Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Videó Pályázat 2010 - Lezárult!
A pályaművek megtekinthetők a http://www.hobbielektronika.hu/video/ oldalon!
Eredményhirdetés: Hír - Hobbielektronika.hu
Sziasztok!!
Ezt a témát azért nyitottam,hogy itt a 2010-es videópályázat véleményeit, kérdéseit... tudjuk megosztani. Nagyon örülök,hogy ebben az évben is lesz, most én is részt veszek! Mindenkinek sok sikert!! Köszönjük a Hobbielektronika moderátorainak!!! Üdv. Hunor!
Köszöntök én is mindenkit a 2010-es videó pályázat topikjában!
Sok sikert kívánok mindenkinek! Hajrá, lássuk mit tudtok!
Szia! Tavaly lemaradtam kamera híján, de most megpróbálok kamerát szerezni. Azt szeretném megkérdezni, mik az elvárások a kamerával szemben? Előre is köszönöm! Valamint, látom hogy mától indul a pályázat. Amihez előjelentkezés szükséges. Ha én jelentkezek, de nem jön össze a dolog, akkor mit von ez maga után?
Idézet: „Amihez előjelentkezés szükséges. Ha én jelentkezek, de nem jön össze a dolog, akkor mit von ez maga után?” Ha jól tudom, az égvilágon semmi nem történik. Megpróbáltad, nem jött össze, nem fogsz kapni csekket a büntetésről.
Rendben! Köszönöm! Estefelé akkor jelentkezek is. Most irány a meló. Szép napot!
Ebben az évben én is tervezek jelentkezni. A múltkor sajnos nem jött össze.
Amúgy ti milyen videó szerkesztő/vágó programot használtok/fogtok használni?
Helló!
Én a PINNACLE studio-t használom. Nagyon jó szerkesztőprogram, jól lehet vele vágni és a hangfeljátszás is nagyon jó. Van magyar verzió tehát a megtanulása sem gond és ha minden igaz van leírás is. Én is indulok a versenyen bár nem tudom hogy milyen témában, de már nagyon vártam az idei videó pályázatot. Mindenkinek sok sikert kívánok és remélem, hogy idén sokkal több videót fogtok beküldeni.
Köszönöm a válaszod!
Az utólagos narráció mennyire jól oldható meg vele? El is felejtettem, én is nagyon sok sikert kívánok mindenkinek! Sajnos a múltkori pályázatnál még nem voltak meg a megfelelő technikai eszközeim, de most már teljes a felkészültség, így neki tudok állni!
Ezekben a szoftverekben több hangsáv van mindig.
Egyik hangsáv mondjuk lehalkítva a valódi hang, másik hangsáv a narráció, harmadik hangsáv a zene. Némely vágó szoftver, ám inkább a profik (Premiere, Avid) támogatják az automatikus track lekeverést, ha egy adott másik sávban elem található. Magyarul megcsinálja magától azt, hogy ahol szöveg mint elem (ugye felszabdalva) megtalálható, ott annyi ideig, adott dB-el visszaveszi a hangerőt.
Sok sikert és eredményes munkát kívánok mindenkinek. Kíváncsian várom a videókat.
Üdv.
Köszönöm a választ! Ennek örülök. Sajnos a kamera belső mikrofonjának a minősége korántsem kielégítő,így szükség lesz az utólagos narrációra. Így elég könnyen kivitelezhető lesz.
Két fős csapat díjazása esetén hogyan jártok el?
Vélhetően második-harmadik helyezett esetén a díjak talán megduplázhatók, de ennek egyeztetése még hátrébb van.
Nemá, te idén nem indulsz?
Nem, kedves barátom, most nem indulok a pályázaton. Inkább majd szakmai szemmel nézegetem az elkészült mozikat.
Sziasztok
Gondot jelent-e, ha egy két főből álló csapat, két videóval is nevez és esetleg mindkét videó díjazott lesz? (Két fős csapatban szeretnénk indulni) Válaszotok előre is köszönöm!
Nem probléma. Bár ugye előre nem ismerve a zsűri döntését azért elmondható, hogy kétszer ugyan azt a díjat, ugyan annak nem fogja odaítélni.
Egy témáról lehet beküldeni több videót? Úgy gondolom, hogy mondjuk az első videóban a kütyü elméleti rész (tervezés stb.) a másik videóban pedig a gyakorlati (kivitelezés) lenne.
Miért ne lehetne!
Milyen bitsűrűséggel kell beadni a videót. Ez nincs leírva az alapkövetelményekhez.
Azért nincs leírva, mert ez felbontás és kódolás függő.
Mibe szeretnéd kódolni? Mekkora a forrás képméret?
A rögzítő, amivel felvettem 704X576 pixeles felbontásban, 25 képkocka/másodperccel MPEG2 kódolásban mentette. Így szerintem túl magas, 9548 kb/s lett a végeredmény.
Megfelelő.
Általában SD-nél 8M, HD-nél 12-16M lenne célszerű.
Sajnos a rögzítő egy egész lehetetlen fájlformátumban rögzít. (.VRO :nemtudom: ) Eddig csak egy konvertáló programot találtam hozzá, de abban a maximális bitsűrűség csak 4500 kb/s.
Vagy marad a tömörítetlen videó, de így is elég nagy már a felvett mennyiség (6,7 GB).
De hát azért csak megvágod a videót nem? Azért a nyers kamera képet ne küldd még be szerintem.
Nem is akartam...
Gondoltam a programba is úgy importálom már be, amilyenbe majd beküldöm, hogy semmi minőségromlás ne legyen.
Hali.
Szeretnék regisztrálni a videópályázatra de van egy kis gond. Még hozzá az, hogy Szlovákiában lakom és a telefonszám részt nem tudom hogy hogyan töltsem ki. Valamint az adataimat azaz az utca és lakhely szlovákul vagy magyarul töltsem ki?
Van már szlovák és román versenyzőnk is. Célszerű lenne úgy kitölteni a címet, ahogy egy levél, csomag, stb... oda is érne.
Magyarul a nyelvnek megfelelően. Telefonszámot meg országhívóval add meg. Ahogy alapértelmezettként +36-al van kitöltve, úgy azt cseréld ki a megfelelőre.
Megint van egy problémám.
Megszerkesztettem az egyik videómat, kiexportálta és valamiért remeg a kép. Az az érdekes, hogy amit a szerkesztőprogrammal raktam bele (átvezető címek, áttűnések) nem remeg, csak a felvett videó. Mit szúrhattam el? |
Bejelentkezés
Hirdetés |