Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   879 / 981
(#) jucsaba válasza Rosszmáj hozzászólására (») Feb 24, 2021 /

Azon agyaltam reggel hogy mennyit aludhattam , és ez betápként villámot eszik biztosan , felirat szerint 12V , visszaosztva 90.000 amper.
(#) sargarigo válasza jucsaba hozzászólására (») Feb 24, 2021 /

Az hagyján, de valahol tárolnia is kell a töltést, micsoda puffer lehet benne! Ráadásul a villám csak alkalmilag csap, és csak egyszer. Mint tudjuk másodszor már nem ugyanoda fog lecsapni, tehát a készüléket mindig odébb kell vinni.
Hány kiló lehet ez a cucc, hogy belefér a puffer is, amivel áthidalja a következő villám érkezését??? Elvégre a plazmát folyamatosan kell hogy produkálja! Ott van a képen is.
(#) Udvari Zsombor válasza jucsaba hozzászólására (») Feb 25, 2021 /

Nem tudni, hogy ez melyik weboldal, de tutifix, hogy kínai lehet! Ekkora parasztvakítósat csakis kínaiak képesek összehozni! Tőlük simán kitellik, hogy valami hatalmas sületlenséget tűntessenek fel adatként, hogy eladjanak neked valami vacakot...
(#) sonajkniz hozzászólása Feb 25, 2021 /

Napi fárasztó:

-Mi lesz a Balatonból, ha befagy?
-???
-Balatoff
(#) lazsi válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 25, 2021 /

És ha a másik irányban állna, akkor Jobbaton lenne a neve?
(#) sonajkniz válasza lazsi hozzászólására (») Feb 25, 2021 /

Így gondolod?
(#) nedudgi válasza lazsi hozzászólására (») Feb 25, 2021 / 1

Lefolyna a hegyről.
(#) D Wye hozzászólása Feb 25, 2021 / 1

Csináld magad!
(#) lazsi válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 25, 2021 /

Kb...
(#) pipi válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 25, 2021 /

Nem inkább ha befagy Balaton, ha "kifagy" Balatoff ??
(#) Gafly hozzászólása Márc 2, 2021 /

Kolcov.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2021
(#) lazsi válasza Gafly hozzászólására (») Márc 2, 2021 /

Idézet:
„A kapcsolódás sikertelen”
(#) sargarigo válasza Gafly hozzászólására (») Márc 2, 2021 /

Idézet:
„Ugyanez történik mágnesezett vízzel is, melyet a mezőgazdaságban használnak/”

Eddig a mondatig bírtam. Pedig ez még csak az első bekezdés volt.
(#) mateatek válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 2, 2021 /

Érdemes a neveket átnézni az irományban. Koltzov, Kolzov. A szabadalom tulajdonosa pedig Koltsov.
(#) ha9pi.feri válasza mateatek hozzászólására (») Márc 2, 2021 /

..., mert, ha lett volna cirill billentyűzetük, akkor mind így írták volna: Кольцов.
(#) mateatek válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Márc 2, 2021 /

Azt nem tudtam volna elolvasni. Pedig tanultam.
(#) P1251500 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 2, 2021 /

Kb
(#) granpa válasza mateatek hozzászólására (») Márc 2, 2021 /

Csak tanították.
(#) lazsi válasza Gafly hozzászólására (») Márc 3, 2021 /

Nekem továbbra sem tölti be... Lehet, hogy most a Gúglira kellene hallgatnom, és ne akarjam elolvasni...
(#) Gafly válasza lazsi hozzászólására (») Márc 3, 2021 /

Virusirtódat/blokkolódat kell átallitani, bár szerintem nem éri meg, hogy erre kérjél kivételt a IT osztálytól.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2021
(#) Gafly hozzászólása Márc 4, 2021 /

Ha jobb dolgotok nincsen.
(#) Kovidivi hozzászólása Márc 7, 2021 /

Hello.
Szerelem az elektromos rollerem, mérem, mennyi áramot szeretne felvenni, stb.
Megpörgetem a motort a gázkarral, és mint terhelés, kézzel behúzom a tárcsafék fékbetétet mozgató karját a hátsó keréknél (nem a fékkart a kormánynál, mert akkor lekapcsolna a szabályzó), ezzel szimulálva a terhelést.
A motor lelassul, az áram 2A-ról szinte nullára csökken... ??? Nem akar a szabályzó a terhelés ellen dolgozni? Terhelésre nőnie kell az áramnak, nem csökkennie... Vagy a 100A-es mérőm átfordult?

Elpróbáltam még párszor, ugyanaz. Az áram csökken. Fogom a fejem, érthetetlen az egész.
Ránézek a fékkarra a kormánynál, ha a keréknél kézzel fékezek, ugyanúgy behúzódik elől is a fékkar, ezzel tiltva a szabályzót... Ma is tanultam valamit
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 7, 2021 /

Fékbowden kikötve mérhető. Csak ne felejtsd el visszakötni.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 7, 2021 /

Köszi a tippet. Végülis az indulási áramot meg tudtam mérni, 15A/25A (normal/sport mód), ezek az áramok fognak teljes terhelésen is jelentkezni. 54V mellett jelentős teljesítmény.
(#) Ódenka hozzászólása Márc 8, 2021 /

Láttam egy érdekes "nemtommit" (de tudom)
Hasonló a fényorgonához, csak még nagyobb munka megcsinálni, aztán beh szép!
Először azt hittem, komoly értelme van egy grafikus kijelzőnek, de így magában "csak" érdekes látvány. Az ember (főleg a műszaki) alkotó kedve határtalan.
Valamikor építettem magam is szimpla fényorgonát, 2 féle megjelenítővel is, aztán elcseréltem az első szkópomra, N313-ra.
Szóval vannak szép, akár amúgy haszontalan alkotások is.
Mint a megpatkolt tojás. Visszafelé fejtegetve a fényjátékokat, bennük való gyönyörködést talán Laár András versikéje festi le jól az ős élményt - zene nélkül is megy:

A buborék
Szine játszó, csudaszép
Fele piros, fele kék
Az orromból jött ki az elébb
(#) sonajkniz válasza Ódenka hozzászólására (») Márc 8, 2021 /

Idézni csak pontosan!

Idézet:
„„Buborék

Ej, buborék, buborék,
Színejátszós, csodaszép,
Imitt veres, amott kék
Az orromból gyött ki elébb.”

– írta Laár András verse”
(#) szs válasza Ódenka hozzászólására (») Márc 8, 2021 /

Oké, de attól, hogy "céltalan", nem csak szép. Arra hajaz, amikor egy (zenei) rendezvényen fényekkel is fokozni kívánják a hangulatot.
Ezt akarja újraélni, aki ilyeneket megcsinál -és miért ne tenné jól?
Idézet:
„vannak szép, akár amúgy haszontalan alkotások is.”

Az élet (is) olyan
Hogy én is idézettel válaszoljak:
Az élet olyan, mint egy átmeneti kabát.
Rövid, és céltalan.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
(#) Ódenka válasza szs hozzászólására (») Márc 8, 2021 /

A haszontalant értsük úgy, materiálisan nem lehet megenni, nem lehet felülni rá, stb. mert nem azért van, hanem a gyönyörködésre. Mint a vers, festmény, szobor, szép táj.
Viszont az sem szokott ritka lenni, hogy valami ún. hasznos és szép is. Olyant is láttam már...
Nem tudom, voltatok-e már olyan helyzetben, hogy pl. a TV-ben épp valami megrendítőt mond be a hírolvasó hölgy? ... és valaki máris megjegyzi - De előnytelen ez a frizurája!

Csak úgy eszembe jutott.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
(#) Pethical válasza Ódenka hozzászólására (») Márc 8, 2021 /

A haszontalan elég relatív. Ha még esetleg gyönyörködni sem lehet valamiben, de az alkotója örömét lelte a munkában, akkor már hasznos. Én például amikor nem dolgozom, akkor a legtöbb esetben valami haszontalannak mondható dolgot készítek, sokszor csak azért, mert érdekes számomra megcsinálni, vagy hasonló okból, de a lényeg, hogy kikapcsol és a végén örülök, hogy létrehoztam valamit.
(#) Ódenka válasza Pethical hozzászólására (») Márc 8, 2021 /

Elveszett a lényeg, amit szerettem volna. Pedig ott van, elvesztetek a részletekben.

Szerintem például nem minden inkvizítor utálta a munkáját...Ha már a munka öröméről van szó.

Nem ez a problémás, Kollégák.
Mint ahogy az iménti hsz-be utaltam rá, semennyire nem ment át az első hsz-em mondanivalója.
Semennyire!
Ezért vagyok szomorú.

Tehát:
Képzeljük el azt a szép ívet, ami a leg rusztikusabb "széptől" a (Laár vers) terjed a soksávos és grandiózus kivitelű - nekem is szép - spektrum megjelenítőig.
Viccesen szerettem volna tálalni, nem jött be.
A többi lényegtelen volt.

Végül is, legalább jót beszélgettünk.
Következő: »»   879 / 981
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem