Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   12 / 123
(#) mailerdeamon válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Bocs mik? nem vagyok profi szerelő , konyhanyelven jobban értem
(#) goldscorpio07 válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Ezzel mire gondoltál,isostatok?
Hát ha mindegyik csatornánál máshogy működik akkor itt valami nagyobb gubanc van,a kütyübe volt már valamikor belepiszkálva?próbáld már meg valami jobb kontaktisztítóval a potikat és a nyomógombokat kitisztítgatni,és az alaplapon a forrasztásokat nézd át főleg a kapcsolós részen.Ha tudsz mellékelj egy jobb képet az erősítőről felülnézetben,persze burkolat nélkül
(#) didyman válasza mailerdeamon hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

isostat: A kapcsolók, amikkel a bemenetet/üzemmódot választod ki. Ennyi idő után előszeretettel kontakthibásodik meg.
(#) goldscorpio07 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Legalább már tudjuk mi az a isostat
(#) lacc88 hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Üdvözletem

Múltkor már írtam, hogy volt egy kis probléma az egyik kimenettel, az ugye meg is oldódott mikor kicseréltem a szabályzón, előerősítőn, meg a végfokokon a kondikat, valamint az alaplapon 2 db 470usat.
Utána visszajött a régi hangzása.....Aztán elkapott a hév hogy a többi elkót is cseréljem ki amit kitudok.
Miután kicseréltem következő elkókat:
- pufferkondik,
- alaplapon a 470u -at (HC37), meg ilyen kisebb kondikat HC24(MONO kapcsoló mögöttit), HC87,HC67(Dekóder mellett lévők)
-Jobb végfokon VC44-est
-AC20
- Dekóderben az egyetlen elkót ami így szabadszemmel látszik.

mitután ezeket kicseréltem, következőt csinálja:

Bal kimenet érezhetően hangosabban szól meg tórzabb is mint a jobb(Jobb is torz egy kicsit). valamint, jobb végfokon melegedett a VR13 as ellenálás de nagyon, értéke (9.2K), mikor rámértem nem ennyi volt csak (2.2K), kicsseréltem most nem melegszik.

Nem tudom mi lehet gond, segítségeteket kérem, lehet valamit elkúrtam mikor második alkalommal kondikat cseréltem, 10x átnéztem a panelokat is.

Válaszokat előre is köszönöm

Lacc

(#) Imi65 válasza lacc88 hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Nem tettél be kondit rossz polaritással? Annak lehet átvezetése, ami "elviszi" a munkapontokat.
(#) lacc88 hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Hi

Kösz a gyors választ, nem raktam be, már azt is megnéztem párszor, meg még meg is fogom
(#) mailerdeamon hozzászólása Ápr 17, 2009 /

képek....
nem tudom hogy volt -e belenyúlás , amit javítottam modulon volt egy hátoldalon beforrasztott ellenálás szóval lehet,
WD40-el kifújom

(#) pl13 válasza lacc88 hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

VR13 8,2k
(#) goldscorpio07 válasza mailerdeamon hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Maradjon a kapcsolók és potik takarítása így elsőre,a kütyühöz úgy látom nem volt nyúlkálva...De szerintem takarítás után még egy próbát megcsinálsz,és én a helyedben állnék is neki már az elkókat kicserélni,szabályzón,alaplapon,végfokmodulokon...csak új kondit használj!
(#) goldscorpio07 válasza lacc88 hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Látom az elkózással nem jártál sikerrel Használt kondikkal dolgoztál? Ha igen akkor lehet hogy zsákbamacskát játszol...
Ha meghagytad a régi kondikat,egyenként pakold vissza a helyére,így ha valahova rossz kondit tettél az ki fog derülni hamar.
Sok sikert
(#) mailerdeamon válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Hát megvolta fújkálás de nem hozott eredményt ,
nekikezdek a kondicserének
(#) goldscorpio07 válasza mailerdeamon hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Ok,folyt. köv.
(#) mailerdeamon válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

kicseréltem az alaplapon,előerősítőn,szabályzón,mega végfokokon az összes kondit újra és még mindíg ugyan olyan :S
(#) goldscorpio07 válasza mailerdeamon hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Hát itt már más probléma van
Rádión se működik normálisan?
Jobb ötletem nincs most már,ellenőrizd hogy megvan e mindenhol a tápfesz,meg akkor marad a tranzisztorok vizsgálata.Nekem egyre inább úgy tűnik hogy vagy előerősítő bajos lesz,vagy pedig a kapcsolókkal lehet bibi,de még a némítás áramkörre is lehet gyanakodni szerintem.Agyalunk rajta
(#) pl13 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

A.sszem először én is a némításra gondoltam, de az viszonylag könnyen ellenőrizhető, csak ki kell venni a FET-eket a végfokból (BF244A).
(#) mailerdeamon válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

holnap kiszedem akkor és megnézem
(#) goldscorpio07 válasza mailerdeamon hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Igen igen,én is erre gondoltam,a némítás megszüntetésével is volna ez a probléma,már kíváncsi vagyok
(#) mailerdeamon válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Hát kiszedtem és ugyan az :S
( a rádiónál is csak a jobb szól , a másik halkan)

Az előerősítőt hogy teszteljem?
(#) laci6662 válasza mailerdeamon hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Szia!

Csak egy ötlet: A hangerőszabályzó, és balansz potikat nézted már, nem szakadt-e vagy kontaktos valamelyik?

Oszciloszkópod, vagy analóg ("mutatós") voltmérőd van esetleg? Mert akkor azzal szépen végig lehetne méregetni pl. ha a magnó bemenetre kötnél egy hangforrást, onnantól a végerősítő bemenetéig, hogy mettől kezdve nincs meg a megfelelő nagyságú jel.

Jah, és még valami sztem. mérj rá a bal végfok tápfeszeire is, hogy megvan-e a +/- 31V rendesen?

Nem tudom rajzod van-e hozzá, az alábbi linken mindenesetre megtalálod:

Bővebben: Link

Üdv: Laci
(#) mailerdeamon hozzászólása Ápr 23, 2009 /

feladtam
amikor rá akartam mérni arra a bizonyos 31 V leégettem az eredeti végfokmodult.

nem tudom mi baja lehet de nem is érdekel már azt hittem amikor elekezdtem hogy egy sima végfok javítás lesz de ez egy alattomos valami
Azé kössz a segítésget
(#) Don187 hozzászólása Ápr 26, 2009 /

Sziasztok Videoton RA 6363 S erősítőm-ben melegszik a VR 35-s ellenállásom. Nem tudom miért? Ebben kérnék segítséget.
(#) pl13 válasza Don187 hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Gyakorlatilag bármi lehet, ami a BD 140 előtt van, de mondjuk elsőre mérni kellene a BD140 bázis és emitterén egyenfeszültség-szinteket.
(#) Don187 hozzászólása Ápr 27, 2009 /

köszi a válszt.
(#) pumoka hozzászólása Máj 6, 2009 /

Sziasztok!
Valaki tudna küldeni egy Videoton RA 6363S kapcsolási rajzot?
Nagyon halkan szól az erősítő amikor a rádiót hallgatnám pedig csutkára van tekerve.Mind két oldalon ugyanolyan halk.
Mi lehet a baj?
Köszönöm szépen a segítséget!
(#) minyman hozzászólása Máj 25, 2009 /

sziasztok

minap én is vásároltam 1 ilyen erősítőt
1-2 kisebb gondom lenne vele szerintem orvosolható de még nem tudom hogy álljak neki elolvastam at egész fórumot de eddig még nem találtam meg a megfelelő választ ezért írok

1.bekapcsolom és van 1 pattanó búgó hang.
2. kis hangerőn csak az egyik szól de ha 1 kicsit feljebb tekerem akkor már jónak tűnik.
3. a programkapcsoló gomb 1-ok beesett vagyiss ami hátul tartja az a kis fém pöcök az eltörött a rugó az meg már meg sincs

potiknap befújtam kontakt sprével ez 1 kicsit segített abban hogy mikor a hangerőn állítok nem serceg annyira
hát ennyi lenne röviden

segítségeteket előre is köszönöm
üdv mindenkinek
(#) pappadam hozzászólása Jún 1, 2009 /

Sziasztok nekem az lenne a kérdésem h nem rég össze ért a hangfalkábel + meg - os része és nagyon füstölt de ugyan úgy szól és csak egy ellenálás éget ki ez cserélhető ? amúgy videoton az erősitő és abban pedig a vr 47 ellenálás ment ki
(#) lapose válasza pappadam hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Szia!

Igen cserélhető, 4,7 ohm-os ellenállás!
(#) pl13 válasza lapose hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

És legyen olyan 2W körüli.
(#) pappadam hozzászólása Jún 2, 2009 /

köszi szépen
Következő: »»   12 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem