Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton EA 6383 s (tuning)
 
Témaindító: gbr, idő: Nov 2, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 22
(#) jocko hozzászólása Jún 1, 2009 /
 
nekem meg igy néz ki a hatvanháromnyolcvanhármasom

ea6383sa.JPG
    
(#) jocko hozzászólása Jún 3, 2009 /
 
Pár gondolatot szeretnék megosztani a többiekkel,talán tudok valakinek segiteni ebben a témában.Néhány személyes tapasztalatom a 6383s végfokjának tuningolásával kapcsolatban:az eredeti pufferkondik az erösitöben elég gyenge széria,ezeket érdemes kicserélni mivel a mostaniak jobbak-de nem érdemes 4700uf fölé menni.A végfokpanelen a kondik jó minőségüek,egyáltalán nem érdemes cserélgetni.A legkritikusabb pont a bd139 és 140,amit ha kicserélünk a végfokpanelen egy mai jobb szériára,drasztikus hangzásjavulás áll elö:kitisztul a hangkép,és a mélyek a lágy puffogás helyett kellemes rezgésként jelennek meg(valahogy igy tudnám leirni,egészen különös ahogyan szól,más erösitönél még nem hallottam ilyet).Én személy szerint az emitterellenállásokat 0,22ohm-ra csökkentettem illetve tip35-36c végtranyokat tettem 2mm-es bekötökábellel.(a gyári kábel sajnos olyan vékony és olyan gyengén van forrasztva,hogyha kicsit is megmozgatjuk a panelt,szinte azonnal elválik a forrtüskétől.Én még kiforrasztottam a némitásfunkció bf244a tranzisztort és a hozzá tartozó ellenállát,mivel nem használom.A többi tranzisztort is érdemes kicserélgetni,árnyalatokkal javul a hangkép.Érdekes még hogy a leirt módosítások után sokkal jobban ki lehet hajtani a végfokot anélkül hogy " tépni" kezdené a hangszórót-ugyebár ez a videotonok egyik gyenge pontja.A végeredmény igencsak meglepett,viszont tény,hogy még igy is messze áll ez a konstrukció a high-end kategóriától,bármennyire is esküsznek sokan a "vidire".
(#) zolle5 hozzászólása Jún 27, 2009 /
 
Sziasztok

van egy ea 6383s típusú erősítőm és az a gondom vele hogy ha benyomom a mono gombot akkor tökéletesen egyformán szól mindkét oldal de viszont ha nem nyomom be akkor az egyik oldal halkabban szól.Próbáltam a mute gombos megoldást is de ha a mutet is benyomom akkor is gyengébb az egyik oldal.

levettem az alját az erősítőnek és ott van 3 db fekete kábel ide oda forrasztva ami ugy néz ki hohy nem gyári forrasztás.fényképeztem is!!

Lehetséges ,hogy elvan szálva az egyik végfok vagy egy komplett panel???
légyszi segítsetek.amugy nemtudom,hogy hol lehetne kapni bele való végfokpárost(bd809v,bd8010v).

Várom válaszaitok.
üdv:zoli
(#) djgombi válasza zolle5 hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
Azok a kábelek gyárilag vannak forrasztva! A jel kábelt ha megfordítod akkor is ugyanaz az oldal a halk?
(#) zolle5 hozzászólása Jún 27, 2009 /
 
kedves dj gombi

sajnos nemnagyon vágom hogy melyik kábel az....kb hol van vagy milyen színű??de ha kell lefotozom a belsejét azon jobban megtudod mondani.
köszi a segítséged.
(#) zolle5 hozzászólása Jún 27, 2009 /
 
időközben rájöttem mire gondolsz de ugyanugy szó hiába fordítottam meg. sőt most észrevettem rajt hogy kb 15 perce szól 3/4 hangerőn és hullámzik a hangerő.ez lehet a volume poti miatt??ugyanis az egy kicsit recseg ha tekergetem.befujtam kontaktsprayvel is de semmi változás.
csatoltam képeket a belsejéről.szerinted ránézésre buherált lehet??

várom válaszod
(#) djgombi hozzászólása Jún 27, 2009 /
 
Én arra a kábelra gondoltam amivel összekötöd a CD lejátszóval.
(#) zolle5 válasza djgombi hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
hello

megfordítottam de ugyan az volt.
de mindenesetre köszi a segítséget....
megoldódott a probléma,ugyanis a tape1 bemenet dugó foglalata zárlatos volt.kicseréltem és szuperül müködik.megszünt még a hangerőhullámzása is.szétszedtem(kicsit brutálisan) a foglalatot és az egész közepe össze volt olvadva és két érintkező is összeért!
Ez okozta a galibát.

mindent köszi.
(#) djgombi válasza zolle5 hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
Gondoltam hogy a bemenet körül lessz probléma
(#) horijozsiekecs hozzászólása Júl 4, 2009 /
 
Üdv!

A segítségeteket kérném! Van egy ilyen erősítőm, de az a problémája, hogy halk. Egyik ismerősömnek van, gyári nem buherált, és az sokkal jobban szól. Az övé kb 1,5-ös hangerön produkálja azt, amit az enyém 5-6-nál. A végfokokat egy műszerész felújította, cserélte a tranyókat, kondikat, meg egy csomó vackot. Szerinte tökéletes. Tény, hogy szépen szól, működik rajta minden, de nem az igazi, az egyik fele búg, és a hangerejével sem vagyok elégedett. Nem akarom gyilkolni, de működjön normálisan. Mi lehet a baja? Ha nem a végfok, akkor hol kell keresni?
(#) djgombi válasza horijozsiekecs hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Vidd vissza a műszerészhez hogy csinálja meg rendesen!
Én biztos nem nyúlnék bele ha már más belenyúlt.
De a kapcsolási rajz alapján át kell méregetni, hogy minden jó-e és kész
(#) horijozsiekecs válasza djgombi hozzászólására (») Júl 5, 2009 /
 
Ehhez biztos nem viszem vissza, mert már egyszer vissza vittem. Meg csinálta végfokokat, hazahoztam, halk volt még mindig, visszavittem. Nála volt két hétig. Makacsul állítja, hogy ez így tökéletes. Vagy kiméregetem magam, vagy keresek mást. A végfokokban tényleg kicserélt majdnem mindent, az látszik. De máshol nem csinált semmit, sztem meg sem nézte a többi egységet. Nah mindegy. Esetleg annyit meg tudsz mondani, ha nem végfok, akkor hol érdemes körülnézni? Még annyi, hogy azt vettem észre, hogy a némítás funkció ( amikor hozzáérek a gombokhoz) csak halkít rajta egy kicsit. Nem kéne majdnem teljesen elnémulnia?
(#) balázsmaden hozzászólása Aug 1, 2009 /
 
sziasztok nekem is van valami baja a vidimnek.Ha bekapcsolom és nincsenek hangszorók akkor is bug a táp benne vagy v mi, meg 1 hete azt vettem észre hogy 1 fél óra után meleg a dugvillája, a vezetéke és a hoszabbitónak semmi baja mi lehet a baja ???
amugy meg szeretem mert szépen szól
előre is köszi
Balázs
(#) subwoffer hozzászólása Aug 17, 2009 /
 
Sziasztok

Egy olyan problémám lenne hogy a szabályzó részén a bal oldalán van 4 csatlakozó és hogy oda mit kell tennem vagy mi csatlakozik oda.
(#) kisdudi97 hozzászólása Aug 24, 2009 /
 
Az lenne a kérdésem hogy a VR47 mire cserélhetem ki benne mert megsült sajna és nem találom sehol valaki segitsen
(#) djgombi válasza kisdudi97 hozzászólására (») Aug 24, 2009 /
 
Az szerintem egy 4.7 ohm os ellenállat!
(#) kisdudi97 hozzászólása Aug 24, 2009 /
 
Kössz majd szétnézek van-e itthon.Itt eggy kép:
(#) Zupp87 válasza kisdudi97 hozzászólására (») Aug 24, 2009 /
 
Igen, az 4,7 ohm. Én az újraépített végfokokban 2W-osakat tettem be. Egyébként ha már szerelgetitek, a visszacsatoló ellenállást érdemes 82kohm-rór 47kohm-ra cserélni, így kisebb lesz az erősítése, és érzéketlenebb lesz maga az erősítő. Ugyanis ezek tönkremenetelét legtöbbször az okozza, hogy már 3-as fokozat körül fullra ki van vonali jelről gyári állapotában vezérelve, és ha tovább tekered... sejtheted mi lesz. Valamint érdemes még a szabályzó panelból is kivenni két kondit.. utánanézek, melyeket. Én ezeket megcsináltam, és így már a magnóbemenetet vonali jellel hajtva, max. potiállásnál is torzításmentes az erősítő.
(#) kisdudi97 hozzászólása Aug 24, 2009 /
 
Csak eggy baj van itt Balassagyarmaton nincs sok elekronikai bolt sajna. Ha tudsz egy linket hestore bol egy 4,7Ω ellennállásrol aszt megkuszönném.
(#) Zupp87 válasza kisdudi97 hozzászólására (») Aug 24, 2009 /
 
Ellenállás
Egyébként a huzalellenállások között van, de úgy tudom ez nem az... vagy talán mégis?
(#) kisdudi97 hozzászólása Aug 25, 2009 /
 
Kössz. Én nem tudom hogy huzalellenállás vagy mi...
(#) Zupp87 válasza kisdudi97 hozzászólására (») Aug 25, 2009 /
 
Hagyományos, boltban kapható ellenállás (azok a kicsik) max. 0,6W-osak, a még kisebbek negyed vagy nyolcadwattosak. Nem tudom, hogy a Videoton eredetileg milyen teljesítményűeket használt, de én inkább nagyobbat tettem bele.
(#) Zupp87 válasza Zupp87 hozzászólására (») Aug 25, 2009 /
 
Közben utánanéztem: ezek a 2W-os ellenállások, amiket mutattam, fémoxid-ellenállások.
(#) kisdudi97 hozzászólása Aug 25, 2009 /
 
teszek mind 2 be két 2 wattos ellenállást az biztos elég lessz.
(#) kisdudi97 válasza Zupp87 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Kössz.
(#) KMarci hozzászólása Szept 9, 2009 /
 
Sziasztok!

Van nálam javításra egy RA6363S típusú gép azzal a hibával, hogy az egyik csatornája sistereg, mint amikor a rádión két csatorna közti zavart hallgat az ember pont olyan. Első körben ki szeretném iktatni ezt az elnémítóját, de nem tudom hogy működhet, egyetlen egy vezeték vezet a bekapcsoló gomb króm bevonatáról a mute gombhoz.

Üdv
Marci
(#) Kicsa válasza KMarci hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Szia!
Szerintem az egy kivezetés amit ha megérintesz,földeled és így némít. Próbáld ki,fém cuccal érintkezve is némít,viszont ha szigetelt csavarhúzóvl piszkálod akkor nem. Tehát szerintem az rajtad keresztül záródik amikor hozzáérsz. Remélem tudtam segíteni!
Üdv Kicsa
(#) teren56 hozzászólása Szept 14, 2009 /
 
Sziasztok!
Nekem is van egy EA 6383-S erősítőm.A probléma csak az,hogy időnként a bal csatorna gondol egyet és elnémul.
Már végfokot cseréltem,szabályozópanelt cseréltem,de a helyzet nem változott.Ilyenkor ha ki-be kapcsolom az erősítőt akkor ismét megszólal a bal csatorna is.Ha ez nem segít akkor szét kell szedni az erősítőt,és a csatorna bemenetre rátapintok valamilyen fém tárgyal akkor ismét megszólal.Nem tudom hogy hol kellene folytatni a hibakeresést.Ha van valakinek javaslata megköszönöm.
(#) pl13 válasza teren56 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /
 
Némítás, BF244 jfet, meg ami előtte van.
(#) csaba661011 válasza pl13 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /
 
ht23-ht32 ,bc413b cseréld ki
Következő: »»   4 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem