Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videójel átalakítása RGB-re
 
Témaindító: magery, idő: Máj 31, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) magery hozzászólása Máj 31, 2008 /
 
Sziasztok.

Nemrég szereztem egy LCD kijelzőt, és mint kiderült RGB bemenetre van szüksége. A problémám az, hogy én videójellel szeretném meghajtani és nincs ilyen áramköröm. Ha valaki már csinált ilyet vagy van egy jó kapcsolása, azt megköszönném.
(#) idlob válasza magery hozzászólására (») Jún 1, 2008 /
 
Üdv! Félmillió téma nyílott azonos problémára (ezért a modik harapnak), mindegyiknél kiderült, hogy túl komplikált, ezernyi a buktató, nem kispályás felaldat.
A gond az, hogy gyakorlatilag minden freki különbözik, bejön a váltottsor miatti memóriás tárolás (=>digitalizálás), a különböző feszültségszintek. Viszont egy fórumozótársunk, gerry gyárt ilyeneket. Ha felhasználók menünél beírod a nevét, privátban/mailban felveheted vele a kapcsolatot. Nem tudom, hogy kiadja-e kezéből a kapcsolást, még sosem beszéltem vele :no:, én is csak a Terminál Fórumról tudom. De legyártani biztos legyártja. (De hogy nem éri-e...?)
(#) magery válasza magery hozzászólására (») Jún 4, 2008 /
 
Találtam egy kapcsolást TDA 8362-vel, pont olyan ami nekem is kell. Ezt érdemes megnézni.

PAL to RGB
(#) idlob válasza magery hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
Tartok tőle ez egy másik RGB. Ugyanis a TV-k ben is RGB jellé bontják a képet, de az egy teljesen más fajta RGB minta számítógép VGA-RGB-je.
Itt a két kulcsomndat(rész): "Jeder hat es in seinem Fernseher" és "Das Display arbeitet zwar mit fernsehkompatiblen Signalen"
(#) Sebi válasza magery hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
A kérdés csupán az, hogy ez az "LCD kijelző" milyen tartományban kezeli a szinkronjeleket. Ha képes a H=15625Hz és a V=50Hz (TV szabvány) fogadására, akkor a belinkelt (TV dekóder) áramkörrel működhet.

Csak mellesleg jegyzem meg, hogy az én LCD monitorom a DOS-os nyáktervező futtatásakor hatalmas OUT OF RANGE felirattal tiltakozik az alacsony érték ellen, bár a kép kifogástalan...
(#) djmagoo válasza magery hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
Szia!


Én megépítettem ezt a TDA8362-es kapcsolást tökéletesen működik... Én egy 5 collos sharp LCDre kötöttem rá, a nyákot úgy építettem meg hogy az biztosítja a display számára a szükséges tápokat is. Neked milyen LCDhez kell? Computer monitorhoz nem jó mert ott a sorfreki a TV duplája minimum, és nem is váltott soros... oda már kell egy úgynevezett scan doubler áramkör is...

Üdv!
(#) magery válasza djmagoo hozzászólására (») Jún 9, 2008 /
 
Szia!

Nekem is egy 5"-os Sharp LCD-m van. Még nem sikerült megépítenem az áramkört, de már rajta vagyok a projekten.

Üdv.
(#) magery válasza idlob hozzászólására (») Jún 9, 2008 /
 
Köszi a figyelmeztetést, de én nem VGA kimenetről akarom meghajtani hanem 'composit video' jelről. :yes:
(#) idlob válasza magery hozzászólására (») Jún 9, 2008 /
 
Én is úgy gondoltam, attól tartottam, hogy a kimenete nel illeszkedik az LCD-hez. De a hozzászólásokból úgy látszik LCD/TFT-nél már működhet így is. Próbáltam konkrétan ezt az áramkört, de CRT számítógép monitoron nem működöt. Vagy ott tévedtem, hogy azt hittem ámítógép LCD-jét akarod használni. Ez esetben bocs.
(#) magery válasza idlob hozzászólására (») Jún 9, 2008 /
 
No problem.
(#) staycool hozzászólása Aug 1, 2011 /
 
Hali!

Nyilván lerágott csont, de az lenne a kérdésem, hogy lehet-e építeni composite jelből (vagy S-Video) RGBs konvertert. Egy ideje túrom a fórumot, de sajnos nem találtam megoldást. A helyzet az, hogy van egy Alfa Romeo 166-osom, amiben van egy ICS. A kijelző egy 5"-os 640x480-as TFT, RGB+Composite Sync bemenettel. Egy laptopről szeretném meghajtani.

Remélem tud valaki segíteni!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem