Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos hogy nem. A PNP Collektora mindíg negatív.
Persze, az rendben van, csak ők az NPN-t rajzolták a PNP helyére, ha megnézed a rajzon
Valami zárlat biztos van a kimeneten...
Alulra a 249c fölülre a 250c van beforrasztva.
Azon a modulon nem az szokott füstölni, hanem a két 0,47 Ohm VR39-40. A tekercs (viszonylag) vastag huzalból van, a trafó szekundere sem biztos, hogy sokkal vastagabb. Tekintettel arra, hogy az általam említett ellenállásokkal mindenképpen sorba van, nem hinném, hogy ez a "leggyengébb láncszem".
Oké, Te látod, bár azok az ellenállások is tekercs alakúak (huzalból). Ez esetben viszont nem tudok rá értelmes magyarázatot adni.
Értem. Előtte a panelek egy másik videoton erősítőbe voltak. Ott működtek. Lehet a táppal van gond?
Nem tartom valószínűnek, inkább a külsőleg ráforrasztott tranzisztorok körül lehet valami anomália.
Azok a tranzisztorok amik a bordán vannak?
Igen, azokra gondoltam. Ha a modulok jók (voltak), akkor azokkal lehet csak gond. Modullábak forrasztását nézted?
Átnéztem körülötte mindent. Nem találtam hibát. Minden forrasztás jó.
Akkor már csak Doncso barátomat tudom idézni: Ha minden jó, és mégsem jó, akkor valami mégsem jó.
Elvileg - ha a végtranzisztorokat lekötöd - a meghajtókkal is be kell indulnia. Persze terhelés nélkül. Be kell állnia a 0V-nak, és jelgenerátoros vizsgálatot is lehet eszközölni.A végtranyók csak a "Booster" szerepét játsszák.
Hello!A gyári rajz Hibás! nálad is fordítva vanna beforrasztva a trayó.Cseréld meg a kettőt.A I II III ra kell a Bd250 és a IV V VI -ra ell a Bd249-et kötni.Én is beleestem nemrég ebbe a hibába.Csatoltam a javított rajzot,amit egy mási fórumon javítottak ki.
Itt is van egy hiba, már a mellékletben javítottam. Igaz, csak elvi, és a beültetésnél nem lenne probléma, de a hiba, az hiba.
Üdv Mindenkinek! Nekem is van egy ilyen rádióm, az a probléma vele, hogy a zajzár nem működik. Mi lehet a gond?
Ezt mondtam .colin kollégának az elején
A csillámlemezre, és a szigetelőgyűrűre is figyelj majd oda a tranyók cseréjekor, ne érjenek a hűtőbordákhoz (pontosabban itt a hátsó burkolathoz) sehol galvanikusan. A BD249-250 páros helyett pedig érdemesebb lenne BD911-912 párost használni, kevesebb a hamis belőlük, és talán strapabíróbbak is.
A BD911-912 páros sokkal-sokkal jobb választás, mint a 249-250 páros. Én eredeti tranyókkal próbáltam. A 249-250 párosnál 15KHz-es négyszögjelnél igen szép jelalakokat produkált. Ami minden volt csak nem négyszögjel, míg a 911-912 párossal egészen jól hasonlított.
Üdv. Megcseréltem a tranyókat. 1 panel működik a másik nem.
Az már félsiker akkor a másik a meghajtók közül valamelyik rossz lehet vagy a szigetelés nem jó.
Sziasztok! Az lenne a kérdés hogy a 6363s erősítőmön miért nem ég a háttérvilágítás.
érintkezők tiszták, égők újak. Multiméterrel való méréskor csak 1.6volt-ot jelez!!!! HELP PLS! FONTOS LENNE!
Szia!
A TB05 2A-es biztosíték nincs kiolvadva (a kis táppanelen)? Üdv: Laci
sziasztok!
esetleg valaki nem tudja hol lehet ehez a tipushoz alkatrész venni leginkább kapcsoló érdekelne előre is köszönöm
Kibontod. és beviszed magaddal a HQ: Link-hoz, vagy a Lomex: Link-hez. de ha megfelel a bontott is, akkor egy régi AT-s számítógép házból, vagy egy régi monitorból is könnyedén kitermelheted
Ha a régi egyben van, csak bizonytalan, akkor az oldalán lévő kiálló rugók helyes beállításával elkerülhető a csere.
Sziasztok,
a 6383 erősítőm a következőt produkálja: az egyik oldala elkezdett sercegni, teljesen letekert hangerő mellett is, és ha a némítás működik akkor is. Tud erre valaki esetleg megoldást? Köszönöm.
Szia!
A némítás is okozhatja, próbára forraszd ki a végfok modul bemenetén lévő J FET kivezetését.
Szia, háát lehet akkor keresek valakit , nem szívesen nyúlkálnék bele, ha nem valami kontakt hiba.
Köszönöm.
Hellóztok!
Nemrég került hozzám javításra egy ilyen típusú rádiós erősítő. Az lenne a kérdésem, hogy ha az FM, AM, TAPE és stb. gombokhoz hozzáérek működés közben, akkor az erősítő elhalkul, az normális? Van benne ilyen némító funkció? Ill. átnézegettem az egész erősítőt, kicserélgettem benne a legtöbb elektrolit kondenzátort újra. A rádió része szépen szól, AM, FM sáv egyaránt működik, és az előre programozott csatornák is mennek rajta. Nincsen hozzá antennám, anélkül az FM meg nem megy, egyenlőre egy vezetéket dugtam csak az antenna helyére, de valakinek nincsen valami ötlete mit használhatnék antennának, vagy hogyan készíthetek antennát hozzá? Átnézegettem a végpaneleket is, a végtranyókat az egyik oldalon cserélten BD243/244 párosokra, valamint a végpaneleken is kicseréltem az elkókat. Asztalon teszteleve a végpanelek szépen mennek, semmi zaj a kimeneten, viszont ha berakom őket a dobozba, akkor működés közben elég nagy az alapzaj, nekem úgy tűnik mintha az 50Hz-es hálózati frekin zúgna a hangszóró elég hangosan, de a zene túlszólja persze, de valamiért brummog. Valakinek valami ötlete, hogy ezt hogyan tudnám megszüntetni, hátha valakinek már volt ilyen problémája. Egyébként potik nem sercegnek, gombok is szépen működnek, így szerintem nem ezek a hiba forrásai. Még jövő héten kicserélem a táppanelen található néhány kondit is, azzal se legyen baj. Köszönöm a segítő válaszokat előre is!
Igen van benne némító ák.
Ha visszaolvasol van egy komplett leírás meg rajz a földhurok megszüntetésére. |
Bejelentkezés
Hirdetés |