Fórum témák
» Több friss téma |
de ha az van odaírva hogy maximum 44V-ot bír és kivan mérve minden akkor csak bírja... meg nem adnék neki 44V-ot, max 40V-ot, amúgy ez nem a klasszikus TDA2030 kapcsolás, kivan egészítve két tranyóval, aminek nem árt a tápfeszkó..
![]() ![]() ![]() ![]()
benne van az adatlapba. Én mondjuk datasheetcatalog-on nézem. Amit én néztem tda2030A ott bele van írva még az első oldalon a szövegben, hogy max 44V-ot bír. A régebbi fajta tda2030 adatlapján pedig egy táblázatban van beírva hogy 36V (+-18V). Én azért mondom, hogy adatlap, mert abból kiderülnek mindig az ilyen alap dolgok
akkor kaphat a kapcsolás 40V-ot?
EZT NÉZZZÉTEK MEG
Majdnem ez van nekem is megepitve,csak a ket tranyo mas...33V-ot kap.es halk....Alig nyom magasat is...Amugy szep dinamikusan szol.Miert halk? Kiprobaltam vagy 5 fele forrasrol...fulre ugy par wattot nyomhat...Stereo,es mindket oldal egyforman gyengen szol. (BD 679A-BD 680A) Et a ket tranyo van mellette.Rajzrol epitettem.
ne is várj tőle sokat. azt hiszem kb. 30-40watt a tranzisztorokkal kiegészítve.
(azért a terhelő impedancia sem mindegy...)
Ilyenem van, , megnéztem az adatlapját, max 44V-ot bír el, de úgyse fogok annyit adni neki, nehogy elfüstöljön
Helló.Pont ilyened van?? SING felirattal a 3. sorban?? Mikor és hol vetted?? Ha nem olyan régen vetted akkor légy szives áruld el nekünk hol jutottál hozzá.Jah és azt is hogy ahhol hozzájutottál állandó készlet vagy maradék??Köszi helló.
üdv! miért keltette fel az érdeklődésed a SING feliratú IC? eredeti lenne?
A HQ-nál vettem, pont azt ami a linken van
Helló! Pontosan! Az az eredeti. Gyakorlatilag tönkretehetetlen ha minden szükséges alkatrész a helyén van és a rajz szerinti értékű és poziciójú. Mint az Urbán féle kapcsolási rajzú azt nem lehet tönkretenni.Ha kiveszed a 3-as és az 5-ös láb közül a 22mikroF-os kondit Azonnal tönkremegy az IC ha minden a helyén van gyakorlatilag mindentől védett, Forditott tápfesztől, kimeneti rövidzártól és túlterheléstől.Csak ezért érdekel. Nem rég sikerült szereznem SGP jelölésűt, nem tudom ez is Singapúr-ra utal?? Valaki tud erre mit mondani??
U.i.: Az SGP jelölésű TDA2030A 600Ft volt/db még nem próbáltam ki hogy védett-e ezek ellen de nagyon remélem hogy igen mert 1800Ft 3db-ért azért azt sokallom a hamisitványért Helló.
Helló! Biztos vagyok benne hogy a Hestore-ban a MAR jelölésű van ezért kerül 100Ft-ba mert az nem erősitő hanem repeszgránát.Helló.
:nevetes2: Nem tudom milyen jelölésű...
Persze mert levan törölve rolla a felirat igy könnyű.
Kiváncsiságból megnéztem az én IC-imet.... Az egyik SING a másik SGP jelölésű... én 390Ft-ért vettem darabját.
Az SGP jelölésű IC-n is van valami védelem, mert egyszer fordított polaritást adtam neki, meg előfordult - teszt közben - hogy véletlenül tápot adtam neki a hangfal kimeneten. Semmi baja nincs az IC-nek azóta se.
Helló! Nah akkor ezt ki kell próbálni.Lehet méltó lessz arra hogy használjam.Helló.
Sziasztok nekem egy Merkury HT6200W típúsu 5.1-es házimozi hangfal szettem van és TDA 2030 -as van benne és a jobb első hangfal torzítva megy a többi szépen szól csak ez az egy torzít .Az lenne a kérdésem lehet hogy hülyeséget kérdezek de nem sokat értek hozzá, hogy az ic a hibás vagy csak egy kondi rosszalkodik?
vagy a hangszóró ment tönkre? próbáld meg másik kimenetre csatlakoztatni!
a hangszóró működik az volt az első amit kipróbáltam biztos hogy a végfokkal van gubanc csak nem tom konkrétan mi lehet rossz ki kellene mérnem van is műszerem de nem tudom milyen értéket kell mutatnia a rossz alkatrésznek.
Sziasztok!
Van két tda2030A-as erősítőm, amelyekre ugyan azt a bemeneti jelet szeretném adni. Úgy gondoltam, hogy a két bemenetet összekötöm egymással (párhuzamosan), és erre adnám a jelet. Ez nem okozhat gondot az erősítőknek, igaz? Gondoltam megkérdezem, mielőtt megcsinálom. (egy autóba kerülne majd, és nem szeretném, ha kárt okoznék benne) ![]() A válaszokat előre is köszönöm!
Nem gond, inkább az erősítőt meghajtó áramkörnek jelent egy egész apró problémát, mert a terhelése a duplája lesz, de nem szokott gond lenni ebből...
Hali!
A meghajtó áramkör egy um3561-es sziréna kapcsolás lenne. A legfontosabb az autó biztonsága, ezért szeretném úgy kivitelezni a "rendszert", hogy megbízható legyen. Tehát akkor nem lesz gond, ha így kötöm? Köszi a választ!
Először köss rá egy erősítőt, vegyél fel egy fülvédőt, kapcsold be, figyeld meg a hangerőt. Majd kösd rá a másik erősítőt is, de azon ne legyen rajta a hangszóró. Ha csökken a hangerő, akkor van meghajtás probléma.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |