Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   11 / 123
(#) lacc88 hozzászólása Ápr 3, 2009 /

Pálinkás jóggelt!!

Köszi a gyors választ goldscorpio07.
Igazad lett, kicseréltem a szabályzó, előerősítő, meg a végfok modulon az elkókat és most faszán működik.

Lenne még egy kérdésem felétek :
ugye gyárilag 4700u os pufferkondik vannak berakva, nem tenne tönkre valamit a ketyerében ha helyettük 10 000u sat raknék be? Nagyon nem nem értek hozzá, de hallottam olyat hogy ha túl nagy kondikat rakunk be akkor nagyon megnőhet a töltőáram, és az okozhat problémákat.

Minden jót!

Lacc
(#) goldscorpio07 válasza lacc88 hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /

Pálinkás jó reggelt!
Nincs mit,örülök hogy jó lett a kütyüd.
Én már cseréltem pufferkondikat nagyobbra nem is egyszer,semmi probléma nem volt tőle,úgyhogy szerintem nyugodtan Polaritásra és a kondi fesz. tűrésére ügyeljünk (min 40V).
Üdv.
(#) lacc88 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /

Ok

Természetesen figyelünk
(#) laci6662 hozzászólása Ápr 3, 2009 /

Sziasztok!

A következő lenne a probléma:
Elkezdett az erősítő zúgni (nem arra a nagyon halk mélyebb búgásra gondolok, mert az ennél a típusnál eddig ahánnyal találkoztam mindnél megvolt)hanem ez egy magasabb frekvenciájú zúgás.
És az a furcsa, hogy nem mindig jelentkezik, van, hogy bekapcsolom, tökéletesen működik, néha (kb 20esetből egyszer) viszont már közvetlen bekapcsolás után jelentkezik a zúgás.

Ha a némítás bekapcsol (hozzáérek) akkor megszűnik a hiba, egyébként a bal és jobb végfoknál is egyenlően jelentkezik.
Hangerőszabályzás nem változtatja a zúgás erősségét, és bármelyik bemenetről, vagy FM állásban is ugyan úgy megvan.

Szerintetek mi okozhatja?

Üdv: Laci
(#) goldscorpio07 válasza laci6662 hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /

Magas frekis zúgás...hmm,szerintem,de nem mernék rá esküdni nálam forrasztási hiba miatt csinált így nálam vmikor egy erősítő,én a némító áramkörön néznék szét,de főként a nyák alját nézném meg.
Üdv.
(#) laci6662 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /

Köszi a segítséget!

Az nálad is így jelentkezett, hogy hol zúgott, hol nem?
Arra emlékszel még, hogy végül pontosan hol volt a forrasztási hiba, a szabályzó modulon, vagy a nagy alaplemezen?

Üdv: Laci
(#) goldscorpio07 válasza laci6662 hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Én nem ilyen típusú erősítőnél találkoztam ezzel,azért gondoltam ilyesmire...én mindenesetre a szabályzó modultól kezdve a nagy alaplapig mindent átnéznék,sőt kell is.Sajna vannak ebben a kütyüben elég gyatra forrasztások...de ez csak egy tipp,lehet hogy nem ilyesmi probléma lesz,de legalább egy okot ki lehet zárni utána.
Üdv.
(#) Téboy válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

csumi én is kicserréltem a kondikat 10ezres re eredmény a kövi volt meghalt eltávozott az élők sorából probáld meg viszatenni a régiket vagy kerres új ugyan olyat csak a márka legyen jobb ha ugy is csinálja akkor gáz mrt nagyon belekell nyulnod mielőbb cseréld vissza nehogy elszáljanak a végfokok nállam legalábbis ez történt !
(#) goldscorpio07 válasza Téboy hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Hali
Nem tudom nekem ilyen problémám eddig nem adódott,polaritásra és a 40V-os fesztűrésre odafigyeltem és így nem volt problem.Milyen fajta kondikkal próbálkoztál?Esetleg kép?Jó egyáltalán a kondi,vagy milyen idős?Ilyeneket jó lenne tudni.
Üdv
(#) pl13 válasza Téboy hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

csak a puffer duplázás biztos hogy nem okoz gondot.
(#) laci6662 válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Szerintem sem okozhat gondot, és főleg nem a végfok purcanna ki tőle, max. a trafó égne le a nagy töltőáramtól bekapcsolásnál ha valami hatalmas kapacitásút tennél be helyette...

(#) goldscorpio07 válasza Téboy hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Akkor te a kondenzátorok cseréjénél valószínűleg valamit nem jó csináltál,vagy a kondi nem volt oda való.
(#) laci6662 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Szerintem is ez lehet a gond, tegyél fel egy képet a beszerelt kondikról, hátha tudunk segíteni a javításban...

(az üzenetem második fele természetesen Téboy-nak szólt)
(#) lacc88 hozzászólása Ápr 8, 2009 /

Üdv,

ismerősöm felhívta a figyelmemet arra hogy nem biztos hogy jó ha megnövelem a pufferkondi kapacitását, ugyanis függ az egyenirányító diódáktól. Néztem a gyári kapcsoláson feltüntett dióda adatlapját, ha jól vetem ki belőle ezekkel a diódákkal (2X2200) kb. 4400u-ra jön ki.

B250C3700.pdf

(#) goldscorpio07 válasza lacc88 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Gyárilag 2 db 4700 µF 40V-os kondikkal szerelik.Ma megnéztem egy régebbről javított ilyen kütyüt amibe két db 6300 µF-osat tettem,ezzel még minden oké.
(#) pl13 válasza lacc88 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Szerelték többféle diófával, de kb. 4A-esek, csúcsban viszont jóval több is megy nekik, szóval sztem semmi gond nem lenne a 10 000u kondikkal.
(#) Téboy válasza laci6662 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

csak az egyik oldal dolott ki a másik szolt igaz ami igaz a jobb oldali végfokon más dolgok is voltak mint a balon tehát az egyik végfok külömbözött a másiktól én akkor ugygondoltam hogy ezt már valaki megtuningolhatta félkészre miután vissza cseréltem a kondikat utánna valamiért már csak a felujítot szolt az is nyögve nyelősen és inkább vettem valami 80-as években gyártott cucott most az van szebben szol mint a vidi semmi extra nincs benne még koppanás védő sincs benne márkálya philsonic tipust nem tudom megmondani jelen tartózkodásom miatt
(#) goldscorpio07 válasza Téboy hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

A vidiben sincs "koppanásgátló",de aki beéri otthoni zenehallgatás és szalcsipörgetős bulikra legyen valami zene,annak bőven elég egy ilyen magyar csoda.
(#) pl13 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

áramkorlát azért lakik benne.
(#) caca23 hozzászólása Ápr 10, 2009 /

sziasztok van egy videoton ea6383s erősítöm az a kérdésem mit lehet csinálni az elején levö kijelzővel ami eltört és azóta nagyon halkan szól hogy lehet ki iktatni előre is köszönöm
(#) pl13 válasza caca23 hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Akkor más problem is van, mert csak a kijelző miatt nem szólna halkabban.
(#) goldscorpio07 válasza caca23 hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Egy kép nem ártana hogy lássuk hogy is néz ki ez a baleset.
(#) caca23 hozzászólása Ápr 13, 2009 /

már le forrasztottam a panelről a kijelzőt még mindig halk csaknem az a baja
(#) goldscorpio07 válasza caca23 hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Szerintem nyugodtan kezdheted a modulokat vizsgálgatni részletesebben,elkók,tranyók stb...
(#) mailerdeamon hozzászólása Ápr 15, 2009 /

Üdvözletem
Van egy 6363s erősítőm az volt a baja hogy nem szólta bal oldal, szétszedtem le volt égve rajta a bal oldali végfok panel volt itt egy megoldás ráa fórumba hogy cseréljek ki mindent meg is tettem. a végerősítő működik de mégse szóla a bal oldal csak halkan a jobb az rendesen.
Nem tudom mi lehet a baja az előerősítőn nem látok semmi furcsát .
Tud valaki valami ötletetletet adni?

Köszönöm Ákos!
(#) pl13 válasza mailerdeamon hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

A némítás nem akarja az igazat, ha jól gondolom. Vagy fene tudja, kevés kicsit az infó.
(#) goldscorpio07 válasza mailerdeamon hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

A bal oldali végfokmodul helyére tedd át a jobb oldalit,ezzel meg tudjuk hogy ténylegesen jó e a bal oldali modulod.Ezzel kezdeném,utána lehet tovább lépegetni,minden csatornánál csinálja ezt?
Üdv.
(#) mailerdeamon válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Ezt a ballt a jobbra cserélégetést megcsináltam úgy működik a modul. Szóval mostmár jó mind2-ő.

A csatornák össze vissza működnek a :
Phono annál a Jobb halkan a ball csak a mélyet szól,
Tape 1 Halk jobb ball semmi
Tape 2 jobb szól viszonlyag rendesen a ball halkan.
(#) mailerdeamon válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Milyen infót írjak ? mivel próbálkozzam?
(#) pl13 válasza mailerdeamon hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Isostatok mennyire vezetnek jól?
Következő: »»   11 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem