Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Holnap ügyfélkapu, csak megjelenéssel intézhető ügyintézés (autó műszaki vizsga, betelt a megfelelő rovat az szent okmányba, és egy sorral alább meg nem lehet beirni) .
Ma reggel 8 (!) levelet (emailt kaptam), hogy ne felejtsek el mennni, mert irgum/burgum. 50% hogy bemehetek-e elintézni majd ott kiderül. De legalább másfél méterre kell sorba állnom, mindenkitől. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
Amíg a rendkívüli állapot van, az okmányok érvényességének lejártát megszüntetik. Talán utána is lesz még egy hónap türelmi idő.
Ha foglaltál időpontot, az más tészta. Kapsz tizenöt percet. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
Ha már a vicces...
A félre, meg nem értések is humorosak lehetnek: Idézet: „Kiver a frász is ijedtemben! Ne legyen gyáva! S ne szólítson Verának!” Anno azt írta K.F., hogyan szokott le a rejtvényfejtésről. A megfejtendő: Kas Saison Ka Előszedett francia szótárt, nyelvkönyveket, nem ment. Aztán ki fejtette meg és hogyan...? Persze ma már könnyű, gugli. Én csak úgy, eleresztett kézzel, emlékezetből. De van más is. Az első barátom kisgyerek koromban az egy évvel idősebb cigány gyerek volt, Feri. Volt olyan is, amikor megkérdeztem, hogy ami magyarul, az cigány nyelven hogyan. Persze, hogy nem a legszalonképesebb dolgokról is tájékozódtam, mint a többi 5-6 éves kisgyerek... Jut eszembe, szerintetek, ha egy férfi a férfi barátjának szegezi a kérdést: Lan kade dade? - mire kíváncsi?
Ha már pontos idézet:
"Az élet olyan, mint a nyári öltöny mellénye: rövid és céltalan." (Rejtő)
Ha már félreértések...
Egyetemi csoporttársammal utaztunk hazafelé a villamoson, és egyszercsak merengve felvetette: "Kíváncsi vagyok, hogy amikor hazaérek leszelevelem". Én csodálkozva kérdeztem vissza, hogy hol, miben, ki ellen leszek vele? Ő meg értetlenkedve válaszolta, hogy hát a barátnőjétől... "leszelevelem" Ahogyan ő szánta: lesz-e levelem Ahogyan én értettem: leszel-e velem Azután még vagy tizen-egynéhány féle jelentést, értelmet találtunk ehhez a betűsorhoz. Persze a többsége kissé erőltetett volt, de jót szórakoztunk... És még egy történet ugyanerről a srácról és a barátnőjéről (akitől a levelet várta) még a megismerkedésük idejéből. A lány vidékről pár hónappal korábban költözött Pestre egy kollégiumba, és még nem nagyon ismerte Budapestet. Megbeszélték, hogy a Körúton felszáll a 4-6 villamosra, és miután a villamos átmegy Budára, leszáll róla és a srác ott várja a megállóban. Mindketten másfél órát vártak a másikra. (Ugye, akkoriban még nem igazán létezett mobiltelefon...) A srácnak egyértelmű volt, hogy a Műegyetemnél találkoznak, a lány meg nem tudta, hogy a villamos mindkét irányban átmegy Budára... A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2021
Apám és a nővérem között zajlott a következő beszélgetés gyerek korunkban, amikor a nővérem elindult az udvarra:
- Hová mész? - Ki - Te - Hát ki - Te! - Ki - Ne szórakozz már, hát Te - Hát mondom, hogy ki
Azért még ezen is lehetne igazítani. "A szőke ciklon" utolsó sora.
Találkozott nyilván más is olyan helyzettel, amikor egy magyar a külföldivel próbálja magát megértetni, sajátosan, szerinte az illetőnek is érthetően.
Anno, amikor NSZK-ból népi holmikért is eljöttek, az egyik ismerősöm édesapja így biztatta a vendéget egy ilyen "népesch" holmi beszerzésével: Georg! Auguszt rokka bizt! Tehát majd augusztusra biztosan beszerez neki egy rokkát...
Új kifejezést hallottam:
Airgazmus == Amikor kilépsz a boltból és (csak egy pillanatra!) letéped a maszkot...
Időpontra mentem, ügyfélkapuhoz. E-mail -ben, megjegyzés: Az időpont előtt kérjük 10 - 15 perccel korábban megjelenni. Az időpontom: 10:00. A hivatal 10 -kor nyitott. 9:50 -kor ott voltam. A Cerbeus pontosan 10:00 -kor kezdte egy papírlapról felolvasni a névsort, ki melyik ablakhoz mehet. ( Ugye, ahány ablak, annyi ügyfél ... gondolná a földi halandó. ) Utolsóként szólít az első körben - már azt hittem elfelejtkeztek rólam. Bejutok, megtalálom az ablakom ... Harmadik vagyok a sorban ..
Nemsokára még több lesz ott a szolgáltatás, úgy hallottam. A fényképező kuckóban leoltakoztatnak, közben rutinszerű prosztata szemle. Persze kapcsoltan, egyszerre szemfenék vizsgálat is...
Ahhoz képest én egész hamar végeztem (bár én is odamentem 10 perccel előbb, mert az irták, és vagy negyed órát kellett még várnom a névleges időponthoz képest pluszban, de ha minden ügyintézés el tudnék kezdeni fél órán belül, akkor egy szavam sem lenne), és tulajdonképpen az ügyintézésre sem lehetett panaszom.
Tulajdon képpen én is végeztem 5 perc alatt. Egy szót sem szólhatok.
De akkor még egy kaland, ami annyira szép, hogy csak vicces lehet, igaz nem. A NAV küldi Postán a csekket a kocsihoz, a súlyadóról. A postás már rutinból nem hozza ki a levelett ( Tértivevényes !!! ), bedobja az értesítést, lehet bemenni a postára érte. Olyan 50 - 80 m -es sor szokott a bejárat előtt ácsingálózni ... Munkahelyről elkéreckedem fél órával korábban - Újpest, főposta a belváros közepén. Taxis havertól kérdezem: Hol lehet ott kocsival megállni a közelben ? Mondja: Elmégy a posta előtt, a lámpánál jobbra, a lakótelepen találsz a legkönnyebben. Hátha valaki később ér haza ... Indulok. Elmegyek a Posta előtt ... Mi van ? Zárva ? Sehol egy lélek ... Leparkolok, ha már elkéreckedtem megnézem mi a hányás van ... Mire oda érek ketten vannak előttem. De jó !!!! - örvenkedem. Akkor nyitva és alig vannak. Be is tessékel a hölgy az előtérbe és udvariasan(!!!) elmagyarázza - majd, ha rám kerül a sor - hová, melyik ablakhoz kell mennem... Rámkerül, az egész nem tartott 5 percig ( na jó, legyen 7 perc ). Kilépek a Posta ajtaján és nem hiszek a szememnek. A sor végét nem látni, mert az útkereszteződésnél elkanyarodik ... Ha aznap nem kéreckedem el, még most is ott állok sorban.
Ez az egyetlen pozitív dolog ebben a nyomorult virmányos-lezárásos világban ...
Mostanában többször kellet "ügyet intéznem"... Okmányiroda: időpontra érkezve, bejáratnál biz.őr azonosít, útbaigazít - ügyintézőhöz érve egyből foglalkoznak velünk. ( gyerekekkel igazolványok cseréje - új okmányok előállítása) NAV : lehet szerencsém volt - üres(nek látszó) váró, bizt.őr kinyomtatja hívószámot - mire a kezembe adja már szólítanak is Nagy zöld bank: SMS értesítés alapján ( időpontra) érkezem, ház előtt sor - egy ügyfél kijön akkor egy ügyfél bemehet ... Mutatom bizt.őrnek az smst irányít az xy számú asztalhoz, ahol a hölgy előtt már előkészítve voltak a papírjaim !! ( igaz így is dolgoztunk majd egy órát mire mindent egyeztettünk ...)
Regisztrálj ügyfélkapun! Megéri!
Egyébként tényleg van előnye ...
Bizony!
Pl. szólnak, ha lejár a jogsi, személyi, forgalmi, stb. Annyi kínja van a dolognak, hogy először be kell menni APEH-ba, avagy Kormányablakba. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2021
Idézet: „Annyi kínja van a dolognak” Viszont ha már bent vagy, tiz perc alatt végzel is
Valóban, meglepően gyorsan megy a dolog. 3 - 5 perc, ha nem valami egetrengető dologról van szó.
Ezt "megtarthatnák" a járványhelyzet után is !!!
Én amikor mentem, az még a vírus előtt volt, és olyan érzésem volt, mintha lepkehálóval fogtak volna meg! Azonnali kedves és gyors kiszolgálás, teljesen meg voltam lepődve!
Azt hiszem idevaló :
Kezembe akadt (fel kell majd szerelnem egy ismerősnek) két autós LEDes "munkalámpa" . Természetesen semmi hasznos adat nincs rajta, csak ilyen viccesek : -akár 50% energiamegtakarítás ! -30000 óra üzemidő ! Egyébként esztétikus, korrekt lámpák, 15 cm 2*0,069 mm2 bekötővezetékkel* előszerelve . Mire gondolhatott a gyártó ? -15 cm belül teszek egy csatlakozást, vagy toldást ? -vagy kicserélem hosszabbra-vastagabbra a vezetéket, mert 5W (12V ~500mA) nem szívesen továbbítunk hajszálon? * A műanyag szigeteléssel 1,2 mm, a benne lévő sárgás színű fém 0,3 mm átmérőjű
Tudod, hogy mennyibe kerül kétezer kilométer kéteres vezeték?
(Valószínűleg a műszerfalat szerelők számára készült.)
Nagypapi!
Szétültetünk....! A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Jó esetben. Amikor én mentem regisztrálni, akkor az illetékes oldal épp "sztrájkolt" , nem működött az online regisztrációs rézs... Biztos azért, mert hétfő volt...
Idézet: „Biztos azért, mert hétfő volt...” Ebbe a jövő héten is bele lehet futni.
Csak nekem vicces a 0.069 mm2 vezeték alkalmazása ? Ennyire drága - ennyire spórolni kell ?
A lámpa belülről : Korrektnek látszó fém alaplapra1 szerelve, gondosan nekitámasztva a felfogató-lemeznek2. Ha esetleg felmerült a jobb hűtés gondolata, miért nyomtak dudorokat a felfogató lemezre ? Drágább is - káros is
Azzal merevítik a lemezt mindkét irányban, hogy ne hajoljon. Így tudnak 1mm-es lemezből olyat készíteni, ami olyan erős, mint a 2mm-es. Ismét spóroltak 0.5Ft-ot.
Annak örülhetsz, hogy kapcsolóüzemű áramgenerátort kaptak a LED-ek. A legolcsóbb lámpáknál a sima ellenállás dívik. Sőt, 12V-ra akár 18db ellenállás, 18db LED-hez! Merthogy minden LED elé egy ellenállás, ezek meg párhuzamosan. Sebaj, legalább könnyű volt átkötni, hogy 54V-ról működjön a 12V helyett. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |