Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   10 / 64
(#) CHZ válasza torok72 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Nyikorgás lehet a nyomógörgő csapágyazása, egyéb csapágyak, kuplung, stb..Szalag fodrozódást, gyűrődést nem tapasztaltál? Széleken sem?
(#) gaben62 válasza torok72 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
A video fejet húzd le, tisztítsd meg rendesen, den, szesszel bőrdarabbal, óvatosan.
(#) torok72 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Ma átnéztem a szalag futását és állítottam valamivel jobb lett a felvétel próbálkozok még. nem gyűri a szalagot semmi ilyen tudsz még tanácsot adni
(#) CHZ válasza torok72 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Jó lenne tudni, mennyivel lett jobb és mit állítottál, ami valami javulást eredményezett.
(#) torok72 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Holnap teszek képet és hátha tudsz segíteni
(#) hemcso59 hozzászólása Feb 21, 2012 /
 
Sziasztok régi videó kazettám kicsit szorul, nyikorog. Lehet még javítani??? Kedves családi emlékek vannak rajta. Előre is köszönöm a választ.
(#) mugab válasza hemcso59 hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Tekerd át egyszer teljesen oda vissza. Aztán mentsd ki dvd-re ...
(#) TKori225 válasza hemcso59 hozzászólására (») Márc 13, 2012 /
 
Szia!
Lehet javítani. Ha van otthon egy másik egészben lévő kazi, akkor a szalagorsókat át kell tenni (vigyázva, hogy a szalagot ne gyűrjük meg, ne fogdossuk össze. Ha nincs másik, párszáz Ft-ért lehet kapni üres kazit és abba áttenni. Találkoztam olyannal, hogy a kazetta műanyag háza meg volt vetemedve és az orsó megszorult. A csere tökéletesen bevált.
(#) Rafael hozzászólása Márc 18, 2012 /
 
Sziasztok! Bontásra kerül egy régi, de működő JVC HR-D430EG típusú Hi-fi sztereó videó.
Tudnátok hozzá kapcsolási rajzot küldeni?
Kísérleti célból felhasználnám a kijelzőjét, amint látom van rajta egy "Audio monitor" rész, elvileg ez egy kivezérlésjelző. Ezt lehetne használni más zenei cucc kijelzésére vagy ahhoz módosításra szorul? Mikrofonbemenete célból van?
Tulajdonképpen az érdekel, hogy külön választható-e a "hatalmas súlyú" mechanika és a kijelző (érdembeli pl.: óra stb. funkciói). Azért látok rá esélyt, mert több külön panelból áll a gépezet.
Illetve szívesen fogadok ötleteket, hogy mikre újrahasznosítható egy ekkora alkatrésztemető?
(#) TKori225 válasza Rafael hozzászólására (») Márc 25, 2012 /
 
Szia!
Egy kicsit fáj a szívem, mikor olvasom, hogy bontásra kerül egy régi, de működő videó. Bár kikoptak a háztartásokból, de szerintem egy működő (pláne ha hibátlanul) készüléket csak úgy szétszedni kár!)
Ahogy utánanéztem ez régebbi típusú készülék. Eddigi tapasztalataim alapján a kijelzőket külön egy soklábú IC hajtja, szerintem ha ahhoz találsz normális dokumentációt, meg lehet találni az ,,audio monitor" áramköreit.
Általános ötletek: a tápegység önmagában hasznosítható. Több különböző feszültséget állít elő, de szoktak belőlük erősítőt is gyártmányozni.
Valszeg néhány villamos motort is találni fogsz a ,,boncolás" során. Aztán típustól függően LED-ek, mikrokapcsolók is előjöhetnek. Egyéni véleményem alapján a mechanika önmagában semmit nem ér, csak egy halom vas.
(#) Rafael válasza TKori225 hozzászólására (») Márc 28, 2012 /
 
Szia!
Még nem szedtem szét. A trafója miatt tenném elsősorban, mert ahogy írtad erősítőhöz hasznosítanám.
Hogy kazettát is működtet-e azt nem tudom, de minden világított rajta és visszapörgetést is produkált bekapcskor, majd Stand by -ba tette magát, de távirányító nincs hozzá.
Továbbra is érdekelne a kapcsolási rajza, illetve a Service Manual-ja!
(#) barny6 hozzászólása Ápr 10, 2012 /
 
Sziasztok!
Toshiba v232uk videómagnóm van.
Az a problémám,hogy a rosszabb minőségű felvétel nézésekor ugrál a kép.
Jó minőségű felvétel esetén ,tökéletes a lejátszás.
Másik videómagnő, a rossz minőségű felvételt is lejátsza.
Nem értem mi lehet a gond,pedig keveset volt használva és szét sem volt szedve.(fejtisztításon kívül).
Azt megcsináltam most is.
És semmi javulás.
Köszönöm a segítséget, előre is!
(#) tamáspapa hozzászólása Máj 6, 2012 /
 
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e, ha nem, a téma alapján javasoljatok fórumot, ahová írhatnék. Előre is köszi.
Van egy PANASONIC NV-HD647 tipusú hi-fi videóm. Tavaly szeptemberben villámcsapást kaptunk, sok dolog mellett ennek a hangpanelja is elszállt. A képet rendesen lejátssza. Hol szerezhetnék egy hangpanelt, vagy az abban lévő IC-t ami konkrétan elszállt? A szervizben azt mondták, hogy alig van rá remény, hogy összejöjjön a beszerzés.
Előre is köszi.
(#) gaben62 hozzászólása Máj 10, 2012 /
 
Kaptam egy LG S909 SVHS formátumot is tudó Hi-Fi video recordert, nagyon jó strapabíró a gép, full fém az egész, viszont az Rf. modulátort nem tudom állítani, menüben fel sem ajánlja.
36ch.van, gyárilag, programozva,39ch.ra kellene átállítani.
Rejtett rf. modulátor opciós menüt, pedig nem tudom előhívni rajta, hiába nyomogatom a távon a stop, play, menü stb. gombokat, + előlapon a funkciógombokat nem adja be.
A neten semmiféle információt nem találtam róla, user manual sincs, esetleg aki tud valami hasznosat mondani az segítsen.
kösz.
(#) zolika60 válasza gaben62 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Nem ismerem, de nem lehet, hogy hátul kell csavarhúzóval?
(#) CHZ válasza gaben62 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Kikapcsolt készülék mellett, az előlapi program gombokat együtt hosszabb ideig nyomva tartva, kijelzőn megjelenik az RF 36, majd ezekkel a gombokkal állíthatod, akár ki is kapcsolhatod a modulátort.
(#) rucus hozzászólása Máj 16, 2012 /
 
Sziasztok.

Van egy Philips vr550-es videom, aminek gyorstekercseléskor (nem képpel) megbolondul a számlálója.
Radásként a rew gomb sem müködik (se távkapcsolón, se a videon).

Lehet vele valami kezdeni?
(#) Puckuny hozzászólása Máj 27, 2012 /
 
Sziasztok.

Van egy telefunken M9460 HIFI típusu videomagnóm aminek az lenne a problémája, hogy a kép 3/4-étől felfele szemcsés , ugrál a kép. Fejek tiszták forgófej nincs eltörve, nagyítóval megnéztem, elvileg a szalagpálya is jó. Mi lehet a problémája?
(#) CHZ válasza Puckuny hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Szalagfeszítési probléma is lehet. Szalagfék kopása, szakadása.
(#) Puckuny válasza CHZ hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
elvileg a szalagfeszesség is rendben van, fékek sincsenek elkopva...
(#) CHZ válasza Puckuny hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Nem normál fékről van szó, hátsó orsó körül található "filc gyűrű", ami állítható is. Lejátszáskor szalagfeszítés mértékét állítja be.
(#) Puckuny válasza CHZ hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
tudom, állítottam már azon is, ki is cseréltem, de semmi változás, sajnos mérőkazettám illetve szkópom nincs hozzá
(#) TKori225 válasza Puckuny hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Kissé ekecs módszer, de segíthet:
Egy kristálytisztára tisztított egyenes hengeres tárggyal lejátszás üzemmódban enyhén ,,eltéríted" a szalagot eredeti pályáról, és meglátod, hogy ennek hatására alul helyrejön-e a kép. Ha javul, majd felengedés után visszaromlik, akkor a szalagvezetés nem megfelelő. Az összes tengelynek, szalagvezető görgőnek tökéletesen egytengelyben kell lennie (kopásokat is beleszámítva).
(#) ABU hozzászólása Máj 29, 2012 /
 
Sziasztok!
Adott egy Philips VR401 VHS, több probléma is van vele. Elsőnek a tápja volt elpukkanva, azt már kijavítottam. Most azt csinálja, hogy beveszi a kazettát, már ha el nem akad, kihúzza a szalagot a fejhez, visszaengedi picit lazára, megtekeri jobbra majd balra és kiadja vissza a kazettát. Csatoltam egy doksit, amiben a fogaskerekek elrendezése van. Na most ezt úgy kell értelmezni, hogy amikor a fészek lent van, szalag kihúzva és lejátszásra kész? Mert ez nagyon nem úgy áll, sőt még kiadott kazettával sem hasonlít erre. Igaz VR101-hez írja, de ez a szervízkönyv több típusra jó, gondolom a mechanika ugyan az.

fogas.pdf
    
(#) Moderátor hozzászólása ABU hozzászólására (») Jún 7, 2012
 
A felhasználó jelzése alapján a kérdés már nem aktuális.
(#) gabinjo hozzászólása Jún 28, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Samsung SV 245G videóm, mechanikai hibája van:nem fűzi be a szalagot, félúton megáll a fűzés és ledobja a panel alján a befűzést mozgató egyik fogaskereket.
Visszaraktam rendesen a helyére, de ugyanazt csinálja továbbra is.Előre is köszönök minden észrevételt és további szép napot mindenkinek.
(#) CHZ válasza gabinjo hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Szia!
Egy kép jó lenne a mechanikáról.
(#) gabinjo válasza CHZ hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Sajnos most nem tudok képet feltenni, a hétvégén megpróbálok.
(#) pappj79 hozzászólása Aug 12, 2012 /
 
Sziasztok!

Panasonic NV-HS860-as videómon ha bekapcsolom az időalap korrektort, a kép néhány vízszintes sávban sötétebb lesz, mint máshol. Ezek a sötét sávok a képtartalom változásával mozognak föl-le, vagy épp megjelennek, eltűnnek. (Pl. ha egy ember feje "okozza" ezt a sávot, akkor ha az ember ugrik, a sötét sáv is követi az ember fejét fel-le )
Olyan is van, hogy mint egy háló, 4-5 vékony, sötét sáv "szalad" a képen felfelé vagy lefelé (hasonlít valami árnyékolási hibára vagy zavarjelre).

Azért kellene használnom a TBC-t, mert házi felvételeket szeretnék digitalizálni, és TBC nélkül a sorok vízszintesen mozognak, szóval "hullámzik" a kép, viszont ilyenkor nincsenek sötét csíkok.

Egy Panasonic NV-HS950-ben ugyanez a kazetta TBC-vel lejátszva állandó fényerejű képet ad, csak az a magnó sajnos nem az enyém...

Egyébként nem minden kazettánál jelennek meg ezek a sötét sávok, TV-ről felvett vagy gyári műsoros kazettáknál nem látszik, vagy csak annyira kis mértékben, hogy még nem vettem észre.

Ha van valakinek ötlete, kérem, ne tartsa magában! Köszönöm!
(#) pappj79 hozzászólása Aug 12, 2012 /
 
A másik kérdésem pedig egy Philips VR296/55-re vonatkozik. Ha nincs benne kazetta, egy áramszünet után valami teker benne 2-3mp-ig, majd kikapcsol. Ilyenkor nagyon nehezen lehet beleerőszakolni a kazettát, de ha az első belement, utána a következő áramtalanításig minden oké. Néha a standby módba váltás is okozza ezt a meghülyülést.

Ha le van véve a magnó burkolata, akkor talán tízből 1-2 alkalommal sikerült előidéznem a hibát (egyszer láttam, melyik fogaskerék pörög benne ilyenkor ezerrel).

Mostanában már benne hagyok egy kazettát állandóan, mert gondolom, a mechanika nem szereti, ha beletapossák a kazettát. Ilyenkor csak a kazettacsere időtartama alatt imádkozok, hogy ne legyen áramszünet.

Jól sejtem, hogy a kazettaérzékeléssel lehet gond? Állítólag ez optikai úton történik...
Ha valakinek van ötlete, tapasztalata, minden javaslatot szívesen veszek!

Köszönöm!
Következő: »»   10 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem