Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   227 / 441
(#) vicsys válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Köszönöm!!
(#) univerzum hozzászólása Ápr 3, 2013 /

Üdv, Tranzisztort akarok venni de a 200 wattos nekem kevés, minden más paraméter mint tokozás meg feszültség bőven elég. Valaki tud-e valami komolyabb cuccot?
(#) _vl_ válasza univerzum hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

A tokozás, és a teljesítmény szoros összefüggésben van. Akkora tokozásban, amit belinkeltél, még a 200W is lehetetlen (az egy elméleti szám, ha szobahőmérsékletre tudnád hűteni a külső burkolatát, miközben a 200W kijön belőle, akkor lenne igaz). A valóságban a TO3-as tokból pl. 30-40, max 50W a reális. A TO264-re majd más mond valamit, de nagyságrendileg abból sem reális sokkal több.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
(#) Pic7 hozzászólása Ápr 3, 2013 /

Hali!
Hol kapható PIC12F628?
(#) nedudgi válasza Pic7 hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Egy gépelési hibát keresel... PIC16F628 lesz az.
(#) Zsolt32 hozzászólása Ápr 3, 2013 /

Sziasztok!

Szombathelyen van a HE-Store-hoz hasonló alkatrészbolt? Csak pár darab tranzisztor kellene.

Köszi
(#) Mengyán válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Vagy 12F629. Egyik 8, a másik 18 lábú.
(#) vasii hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok!

Akarok venni egy ilyen RF dugalj szettet és ehhez keresnék egy RF villanykapcsolót, amit ennek a távjával tudok vezérelni. Mit kell néznem, vagy hogy találok ilyet? Vagy egyszerübb, ha veszek egy plusz ehhez való rf dugaljt, szetbontom es berakom a falba, aztán vmi sötét uveglapot/plexit elé rakok?

Köszi előre is
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) Lvone hozzászólása Ápr 8, 2013 /

Szeretnék csinálni egy saját miniDIN szerű csatlakozót. A kérdés, hogy hol kapok hozzá +, ill - tüskéket?
(#) kameleon2 válasza Lvone hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Ezt most konkrétan nem értem. Fel akarod találni a csőben a lyukat? Mennyi pólusra lenne szükséged?
(#) rolie válasza Lvone hozzászólására (») Ápr 8, 2013 / 1

Szia! DSUB25 vagy hasonló csatlakozókból sokat ki tudsz termelni. Van papa-mama, ráadásul filléres tétel. Bővebben: Link
(#) tiva77 válasza Zsolt32 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 / 1

hello

Málta Bt Szombathely Losonc utca

Pedro Boltja Szombathely Szelestey u
(#) Lvone válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

8, de egyedi.
(#) Lvone válasza rolie hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Köszi!
(#) Szpisti hozzászólása Ápr 10, 2013 /

Érdeklődnék, használt-e vagy találkozott-e valaki már olyannal hogy Velostat 3M vezető polyethylén fólia?
Vagy egy másik gyártótól(ZOFLEX) a ZL45.1 jelzésű vezető gumi csíkkal.

Ezekből lehet ügyesen nyomásérzékelőt készíteni, de idehaza nem találtam forrást ahol kicsiben beszerezhető lenne.
Olyan cégeknél is gyakran alkalmazzák, ahol kényes elektronikai alkatrészekkel dolgoznak, és az ESD megelőzésére használják.
Megköszönném ha valakinek lenne használható tippje.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) bankimajki hozzászólása Ápr 10, 2013 /

Sziasztok. Nem tudja valaki hogy Budapesten kapható-e az adott IC aminek az adatlapját csatoltam. Ez kis teljesítményű 230/12V-os kapcsi tápokba való. 10 db kellene egyszerre belőle. (Ebay-en találtam de több, mint 40 dolcsi csak a szállítás :S) DIP-8-as tokban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013

KA5M0165R.pdf

(#) _vl_ válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

10 db ment tönkre belőle?
Vagy utánépíteni szeretnél? Ez utóbbit nem javaslom, vannak ennél sokkal könnyebben beszerezhető, hasonló vagy jobb tudású IC-k, és sajnos egyszerű utánépítésre nincs esélyed se így, se úgy (ahhoz gyári trafót kéne használni, abból meg a jó áron beszerezhetőekhez nem találsz pontos utánépítési leírást), akkor inkább ahhoz volna praktikus alkalmazkodni, hogy mit tudsz emberi áron beszerezni.
(#) bankimajki válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

10 egyforma rossz kamerába kellene.
(#) _vl_ válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Részvétem. Ennek egyébként többféle tokozása van, DIP vagy TO220 kéne?
(#) bankimajki válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

DIP tok. De lehet hogy veszek itt HE-án pár 12V-os kapcsitápot, kicsit megizzasztom őket és ha bírják akkor beépítem azokat.

Bővebben: Link
10 darab szállítással együtt ~$15

Viszont valami oka csak volt, hogy tönkrementek... lehet, hogy alul van méretezve, és megsült.

Én is ezen agyaltam. De majdnem 5 évet kibírtak. Úgyhogy nem tudom, ha valami 0-24h-ban kibír majdnem 5 évet az azért nem nagyon lehet alul méretezve. És köszi a segítséget. Illetve ezek ipari CCTV kamerák. Nem is az olcsó fajta, tehát itt megint csak csökken a rossz tervezésre a gyanú. Én inkább valami villámszerűségre tippelek.

Az se lehetetlen. Varisztor volt a bemeneten? Ha kihagyták, akkor kéne berakni.

Mennyire megbízható ez a cég? Mert már csak fizetnem kell.
Módosítva: Jobban megnéztem és volt varisztor a bemeneten. (Első körben kondinak néztem. )
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2013

Halvány gőzöm sincs, olyan ez is, mint az ebay. A feedbackeket érdemes megnézni, meg hogy mi mindent árul, ha a görgős ekétől a báli ruháig mindent, akkor azért erős kérdőjelek jelennek meg...
Ha a varisztor is elpukkant, akkor nem meglepő, ha az áramkör is ment utána, mindent ezek se bírnak. Ha az épen maradt, akkor kicsi az esélye, hogy a villám volt a ludas.

Már kifizettem. Rendeltem 14 db-ot, hogy legyen pár db tartalékba. A szállítás még így is többe kerül, mint maga a 14 db IC. :S (És 2 hónapon belül, remélem leredukálják 1 hónapra max. )
Fizikailag épek a varisztorok bár a bemeneti 1 A-es bizti 6 db-ban el van csattanva, a maradékban nincs. De azok sem adnak ki semmit. Még nem is nagyon foglalkoztam vele. És javítani is úgy fogom, hogy minden félvezetőt cserélek benne, csak a passzív alkatrészeket hagyom. Meg a trafót meg hasonlókat. Gyorsabb és ezáltal gazdaságosabb így a javításuk.
(#) Zsolt32 válasza tiva77 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Köszönöm szépen!
(#) nazsoo hozzászólása Ápr 15, 2013 /

Sziasztok tud valaki olyan boltot Budapesten ahol a következőket megvehetném:
Ellenállás: Allen Bradley, Riken ohm, Holco
Kondik: Audio note, Elna, Panasonic, Black gate
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) dave1500 hozzászólása Ápr 17, 2013 /

Üdv!
Segítségeteket kérném.
Hozzám került egy autorádio (Blaukpunkt freestyler)
Szeretném megjavítani hogy berakhassam a kocsimba(jártas vagyok a javításukban)
Sajnos nem találok hozzá megfelelő alkatrészt. Az alkatrész tipusa ST L5393 992 GT VN(utána égett felület) s16 mys
Honnan tudnék ilyen alkatrészt beszerezni?
(honlapcím is megfelel)
Segítséget előre is köszönöm!
(#) vectra-16 hozzászólása Ápr 19, 2013 /

Sziasztok!

Laikusként írok és a segítségeteket kérném.

Egy olyan eszközre lenne szükségem, ami egy thermosztát/vagy más/ által vezérelve be tud kapcsolni, illetve ki tud kapcsolni egy ventilátort.
Egy beépített kandallóm van,a díszburkolat tetején van egy 230v30w-os ventilátor ezt kellene kapcsolni.A probléma az,hogy a lakás több térből áll és a meleg levegő nem jut el mindenhova .
Kiépítettem egy "légcsatorna"rendszert amin keresztül a meleg levegőt el tudom juttatni a különálló helységekbe.A ventilátort szeretném vezéreltetni,hogy a kb-70 c-fokos levegőt a légcsatornán keresztül fújja a helységekbe ,de hogy a kandallóm sem hűljön le ezért időben ki kell kapcsolni a ventilátornak például ha 65c fokra-ra visszaesik a szállított levegő hőmérséklete.
Mivel a hőmérséklet adataim nem pontosak,majd működés közben lehetne egy optimális beállítást csinálni ezért egy olyan kapcsoló kellene ami 230V-RÓL üzemel,90-100 fokig állítható és a hiszterézis is állítható /0- - 10 -15c fok/nem kellene tized C-fokos pontosság 1-2-fok eltérés nem gond.
Javasoljatok valami jót. Előre is köszönöm .
Következő: »»   227 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem