrészt a vezeték csillapítása is számít.
Az USB vezeték hossza szabvány szerint max 5 m, ez azért van, mert ez a hossz még rövidnek számít a max átvitt frekvencián, így a reflexiók még éppen nem okoznak gondot az impulzusok vételénél. Ezért 5 m után, csak aktív ismétlőt lehet használni, és akkor újra lehet 5 m.
Te duplán vétettél a szabály ellen, más típusú, más hullámimpedanciájú vezetékkel todottad meg az eredeti USB kábelt, ezért reflexiós pontot építettél a tápvonalba. A másik, hogy a hossz növelésével a csillapítást is megnövelted. Ezért a vevő oldalon a bemenet nem tud határozott szinteket érzékelni, ráadasul időben nem is ott, ahol a bemeneti jelet várja. Ezeken némileg segíthet a sebesség csökkentés, csökken a felső határfrekvencia, nagyobb lessz az idő ahol a bemenőjelet várja a vevő áramkör, de sztabil nem lesz. Nem véletlenül vannak szabályok.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem