Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Azon agyaltam reggel hogy mennyit aludhattam , és ez betápként villámot eszik biztosan , felirat szerint 12V , visszaosztva 90.000 amper.
Az hagyján, de valahol tárolnia is kell a töltést, micsoda puffer lehet benne! Ráadásul a villám csak alkalmilag csap, és csak egyszer. Mint tudjuk másodszor már nem ugyanoda fog lecsapni, tehát a készüléket mindig odébb kell vinni.
Hány kiló lehet ez a cucc, hogy belefér a puffer is, amivel áthidalja a következő villám érkezését??? Elvégre a plazmát folyamatosan kell hogy produkálja! Ott van a képen is.
Nem tudni, hogy ez melyik weboldal, de tutifix, hogy kínai lehet! Ekkora parasztvakítósat csakis kínaiak képesek összehozni! Tőlük simán kitellik, hogy valami hatalmas sületlenséget tűntessenek fel adatként, hogy eladjanak neked valami vacakot...
Napi fárasztó:
-Mi lesz a Balatonból, ha befagy? -??? -Balatoff
És ha a másik irányban állna, akkor Jobbaton lenne a neve?
Nem inkább ha befagy Balaton, ha "kifagy" Balatoff ??
Idézet: „Ugyanez történik mágnesezett vízzel is, melyet a mezőgazdaságban használnak/” Eddig a mondatig bírtam. Pedig ez még csak az első bekezdés volt.
Érdemes a neveket átnézni az irományban. Koltzov, Kolzov. A szabadalom tulajdonosa pedig Koltsov.
..., mert, ha lett volna cirill billentyűzetük, akkor mind így írták volna: Кольцов.
Azt nem tudtam volna elolvasni. Pedig tanultam.
Nekem továbbra sem tölti be... Lehet, hogy most a Gúglira kellene hallgatnom, és ne akarjam elolvasni...
Virusirtódat/blokkolódat kell átallitani, bár szerintem nem éri meg, hogy erre kérjél kivételt a IT osztálytól.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2021
Ha jobb dolgotok nincsen.
Hello.
Szerelem az elektromos rollerem, mérem, mennyi áramot szeretne felvenni, stb. Megpörgetem a motort a gázkarral, és mint terhelés, kézzel behúzom a tárcsafék fékbetétet mozgató karját a hátsó keréknél (nem a fékkart a kormánynál, mert akkor lekapcsolna a szabályzó), ezzel szimulálva a terhelést. A motor lelassul, az áram 2A-ról szinte nullára csökken... ??? Nem akar a szabályzó a terhelés ellen dolgozni? Terhelésre nőnie kell az áramnak, nem csökkennie... Vagy a 100A-es mérőm átfordult? Elpróbáltam még párszor, ugyanaz. Az áram csökken. Fogom a fejem, érthetetlen az egész. Ránézek a fékkarra a kormánynál, ha a keréknél kézzel fékezek, ugyanúgy behúzódik elől is a fékkar, ezzel tiltva a szabályzót... Ma is tanultam valamit
Fékbowden kikötve mérhető. Csak ne felejtsd el visszakötni.
Köszi a tippet. Végülis az indulási áramot meg tudtam mérni, 15A/25A (normal/sport mód), ezek az áramok fognak teljes terhelésen is jelentkezni. 54V mellett jelentős teljesítmény.
Láttam egy érdekes "nemtommit" (de tudom)
Hasonló a fényorgonához, csak még nagyobb munka megcsinálni, aztán beh szép! Először azt hittem, komoly értelme van egy grafikus kijelzőnek, de így magában "csak" érdekes látvány. Az ember (főleg a műszaki) alkotó kedve határtalan. Valamikor építettem magam is szimpla fényorgonát, 2 féle megjelenítővel is, aztán elcseréltem az első szkópomra, N313-ra. Szóval vannak szép, akár amúgy haszontalan alkotások is. Mint a megpatkolt tojás. Visszafelé fejtegetve a fényjátékokat, bennük való gyönyörködést talán Laár András versikéje festi le jól az ős élményt - zene nélkül is megy: A buborék Szine játszó, csudaszép Fele piros, fele kék Az orromból jött ki az elébb
Idézni csak pontosan!
Idézet: „„Buborék Ej, buborék, buborék, Színejátszós, csodaszép, Imitt veres, amott kék Az orromból gyött ki elébb.” – írta Laár András verse”
Oké, de attól, hogy "céltalan", nem csak szép. Arra hajaz, amikor egy (zenei) rendezvényen fényekkel is fokozni kívánják a hangulatot.
Ezt akarja újraélni, aki ilyeneket megcsinál -és miért ne tenné jól? Idézet: „vannak szép, akár amúgy haszontalan alkotások is.” Az élet (is) olyan Hogy én is idézettel válaszoljak: Az élet olyan, mint egy átmeneti kabát. Rövid, és céltalan. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
A haszontalant értsük úgy, materiálisan nem lehet megenni, nem lehet felülni rá, stb. mert nem azért van, hanem a gyönyörködésre. Mint a vers, festmény, szobor, szép táj.
Viszont az sem szokott ritka lenni, hogy valami ún. hasznos és szép is. Olyant is láttam már... Nem tudom, voltatok-e már olyan helyzetben, hogy pl. a TV-ben épp valami megrendítőt mond be a hírolvasó hölgy? ... és valaki máris megjegyzi - De előnytelen ez a frizurája! Csak úgy eszembe jutott. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
A haszontalan elég relatív. Ha még esetleg gyönyörködni sem lehet valamiben, de az alkotója örömét lelte a munkában, akkor már hasznos. Én például amikor nem dolgozom, akkor a legtöbb esetben valami haszontalannak mondható dolgot készítek, sokszor csak azért, mert érdekes számomra megcsinálni, vagy hasonló okból, de a lényeg, hogy kikapcsol és a végén örülök, hogy létrehoztam valamit.
Elveszett a lényeg, amit szerettem volna. Pedig ott van, elvesztetek a részletekben.
Szerintem például nem minden inkvizítor utálta a munkáját...Ha már a munka öröméről van szó. Nem ez a problémás, Kollégák. Mint ahogy az iménti hsz-be utaltam rá, semennyire nem ment át az első hsz-em mondanivalója. Semennyire! Ezért vagyok szomorú. Tehát: Képzeljük el azt a szép ívet, ami a leg rusztikusabb "széptől" a (Laár vers) terjed a soksávos és grandiózus kivitelű - nekem is szép - spektrum megjelenítőig. Viccesen szerettem volna tálalni, nem jött be. A többi lényegtelen volt. Végül is, legalább jót beszélgettünk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |